Eten & Drinken

Het is erg belangrijk om tijdens de wandeltochten voldoende aandacht te besteden aan je eet- en drinkpatroon. De tochten zijn volledig verzorgd; de lopers krijgen onderweg dan ook ruim voldoende en zeer gevarieerd te eten en te drinken uitgereikt op de diverse posten die men onderweg tegenkomt. Denk daarbij aan boterhammen, krentenbollen, muesli-repen, fruitrepen, kaasstengels, zoutsticks, diverse soorten groenten en fruit, water, ranja, drinkontbijt en energiedrank.

Op de meeste posten wordt ook bouillon uitgedeeld. Deze biedt naast vocht ook een aanvulling op zouten, die je tijdens de mars veel uitzweet. Tijdig hiermee beginnen is van groot belang. We raden dan ook aan om bij elke post gebruik te maken van het aanbod aan eten en drinken.

Zorg ook voor een royale vochtopname, drink dus al voordat het dorstgevoel aanwezig is. Gebruik bij voorkeur water, thee of isotone sportdranken (dorstlessers) en géén zoete dranken of koolzuurhoudende (fris)dranken. Een flesje water wat je onderweg kunt vullen is zeker geen overbodige luxe. Drink geen alcohol. Gevaren van te weinig drinken zijn de volgende:

  • Het verslechtert je prestatie
  • Het verhoogt het risico op oververhitting
  • Het vergroot de kans op flauwvallen
  • Het kan leiden tot veranderingen in zoutconcentratie in het bloed waardoor er hartritmestoornissen kunnen optreden

Overdrijf je drinkpatroon echter niet. Te veel drinken kan namelijk leiden tot gevaarlijke verdunning van het bloed. Hierdoor kan de wandelaar hersenoedeem (zwelling van de hersenen) ontwikkelen en zelfs overlijden.

Gebruik enkele uren voor de mars een voeding met veel koolhydraten (spaghetti of macaroni) en weinig vet. Tijdens de tocht kun je gebruik maken van de voedingsmiddelen die de organisatie aanbiedt.

Kennedymars Someren staat al jaren bekend als één van de best verzorgde wandeltochten van Nederland. Dankzij gulle giften van sponsoren en begunstigers kunnen we ieder jaar weer een gevarieerd aanbod aan eten en drinken aanbieden. In geval van (extreem) warm weer zullen we extra waterpunten te creëren en roepen we bewoners aan de route op om ook water uit te delen. Maak hier gebruik van!

Let op! Zoals ook opgenomen in ons reglement kan – afhankelijk van het productaanbod –  het aangeboden eten en drinken één of meerdere van de volgende allergene stoffen – of sporen bevatten: granen (gluten), eieren, pinda’s, soja, melk (lactose), noten, sesam, zaden, selderij, mosterd, sesamzaad en lupine. De Organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid ter zake.

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren