Historie

In 1972, op de woensdag voor de Kennedymars, vond de eerste MiniMars plaats. Deze 8 kilometer lange wandeltocht door Someren werd speciaal georganiseerd voor kinderen van de basisschool. De organisatie lag in handen van Henny Arendsen-van der Graft en Hans Raijmakers. Het 1e startschot werd gelost door Burgemeester Roels. De MiniMars telde bij de 1e editie al 850 deelnemende kinderen en was daarmee meteen een enorm succes.

50 jaar Mini Kennedymars

Na een tijd verplaatste de MiniMars zich van de woensdagmiddag naar zaterdag voorafgaande aan de Kennedymars. Inmiddels is het aantal lopers stabiel op zo’n 1700 wandelaartjes. De organisatie is in handen van blok ‘Mini Kennedymars’, wat valt onder de totale organisatie van het evenement. In 2006 werd MiniMars in Mini Kennedymars veranderd, waarmee nog eens extra werd benadrukt dat de tocht niet meer weg te denken is uit het hele Kennedymarsweekend. Ieder jaar staat de Mini Kennedymars in het teken van een eigen thema, zoals ‘jungle’, ‘boerderij’, ‘112’, ‘piraten’, ‘western’, enzovoorts. De diverse versnaperingen onderweg en het feest na afloop op het Wilhelminaplein zijn afgestemd op dat thema. De organisatie overtreft zichzelf elke keer weer met nieuwe, leuke en innovatieve activiteiten. Dat maakt de Mini Kennedymars tot wat het nu is.

Vrijwilligers

Ruim 100 vrijwilligers zorgen er jaarlijks voor dat de middag goed verloopt. De laatste jaren is er extra geïnvesteerd in het beveiligen van de route. Vele verkeersregelaars zorgen voor de veiligheid onderweg. Anderen zijn actief op het plein of bij de posten. Enkelen zijn al tientallen jaren aan de Mini Kennedymars verbonden en hebben inmiddels duizenden wandelaartjes voorbij zien komen.

Eigen Identiteit

Een eigen lied, eigen website, eigen binnenpraters en eigen medailles. De Mini Kennedymars kent alles wat de 80 kilometer lange Kennedymars ook heeft. Het eerste lied van de Mini Kennedymars is in 2007 geïntroduceerd. Dit wordt bij de start van de tocht traditiegetrouw gezongen om de kinderen aan te moedigen. Dit jaar heeft, ter ere van de 50 ste Mini Kennedymars, Jos Bergh een nieuw lied geschreven wat op zaterdag 1 juli 2023 live ten gehore wordt gebracht!

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren