Waarom meedoen?

Begonnen als een grap, opgepakt door toenmalig president John F. Kennedy en uitgegroeid tot een bijzonder evenement: De Kennedymars.

Nadat in februari 1963 in Amerika een groep van 5 stafleden van president Kennedy de tocht van 50 miles (80km) volbracht hebben is het hek van de dam. De rage slaat over naar Engeland en van daaruit naar Nederland. Op 14 juli 1963 organiseert de Somerense Jonge Middenstand de allereerste Kennedymars. Deze eerste mars kende 107 deelnemers waarvan 68 de finish behaalden. Inmiddels spreken we over een niet meer weg te denken evenement uit onze gemeente dat we in 2023 op 1 en 2 juli voor de 59e keer organiseren.

Onze route staat bekend als ‘de gezelligste Kennedymars van het land’. Daar zijn we trots op en die titel willen we ook graag behouden. In 2023 is de start, net als de vorige 2 edities, om 20.00 uur. Ten opzichte van 2019 zal de route van de Kennedymars in 2023 een aantal kleine wijzigingen kennen. Je begint je tocht van 80 kilometer in het centrum van Someren. Door de gezellige Brabantse dorpen Someren-Eind, Asten, Ommel en Vlierden loop je naar Deurne. Ook kom je door Helmond, Mierlo en Lierop. Eén van de vele hoogtepunten op de route is de natuurschoon van de Strabrechtse Heide. Na 60 kilometer kom je terug in Someren, om een laatste lus te maken door Someren-Heide en Someren-Eind.

Zoals hierboven aangegeven zijn we trots op de geweldige sfeer die onderweg en in ons eigen dorp te proeven is. Die sfeer creëren allereerst de bewoners langs de route. Overal zien we dat straten of buurten allerlei activiteiten organiseren voor de doorkomst van onze lopers. Daarnaast zorgen we als organisatie ook voor muziek onderweg. Gemiddeld hebben we ieder jaar zo’n dikke 20 blaaskapellen die daarvoor zorgen.

Naast het feit dat we geroemd worden om onze gezelligheid wordt ook de goede verzorging onderweg goed gewaardeerd. Op de route van de Kennedymars zijn 14 posten te vinden. Op de helft daarvan is ook medische verzorging te vinden. Dankzij een groot netwerk van sponsors en begunstigers slagen wij er jaarlijks in om een goed en gevarieerd fouragepakket samen te stellen. Lopers hoeven hierdoor zelf geen fourage mee te nemen. 

Onze Kennedymars is volledig autovrij. Door de vele vrijwilligers die helpen met de beveiliging van de route kunnen onze wandelaars 80 kilometer lang ongestoord over volledig vrije wegen of paden lopen. Ook dat maakt onze Kennedymars uniek!

Ons Kennedymarsweekend bestaat naast deze 80km tocht ook nog uit een tocht van 8km en 40km. De mini-Kennedymars organiseren we in 2023 voor de 50e keer, het Rondje Someren (40km) voor de 27e keer. 

Inschrijven

 

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren