Kennedy Challenge

 

UPDATE – De Kennedy Challenge 2021 is afgelopen. Graag zien we jullie in 2022 weer voor een echte Kennedymars in Someren!

Ook in 2021 gaat de Kennedymars Someren helaas niet door. Om wandelliefhebbers toch een uitdaging te bieden, is de Kennedy Challenge ontstaan waarvan dit jaar – na het grote succes van vorig jaar – de tweede editie zal plaatsvinden. Op deze pagina leggen we je uit wat de challenge inhoudt en kun je jezelf direct inschrijven.

Naast de Kennedy Challenge (80 kilometer) is er ook weer de Mini Kennedy Challenge (8 kilometer) voor de kinderen. Klik op de knop hieronder voor meer informatie over de Mini Challenge.

Mini Kennedy Challenge

Kennedy Challenge:

 • Gratis online inschrijven
 • Bepaal zelf je route(s)
 • Wandel 80 kilometer in de maand juli; zaterdag 3 juli t/m zaterdag 31 juli
 • Installeer de gratis Strava-applicatie op je smartphone via Play Store voor Android of App Store voor iPhone en maak een gratis account aan. Wie al vertrouwd is met Strava kan gebruik maken van het bestaande account en eventueel reeds gekoppelde horloge (Garmin, Polar, enz.), die de informatie automatisch rechtstreeks naar Strava stuurt.
 • Na je inschrijving ontvang je een e-mail met een link om je inschrijving te koppelen met je Strava-account. Klik op deze link om de toelating te bevestigen.
 • Telkens wanneer je gaat wandelen open je de Strava-app en selecteer je de tab ‘opnemen’ onderaan het scherm. Selecteer vervolgens de sport ‘wandelen’ (belangrijk, anders werkt de registratie niet) en druk op de oranje startknop. Aan het einde van je wandeltocht klik je op de stopknop en ‘finish’ (tussendoor kun je de registratie ook pauzeren en weer hervatten). Je kunt je activiteit eventueel een naam geven en foto’s toevoegen. De kilometers van al je verschillende wandelactiviteiten worden automatisch bij elkaar opgeteld. Voor een uitgebreidere uitleg met screenshots klik hier.
 • Na het voltooien van de 80 kilometer ontvang je van ons een digitale herinnering (medaille én certificaat) van de Kennedy Challenge.
 • Dit jaar maken we onderscheid in de virtuele medailles op basis van het aantal benodigde “etappes” om de volledige Challenge (80 KM) te voltooien:
  • Goud: voor de échte Kennedy Walkers die de volledige Challenge in 1 keer en binnen 20 uur voltooien
  • Zilver: voor iedereen die 2 tot 4 etappes nodig heeft om de Challenge te voltooien
  • Brons: voor iedereen die 5 of meer etappes nodig heeft om de Challenge te voltooien
 • Indien de challenge binnen 20 uur aaneengesloten, gedurende één van de eerste 10 dagen van de Challenge (3 t/m 12 juli), wordt voltooid kom je in aanmerking voor een stempel in het Kennedy Walker stempelboekje. Stuur het boekje na het succesvol voltooien van de Challenge binnen 20 uur aaneengesloten inclusief gefrankeerde retourenvelop op naar JOEK Someren, Postbus 84, 5710 AB Someren.
 • Indien je Strava reeds gebruikt voor je wandelingen en pas vanaf een bepaald moment je wandelingen met ons wilt delen is het aan te raden om te wachten met het koppelen aan Strava (via de link in de e-mail) tot dat moment.

Download Strava via een van onderstaande knoppen:

Word ook lid van onze Club Kennedymars Someren op Strava!

Onze route lopen
Onze route lopen? Dat kan! Vanzelfsprekend kunnen wij niet de faciliteiten en beveiliging bieden die we normaal wel kunnen bieden. Daarom willen we de lopers die onze route willen gaan lopen adviseren om de route in stukken te lopen en er voor te zorgen dat je altijd goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Daarnaast willen we je vragen te allen tijde op het voetpad of fietspad te lopen en gevaarlijke situaties te vermijden.

Kennedymars Routeformulier
Rondje Someren Routeformulier

 

Veelgestelde vragen

Ik wandel altijd met een Garmin (of vergelijkbaar apparaat). Kan ik die koppelen met Strava?
Ja, dat is mogelijk. Klik hier om je Strava account te koppelen aan Garmin of andere apparaten.

Kan ik mijn screenshots niet meer handmatig uploaden net als vorig jaar?
Nee, dat is helaas niet meer mogelijk. Het is wel mogelijk om via Strava je activiteiten handmatig in te voeren. Indien je de koppeling tussen ons en je Strava account hebt gemaakt, worden ook de handmatig ingevoerde activiteiten direct met ons gedeeld (van 3 t/m 31 juli).

Ik heb geen smartphone. Kan ik dan alsnog deelnemen?
Ja, dat is mogelijk. Zie het antwoord op de vorige vraag.

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren