Goede Doelen

Op deze pagina vind je een overzicht van alle deelnemers die zich inzetten voor een goed doel en een actie geïnitieerd hebben. Veelal lopen zij de Kennedymars dan ook om op die manier geld in te zamelen en een goed doel te steunen. Als organisatie van de Kennedymars bieden wij hen de kans om dit onder de aandacht te brengen via de website.

Loop jij de Kennedymars of het Rondje Someren dit jaar voor een goed doel? Wij schenken hier graag extra aandacht aan. Meld je goede doel aan door een email te sturen naar info@kennedymars.nl. Op deze pagina plaatsen we een overzicht van alle deelnemers die zich inzetten voor een goed doel en een actie geïnitieerd hebben.

Thomas zamelt geld in voor kinderen in Kenia

Ik, Thomas (20), ga in 2022 voor het eerst de Kennedymars lopen. Naast dat ik heel graag de uitdaging aan wil gaan om 80 kilometer binnen 20 uur te lopen, doe ik dit ook om geld op te halen voor een vrijwilligersproject in de APDK revalidatiekliniek voor kinderen in Mombasa, Kenia. Hier ga ik samen met een groep jongeren in augustus naartoe om zonnepanelen en een therapiebad te realiseren.Help jij mij het doelbedrag bij elkaar te krijgen?Om mij een extra duwtje in de rug te geven tijdens het evenement is het mogelijk om mij te sponsoren via mijn persoonlijke crowdfundingspagina (belastingvrij door ANBI status). Klik hier voor meer informatie of om te doneren. 

ParkinsonNL

Dit jaar ga ik (Dounia van Lieshout) voor de eerste keer de Kennedy Mars lopen. Mijn inschrijving van 2 jaar geleden is wegens corona 2 keer verschoven. Ik heb toen 2 keer een alternatieve Kennedy Mars gelopen met goed resultaat. Maar dit jaar is het eindelijk zover. Ik heb besloten om voor een goed doel te gaan lopen, namelijk de hersenziekte Parkinson.

Helaas krijgen steeds vaker mensen deze diagnose. En wat opvalt is dat de ziekte bij steeds jongere mensen voorkomt. In mijn omgeving ken ik iemand die ook op jonge leeftijd deze diagnose heeft gekregen. Ik zal de Kennedymars voor hem en zijn gezinnetje lopen.

Wat de donaties betreft, hiervoor heb een pagina op geef.nl aangemaakt. Via deze link kun je mijn motivatie lezen en de donaties zien.

Klik hier voor meer informatie of om te doneren. 

Stichting Ambulancewens

Ook dit jaar loop ik de kennedymars om Stichting Ambulance Wens nederland ( saw ) te promoten. Deze stichting bestaat uit ongeveer 260 medisch geschoolde vrijwilligers en beschikt over 6 eigen ambulances waarmee wij laatste wensen in vervulling laten gaan voor terminale/niet mobiele patiënten, wij doen dit voor patiënten uit heel Nederland en hanteren daarbij geen leeftijdsgrenzen, ongeacht waar de wens naar toe gaat zal deze volledig kosteloos in vervulling worden gebracht, ook als dit in het buitenland is komen er voor de patiënt geen kosten bij kijken! Meer informatie over deze stichting is te vinden op www.ambulancewens.nl.

Ik kan nog uren over deze stichting door blijven praten, vandaar dat ik in kleding van deze stichting loop zodat ik gedurende de 80 kilometers aanspraak heb en over deze mooie stichting en hobby van mij kan praten, op die manier vergeet ik ook een beetje mijn eigen pijn ( die weer heel  relatief is als ik die vergelijk met de patiënten die wij mogen helpen ) en lijkt het allemaal wat vlotter te gaan.

Ik hoop a.s. zondag voor de 23ste keer over de finish te komen en heb maar 1 doel onderweg en dat is genieten. Genieten van de sfeer, van het publiek, van de medewandelaars, van hetgeen de organisatie allemaal voor de wandelaars doet, kortom: genieten van het mooiste wandel evenement van nederland! Jan van Geffen

Catharina Onderzoeksfonds

Vorig jaar jaar heb ik samen met mijn loopvriendin Simone Weijde voor het eerst rondje Someren gelopen. Zo’n afstand had ik nog nooit afgelegd maar het was heel goed gegaan. Het was zo goed bevallen dat we na het finishen meteen afspraken om in 2019 de hele Kennedymars te lopen. Een mooi vooruitzicht.

Bijna ging het plan niet door want eind 2018 werd er bij mij kanker geconstateerd. Inmiddels heb ik mijn behandeling achter de rug, succesvol! Alsnog heb ik besloten dit jaar mee te doen aan de 80 km, samen met mijn loopvriendin. We lopen voor het Catharina Onderzoeksfonds. Ik draag het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven een warm hart toe. De zorgprofessionals van het Catharina Ziekenhuis zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om de zorg te verbeteren. Daarom wordt daar veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Als niet-academisch ziekenhuis ontvangen zij geen geld van de overheid. Daarom is de Stichting Catharina Onderzoeksfonds opgericht. Medisch wetenschappelijk onderzoek zorgt voor dagelijkse doorbraken in bijvoorbeeld behandelmethoden, werkwijzen en medicijnen. Bij een doorbraak in zo’n onderzoek brengen zij de nieuwe inzichten snel naar het bed van de patient. En dat is waar wij ons voor willen inzetten. Steun de actie!

Campagneteam Huntington

Cindy Franssen: “Al een lange tijd wil ik graag de Kennedymars lopen. Ik vind het belangrijk om een doel aan mijn deelname te hangen. Het is een mooie stok achter de deur om voor een mooi goed doel 80 km te lopen.

De reden waarom ik kies voor de ziekte van Huntington is omdat het een vrij onbekende ziekte is en (tot nu toe) ongeneeslijk. Deze ziekte krijgt te weinig aandacht en ik hoop door middel van het lopen van de Kennedymars hier meer bekendheid aan te geven.
Zo kan er veel meer geld ingezameld worden voor onderzoeken en behandelingen. Dat er in de toekomst het financieren van onderzoek mogelijk is dat tot een genezende therapie voor de ziekte van Huntington moet leiden.”

Meer informatie of een donatie doen?
Campagneteam Huntington

Rian van Moorsel loopt voor MS

Steun Rian van Moorsel met haar actie: Lopen voor en met MS

80voorNeMO

(Neuromusculair en Mitochondrieel Onderzoek) heeft als doel om aandacht te vragen voor zeldzame aandoeningen. Het is belangrijk om kleinschalig en gericht onderzoek te doen. Dit werk is afhankelijk van donateurs.

Eén van de manieren om onze doelen te bereiken is om mee te doen met een groots wandelevent, de Kennedymars. Dit is een wandeltocht van 80 kilometer die binnen 20 uur gelopen dient te worden. Vandaar de naam: 80 voor NeMO. Wij gaan ervoor om in de nacht van 6 op 7 juli 80 lopers, 80 (of 40) km te laten lopen om minimaal €80.000 euro op te halen. 80 lopers-80KM-80K dus… doe jij ook mee? Tussenstand.

Meer informatie lees je hier en op: www.80voornemo.nl.

Tatjana loopt voor Gambia

Na een overweldigend succes afgelopen jaar zowel wat betreft sponsorbedrag van € 1115,- als mijn eindtijd van 16 uur en 6 minuten ga ik ook dit jaar weer lopen voor Les Amis de Gambie. Dit tehuis in Gambia is opgericht door de Nederlandse Sia Jongeneel en geeft 25 Gambiaanse kinderen een veilig en liefdevol thuis. Het tehuis ontvangt geen enkele subsidie en kan alleen voort blijven bestaan door sponsorgelden. Ik hoop hier ook dit jaar weer een steentje aan bij te kunnen dragen. Meer informatie en sponsoren kan via tatjanalooptvoorgambia.wordpress.com.

 

Betuwe Runners Joris & Kaymir lopen mee voor de Roparun!

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband tijdens het pinksterweekend, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

De start van de Roparun is in Parijs of Hamburg en de finish is voor alle teams altijd op tweede pinksterdag in Rotterdam. De Roparun wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De opbrengst van de Roparun wordt niet besteed aan onderzoek, maar komt ten goede aan zaken die het leven van de kankerpatiënten kunnen veraangenamen, daar lopen wij voor!!!” www.debetuwerunners.nl.

Mika loopt voor Gambia

Deze kleine loper met een groot hart gaat ook dit jaar weer lopen voor Les Amis de Gambie. Ook al is hij pas 7 jaar, hij heeft echt wel door hoe goed hij het heeft en dat dit helaas niet overal de norm is. Dus hoopt hij wederom een mooi bedrag bij elkaar te lopen voor de 25 kinderen van dit tehuis in Gambia. Voor iedere euro die hij gesponsord wordt kan in Gambia weer 2 kilo rijst, 10 manderijntjes of iets meer dan een brood gekocht worden.

Niet alleen loopt hij zelf 8 km, hij heeft mama die de Kennedymars loopt ook € 5,- uit zijn eigen spaarpot gesponsord. Ook zo onder de indruk van deze echte superheld sponsor hem dan via www.mikalooptvoorgambia.wordpress.com/sponsoring. Meer informatie over het tehuis kunt u lezen op http://www.lesamisdegambie.com/NL_Home.html

Sharon zamelt geld in voor Alzheimer Nederland

Sharon Stevens loopt samen met haar zus loop ik de Kennedymars 80 km. Ze willen graag geld inzamelen voor Alzheimer Nederland en hopen op deze manier een steentje bij te dragen aan onderzoeken en geneesmiddelen.
https://sportieveacties.inactievooralzheimer.nl/team/stevens

Nadine loopt voor Mothers on the Move

Nadine Somers is verloskundige in opleiding en gaat de Kennedymars lopen in Someren. En dat doet zij niet zo maar: voor haar studie gaat ze in november naar Kenia om onderzoek te doen naar de effectiviteit van het project MOM (Mothers on the Move). Dit project brengt zwangere Kenianen naar het ziekenhuis – een gevaarlijke en lange tocht door de jungle, die ze normaal lopend moeten afleggen.

“Wij gaan onderzoeken of dit project (opgericht in 2012) de moeder- en kindersterfte in dat gebied heeft teruggedrongen. De nacht van 6 op 7 juli a.s. ga ik de Kennedymars in Someren lopen om geld op te halen. De 80 km die ik in Someren ga afleggen zijn voor mij een vergelijking met de zware tocht die de vrouwen in Kenia met weeën moeten afleggen.” Aldus een enthousiaste Nadine.

Meer weten over dit project? http://www.strawtobread.org/mothers-on-the-move/

Wil je dit project ook steunen? Stuur dan een mailtje naar nadinesomers@live.nl

Jaap en Irene lopen voor KiKa

Jaap en Irene zijn in voor mooie uitdagingen. Dat velen hun voor hebben mogen gaan met de Kennedymars, maakt dat ook zij zich willen bewijzen dat zij in staat zijn om deze 80 kilometer binnen 20 uur af te leggen. Om die uitdaging kracht bij te zetten hebben zij besloten om zichzelf te laten steunen door support van mensen, door middel van donaties aan KiKa.

Waarom KiKa? Een ziekte waar veel mensen, of mensen in hun omgeving, mee te maken krijgen is kanker. Alhoewel een groot deel van de kinderen met kanker geneest, zijn er nog teveel die niet de kans krijgen om lang van het leven te genieten. KiKa houdt zich name met bezig met het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker.

Jaap heeft eerder mee gedaan aan een event als Run for Kika. Daar heeft hij dermate veel energie uit gehaald, dat hij samen met Irene besloot om dit doel als motivatie te gebruiken om de Kennedymars te lopen. Ben jij bereid gul te geven en zowel ons als KiKa te steunen?! https://www.actievoorkika.nl/kika-kennedymars

Christo zamelt geld in voor
landelijke campagne voor Lifewave

Christo Cornelissen (59 jaar) heeft 3 keer een hartaanval en een hersen-attack gehad. Hij ging steeds slechter lopen en kreeg helse pijnen in zijn lichaam en last van chronische vermoeidheid. Tot zijn situatie op 31 mei van dit jaar verbeterde door de Stamcel Activation pleisters van Lifewave. Dit jaar staat hij aan de start van het Rondje Someren, waarbij hij geld wil inzamelen voor een landelijke campagne om Lifewave onder de aandacht te brengen.

Van 0 naar 40 kilometer in 5 weken
Op 31 mei 2019 begon Christo met het gebruik van de Stamcel Activation pleisters. Medisch specialisten wisten niet hoe ze hem van zijn klachten en pijn af konden helpen. Sceptisch begon hij met het gebruik van de pleisters, maar al gauw verbeterde zijn situatie vlug. Op 16 juni liep hij pijnvrij 5 kilometer en op 7 juli zal hij de uitdaging van 40 kilometer aangaan.

Vooruitgang
De vooruitgang van Christo is te volgen op de Facebookpagina ‘Lifewave Benelux’. Wil je Christo steunen in het realiseren van een landelijke campagne? Doneren kan via deze link: https://www.doneeractie.nl/lifewave-een-leven-zonder-pijn/-36553

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren