Uitleg Strava App

 

Strava is een website en mobiele applicatie waarmee sportprestaties kunnen worden bijgehouden via GPS. Via de software kunnen gebruikers sportieve prestaties plannen, opslaan en met andere gebruikers vergelijken. De app is gratis (met betaalde varianten) en is zeer gebruiksvriendelijk. Bij de Kennedy Challenge gebruiken we Strava omdat deze app het technisch mogelijk maakt om de activiteiten van wandelaars direct ‘op te halen’ waardoor wij de Challenge volledig geautomatiseerd kunnen organiseren.

Voor wandelaars die niet bekend zijn met de Strava app volgt hieronder een korte uitleg met screenshots. Zorg er in ieder geval voor dat de koppeling met Strava is gerealiseerd vóórdat je aan de Kennedy Challenge begint. Direct na de inschrijving heb je daarvoor een e-mail ontvangen. Je kunt controleren of er reeds een koppeling is op de website van Strava – nadat je bent ingelogd – op deze pagina: https://www.strava.com/settings/apps. Daar kun je na de Kennedy Challenge eventueel ook ontkoppelen (toestemming intrekken).

Stap 1

Voordat je gaat wandelen, op de Strava app op je telefoon en tik op ‘opnemen’, de knop onderaan in het midden.

 

Stap 2

Selecteer de sport ‘Wandelen’. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat de gegevens goed naar ons worden doorgestuurd.

Stap 3

Start de wandeling en tik op de grote oranje knop ‘Start’.

Stap 5

Tijdens het wandelen kun je eventueel de activiteit (de wandeling) pauzeren door op de Stop knop te drukken, bijvoorbeeld als je even pauzeert om wat te eten of drinken. Je activiteit wordt dan gepauzeerd en je kunt deze daarna weer hervatten door op ‘Hervat’ te drukken.

Stap 6

Aan het einde van je wandeling druk je op ‘Finish’ en vervolgens kun je je activiteit nog een naam geven en eventueel nog foto’s en een beschrijving toevoegen. Deze informatie wordt overigens niet met ons gedeeld. Druk op ‘Activiteit opslaan’.

 

Wij registreren alle wandelactiviteiten van iedereen die zich heeft ingeschreven voor de Kennedy Challenge én de koppeling met Strava heeft gemaakt tussen 3 en 31 juli 2021. Het aantal gelopen kilometers per wandeling (etappe) wordt bij elkaar opgeteld totdat het aantal van 80 kilometer of meer is bereikt. Op dat moment ontvang je automatisch een persoonlijke virtuele medaille en certificaat ter herinnering aan de Kennedy Challenge 2021.

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren