Blaarbehandeling

Ondanks uw voorbereidingen kunt ook u een of meerdere blaren lopen. Voor de behandeling hiervan is op alle EHBO posten een team van opgeleide EHBO’ers aanwezig. Afhankelijk van het letsel wordt de blaar aangeprikt en/of losse huid verwijderd. Vervolgens wordt het blaargebied verder behandeld met een dunne pleister (Fixomull) of vette watten.

Zoals op diverse andere wandelevenementen, gebruiken we een inpak-techniek voor de tenen, de zogenaamde “Friese methode”. Hierbij worden zuivere vette watten in een dunne laag tussen de tenen ‘doorgeweven’. Voor de hak gebruiken we Fixomull, een dun, luchtdoorlatend materiaal, voorzien van een huidvriendelijke lijmlaag. Met dit materiaal wordt een brede dunne pleister over uw huid geplakt. Deze techniek is ook geschikt voor de tenen. Mocht dit uw voorkeur genieten, laat dit dan weten aan de EHBO’er.

Mocht u diabeet zijn, bloedverdunners gebruiken of een jodium-allergie hebben, meldt het de EHBO’er, wij passen onze werkwijze hierop aan.

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren