JOEK

Met bijna 200 leden is JOEK een belangrijke, grote vereniging binnen de Somerense gemeenschap. Al sinds 1963 organiseert zij het Kennedymars evenement waardoor JOEK binnen de gemeente voornamelijk bekend is. Maar JOEK is meer. JOEK is een bruisende vereniging die veel in haar mars heeft. Zo worden er activiteiten georganiseerd op cultureel, educatief en sportief gebied. Ook maatschappelijk proberen we ons steentje bij te dragen voor de Somerense gemeenschap.

JOEK is een gezelligheidsvereniging die zijn oorsprong vindt in een samenvoeging van de MMV SERVIAM (Middenstandse Meisjes Vereniging) opgericht in 1953 en de KJMV (Katholieke Jonge Middenstands Vereniging) opgericht in 1945. Vanaf de fusie in 1962 werd de naam KJM (Katholieke Jongeren uit de Middengroepen) gehanteerd. In 1968 zijn de verenigingen van KJM Kring Peelland zelfstandig verder gegaan als J.O.E.K. (Jongeren Onder Elkaar). In 1992 werd de naam gewijzigd in JOEK en anno 2017 is het een moderne eigentijdse vereniging met leden in de leeftijd van 17 tot 80 jaar!

Als je lid wordt van JOEK, kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan een blok. De organisatie bestaat uit 5 blokken; Mars, Markt & Evenementen, Mini Kennedymars, PR/Interne Activiteiten en Parkeren, Afzetten & Faciliteiten. Samen met het bestuur en de sponsorcommissie houdt ieder blok zich het hele jaar door bezig met haar eigen specifieke aandachtsgebied en zorgen zij dat tijdens het Kennedymarsweekend alles goed verloopt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lid te worden en enkel te helpen tijdens en rondom het weekend of deel te nemen aan de activiteiten. Waarom lid worden? Die vraag kun je het beste stellen aan een van de bijna 200 JOEK leden. En dat hebben we dan ook gedaan: “Het heeft me veel plezier en gezelligheid gebracht, maar ik heb er ook ontzettend veel van geleerd”. “Een leuke vereniging met enthousiaste vrijwilligers”. “Ik heb er nieuwe vrienden bij gekregen”. “Leuke club mensen met gezellige activiteiten”. “Ik werd lid om de Kennedymars te organiseren, maar het bleek veel meer te zijn!”.

JOEK-lid worden?

Wil je je inschrijven als JOEK-lid, een maatschappelijke stage bij JOEK lopen of als vrijwilliger helpen tijdens de Kennedymars? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij streven ernaar om binnen 2 dagen te reageren.

  • Telefoonnummer
  • E-mailadres

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren