Goede Doelen

Op deze pagina vind je een overzicht van alle deelnemers die zich inzetten voor een goed doel en een actie geïnitieerd hebben. Veelal lopen zij de Kennedymars dan ook om op die manier geld in te zamelen en een goed doel te steunen. Als organisatie van de Kennedymars bieden wij hen de kans om dit onder de aandacht te brengen via de website.

Loop jij de Kennedymars of het Rondje Someren dit jaar voor een goed doel? Wij schenken hier graag extra aandacht aan. Meld je goede doel aan door een email te sturen naar info@kennedymars.nl. Op deze pagina plaatsen we een overzicht van alle deelnemers die zich inzetten voor een goed doel en een actie geïnitieerd hebben.

80voorNeMO

(Neuromusculair en Mitochondrieel Onderzoek) heeft als doel om aandacht te vragen voor zeldzame aandoeningen. Het is belangrijk om kleinschalig en gericht onderzoek te doen. Dit werk is afhankelijk van donateurs.

Eén van de manieren om onze doelen te bereiken is om mee te doen met een groots wandelevent, de Kennedymars. Dit is een wandeltocht van 80 kilometer die binnen 20 uur gelopen dient te worden. Vandaar de naam: 80 voor NeMO. Wij gaan ervoor om in de nacht van 6 op 7 juli 80 lopers, 80 (of 40) km te laten lopen om minimaal €80.000 euro op te halen. 80 lopers-80KM-80K dus… doe jij ook mee?

Meer informatie lees je hier en op: www.80voornemo.nl

Campagneteam Huntington

Al een lange tijd wil ik graag de Kennedymars lopen. Ik vind het belangrijk om een doel aan mijn deelname te hangen. Het is een mooie stok achter de deur om voor een mooi goed doel 80 km te lopen.

De reden waarom ik kies voor de ziekte van Huntington is omdat het een vrij onbekende ziekte is en (tot nu toe) ongeneeslijk. Deze ziekte krijgt te weinig aandacht en ik hoop door middel van het lopen van de Kennedymars hier meer bekendheid aan te geven.
Zo kan er veel meer geld ingezameld worden voor onderzoeken en behandelingen. Dat er in de toekomst het financieren van onderzoek mogelijk is dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden. Meer informatie of een donatie doen? Campagneteam Huntington

Rian van Moorsel loopt voor MS

Steun Rian van Moorsel met haar actie: Lopen voor en met MS

Catharina Onderzoeksfonds

Vorig jaar jaar heb ik samen met mijn loopvriendin Simone Weijde voor het eerst rondje Someren gelopen. Zo’n afstand had ik nog nooit afgelegd maar het was heel goed gegaan. Het was zo goed bevallen dat we na het finishen meteen afspraken om in 2019 de hele Kennedymars te lopen. Een mooi vooruitzicht.

Bijna ging het plan niet door want eind 2018 werd er bij mij kanker geconstateerd. Inmiddels heb ik mijn behandeling achter de rug, succesvol! Alsnog heb ik besloten dit jaar mee te doen aan de 80 km, samen met mijn loopvriendin. We lopen voor het Catharina Onderzoeksfonds. Ik draag het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven een warm hart toe. De zorgprofessionals van het Catharina Ziekenhuis zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om de zorg te verbeteren. Daarom wordt daar veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Als niet-academisch ziekenhuis ontvangen zij geen geld van de overheid. Daarom is de Stichting Catharina Onderzoeksfonds opgericht. Medisch wetenschappelijk onderzoek zorgt voor dagelijkse doorbraken in bijvoorbeeld behandelmethoden, werkwijzen en medicijnen. Bij een doorbraak in zo’n onderzoek brengen zij de nieuwe inzichten snel naar het bed van de patient. En dat is waar wij ons voor willen inzetten. Steun de actie!

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren