Estafetteloop ’t Jasper Sport

’t Jasper Sport gaat door het vuur voor de Kennedymars! Al meer dan 35 jaar gaan de lopers van ’t Jasper Sport de wandelaars vóór met een brandende fakkel. De jeugdleden starten met hun estafetteloop om 10.30 uur vanaf het Wilhelminaplein. Ongeveer een uur later komen zij met het Kennedyvuur weer terug op het plein waarna zij het startschot geven voor de Mini Kennedymars. De groep jeugdleden wisselt elkaar om de 1000m af en bestaat uit een 25-tal jonge lopers. De start van de 80km estafetteloop vindt plaats om 10.45 uur. Rond de klok van 19.00 uur arriveren de lopers met de brandende fakkel op het Wilhelminaplein, om het Kennedyvuur te ontsteken. Ze lopen gemiddeld dus harder dan 11km per uur!

Atletiekvereniging ’t Jasper Sport

’t Jasper Sport is een grote vereniging met 318 leden uit Someren en Asten. Jaarlijks nemen jeugdleden deel aan competitiewedstrijden op de baan, aan Brabantse en Nederlandse kampioenschappen, aan regionale baanwedstrijden en aan de Limbracrosscompetitie. Voor degene die graag wil sporten samen met anderen, heeft ’t Jasper Sport veel te bieden. Zij willen het voor iedereen, in alle leeftijdscategorieën, mogelijk maken om door middel van een gedegen trainingsaanpak onder leiding van gekwalificeerde trainers of hulptrainers met plezier de sport uit te oefenen in de vorm van atletiek (baanatletiek en loopgroepen) of sportief wandelen. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen en de fysieke mogelijkheden van de leden en de behoefte om hun prestatie te verbeteren. Dit kan door het volgen van trainingen op hun mooie accommodatie op de Potacker of in de mooie bosrijke omgeving van Asten en Someren.

Foto’s 2019 :

Foto’s Rob Fritsen

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren