Vrijwilliger

Kom jij ons helpen?

Hoe mooi is het om binnen het vrijwilligerswerk je competenties tot hun recht te laten komen of ervaring op te doen in het besturen van een vereniging en het organiseren van activiteiten. Veel werkgevers kijken bij het selecteren van nieuwe personeelsleden ook naar de ervaringen binnen het vrijwilligerswerk. Wij van JOEK zijn erg trots en dankbaar dat we jaarlijks over deze grote aantallen vrijwilligers beschikken. En juist omdat het om deze grote aantallen gaat blijven we ook steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dus, heb je zin om jouw steentje bij te dragen aan dé gezelligste Kennedymars van Nederland en hét grootste evenement van Someren? In aanloop naar het 57e Kennedymarsweekend verschijnt hieronder een link met een actueel overzicht van openstaande ‘vacatures’ om als vrijwilliger te helpen.

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen; zonder de belangeloze inzet van onze vrijwilligers is het organiseren van een Kennedymars gewoon niet mogelijk. Onze vereniging telt op dit moment ongeveer 180 leden. Van deze leden is ongeveer 1/3 het gehele jaar actief bezig met de voorbereidingen voor de Kennedymars, onze blokleden. De overige leden zijn vooral rondom het Kennedymarsweekend actief betrokken. Maar daarmee zijn we er nog niet. Om alles in goede banen te leiden hebben we tijdens het Kennedymarsweekend in totaal tussen de 600 en 650 vrijwilligers nodig. En dat kunnen wij dus niet alleen.

Vanaf de vrijdagavond voor de Kennedymars tot en met de maandag na de Kennedymars is er enorm veel werk te verzetten. Zo beginnen wij op vrijdagavond met het smeren van duizenden sneetjes brood. In en rondom Someren zijn dan al vele vrijwilligers op pad om alles klaar te zetten voor de benodigde wegafzettingen. De eerste afzettingen zijn namelijk op zaterdagochtend al nodig voor de Mini Kennedymars. Is de zaterdag eenmaal begonnen dan kleurt het dorp geel met de shirtjes van onze vrijwilligers. Je komt ze dan overal tegen en dat gaat door tot ruim na de finish op zondagavond.

Een greep uit alle vrijwilligersactiviteiten:

  • Inschrijven van deelnemers (zaterdagavond & zondagmorgen)
  • Parkeerwachten (zaterdagavond & zondag)
  • Bewaken van alle wegafzettingen (zaterdag & zondag)
  • Postbemanning; uitdelen foerage en scannen van deelnemers (zaterdag & zondag)
  • Rijden van pendeldiensten en bezemwagens (zondag)
  • Opruimen van de route (zondagmiddag & maandag)

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren