Intapen

Lees tips over de voorbereidingen op onze website:

Sokken en schoenen

Algemene tips

Al diverse jaren bieden wij wandelaars de mogelijkheid om de voetzool preventief te laten intapen. Van deze service wordt ieder jaar weer door vele wandelaars gebruik gemaakt met als doel om vervelende blaren te weren. Zowel over de methodiek van het intapen als het materiaal ontvangt Kennedymars Someren jaarlijks zeer positieve reacties. Zoals op diverse andere wandelevenementen, gebruiken we een inpak-techniek voor de tenen, de zogenaamde “Friese methode”. Hierbij worden zuivere vette watten in een dunne laag tussen de tenen door’geweven’. Voor de hak gebruiken we Fixomull, een dun, luchtdoorlatend materiaal, voorzien van een huidvriendelijke lijmlaag. Met dit materiaal wordt een brede dunne pleister over uw huid geplakt. Deze blijft gedurende de mars normaal goed zitten. Deze techniek is ook geschikt voor de tenen. Mocht dit uw voorkeur genieten, laat dit dan weten aan de EHBO’er. Vette watten vallen bij het wisselen van sokken uit elkaar. Bij het preventief intapen ontvangt u dan ook een briefje om op een van de posten nieuwe vette watten af te halen, met instructie. U kunt uiteraard ook op een van de posten terecht voor behandeling. De wandelaars van het Rondje Someren komen niet altijd met hun wandelschoenen naar het preventief intapen, of wisselen vooraf nog sokken. Kiest u hier voor de vette watten dan ontvangt u bij het preventief intapen materiaal en een instructie om dit zelf voor de start aan te brengen. Dit om te voorkomen dat de vette watten niet meer bruikbaar zijn als u uw schoenen aantrekt.

Het intapen valt niet onder de normale uitgebreide (medische) voorzieningen die onze Kennedymars biedt. Derhalve vragen wij voor deze extra service een vergoeding van €12,50. Wij kunnen echter maar een beperkt aantal voeten tapen. Daarom zijn wij genoodzaakt u op voorhand te informeren dat – indien het aantal inschrijvingen te hoog oploopt – wij uw aanmelding niet kunnen honoreren.

Aanmelden intapen

U kunt zich aanmelden voor het intapen wanneer u zich inschrijft voor de Kennedymars. Na uw aanvraag en betaling ontvangt u een e-mail waarin u wordt gevraagd het gewenste tijdvak voor intapen te reserveren via een formulier. De tijdvakken voor het intapen zijn als volgt op de dag van de start van de Kennedymars:

15:30 – 16:00
16:00 – 16:30
16:30 – 17:00
17:00 – 17:30
17:30 – 18:00
18:00 – 18:30
18:30 – 19:00
19:00 – 19:30

De capaciteit voor het intapen is beperkt en vol = vol. Het intapen vindt plaats bij de EHBO-post in Someren: Hotel Centraal, Wilhelminaplein 3.

 

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren