Sokken en schoenen

Goed werk heeft tijd nodig. De Kennedymars succesvol uitlopen is hierin geen uitzondering en de voorbereiding vergroot dit succes. Kijk daarom ook op de site van Sportzorg.nl. Hierop vindt u tips om te sporten met warm weer. Tijdens de mars bieden we een ruim assortiment aan eten en drinken aan, gebruik deze mogelijkheden, u verbruikt meer dan u wellicht in de gaten heeft.

Sokken

Gebruik naadloze wollen, badstof of katoenen sokken, die niet te klein of te groot en niet te grof van structuur zijn. Zorg dat de sokken na het wassen zacht blijven. Daarnaast is het belangrijk dat u voor het lopen de sokken licht poedert met talkpoeder. Zorg dat het poeder niet klontert door de sok wat te wrijven. Niet overdrijven met de talkpoeder want bij overmatig gebruik houdt bij een eventuele blaar de pleister het niet. Zorg er tenslotte voor dat u tijdens de mars minimaal één paar reservesokken bij u heeft.

Schoenen
De perfecte wandelschoen bestaat niet, laten we daar maar mee beginnen. De een loopt zijn of haar wandeltocht op moderne sportschoenen met verend binnenwerk, de ander op bergschoenen. Wij raden u aan niet te besparen op uw schoenen. Ga hiervoor naar een erkende schoenenspecialist of een naar een betere sportzaak. Let daarbij op de volgende punten:

  • Uw schoenen moeten goed sluitend zijn en toch voldoende ruimte geven voor uw tenen (vóór minstens 1½ cm).
  • De hak moet stevig en liefst enigszins veerkrachtig zijn, terwijl deze ongeveer 1½ cm hoog moet zijn.
  • De zool moet goed geprofileerd zijn. Het voetbed moet de voet goed ondersteunen.
  • De schoen moet voornamelijk op eenderde van de teentop goed buigzaam zijn.
  • De binnenkant moet glad afgewerkt zijn.
  • Kiest u voor sportschoenen, neem dan speciale wandelschoenen en geen tennis- of basketbalschoenen.
  • Indien u zwakke enkels heeft, dan adviseren wij u om te kiezen voor hoge schoenen.Als u na verloop van tijd merkt dat de veters te strak zitten, maak ze dan losser.

Tenslotte is het belangrijk dat u de schoenen goed inloopt alvorens u langere afstanden loopt, doe ze thuis daarom vaak aan.

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren