Sfeerprijzen

Buurtvereniging De Helleman (2019)

Dit jaar gaat de sfeerprijs naar Buurtvereniging De Helleman in Deurne.Deze buurtvereniging bestaat al sinds 1961 en telt inmiddels ca 400 leden. Ze organiseren door het jaar heen veel activiteiten om de onderlinge cohesie tussen de bewoners te versterken.

Secretaris Jeroen Welten vertelt: “Toen we vorig jaar hoorden dat de Kennedymars door de Hellemanstraat kwam dachten we gelijk: hier moeten we iets mee doen! Want wat is er leuker voor de wandelaars dan ergens voorbij te lopen waar het gezellig is? We hebben contact gezocht met andere verenigingen binnen onze wijk en iedereen was meteen enthousiast.” Er werd gedacht aan een opkomst van 200 mensen en hierop waren ook de inkopen gedaan. “Om 21.30 uur waren we echter al door al het bier heen. Gelukkig was de eigenaar van de Plus in Deurne ook op het feest aanwezig en werd er dus nog extra drank geregeld”, aldus Jeroen. “Het was overweldigend fantastisch!”

“Wij als buurtvereniging vinden het dan ook hartstikke leuk dat jullie als organisatie van de Kennedymars ons enthousiasme waarderen met een sfeerprijs. Wij zijn alweer druk bezig met de organisatie voor komende editie, dus wandelaars: we gaan jullie weer begroeten in de Hellemanstraat te Deurne!”Woon jij ook langs de route van de Kennedymars? Dan dagen wij je uit om ook voor sfeer te zorgen. Wie weet staan wij dan volgend jaar bij jou op de stoep om de sfeerprijs te overhandigen.

Radio Sluisstraat (2018)

De afgelopen twee jaar zorgde een vriendengroep aan de Sluisstraat in Someren-Eind voor een gezellige sfeer tijdens de Kennedymars. Ook dit jaar moedigen zij de wandelaars weer fanatiek aan, met veel gezelligheid en onder het genot van een drankje, barbecue en muziek. Dat ze dat doen met een barbecue komt goed uit, want dit jaar krijgen zij van de organisatie de sfeerprijs en dus het BBQ pakket. We spraken met Martijn van Horne en Lenny Vervoordeldonk van de vriendengroep.

“Toen wij eind 2015 aan de Sluisstraat kwamen wonen, zeiden onze vrienden al snel dat ze met de Kennedymars naar ons zouden komen. Zo zaten we in 2016 voor het eerst langs de route. Toen ontstond ook direct de naam Radio Sluisstraat, omdat we gezellige muziek draaien en de lopers aanmoedigen door de microfoon.

Ook tijdens de 56 Kennedymars en het 24e Rondje Someren zitten wij weer langs de route! En net als de andere jaren zullen we weer zorgen voor muziek waar vooral de wandelaars, maar ook de straat van kan genieten.

Hopelijk zien we jullie allemaal op zondag 8 juli voorbij wandelen. Heb je een muzikaal verzoekje, loop dan gerust even bij ons binnen, zodat we jouw lievelingswandelnummer kunnen draaien. Mocht je even uit willen rusten, dan mag je altijd bij ons komen zitten. En als je wilt, bieden we je een drankje aan.”

Woon jij langs de nieuwe route van de Kennedymars? Dan dagen wij je uit om ook voor sfeer te zorgen. Wie weet staan wij dan volgend jaar bij jou op te stoep om de sfeerprijs te overhandigen.

Perry en Annie van Vlerken (2017)

De sfeerprijs brengt ons dit jaar naar de Keizerstraat bij Perry en Annie van Vlerken. In deze voortuin vinden wij de ‘schoenenboom’. Menig wandelaar kan zich waarschijnlijk deze boom wel herinneren. Ieder jaar worden er weer vele foto’s gemaakt van wandelaars bij deze mooi aangeklede boom. Annie vertelt dat ze de boom meerdere keren per jaar ‘aankleedt’. Met kerst hangen er de ballen onder, de lampionnen toen onze dochter trouwde en met de Kennedymars dus de schoenen. Allemaal in de kleuren geel en zwart en voorzien van mooie gele bloemen. Een mooi, kleurig, sfeerverhogend plaatje vinden wij. En dat dit jaar al voor de zevende of achtste keer (we zijn de tel kwijtgeraakt). Sinds een aantal jaar staan er voor de boom afstandsbordjes, waarop de lopers lezen dat ze bijna aan de laatste kilometers van hun wandeltocht beginnen.

Samenwerkende Kasteleins (2016)

Samenwerkende Kasteleins brengen sfeer naar het Wilhelminaplein. “Het feest op het Wilhelminaplein tijdens de Kennedymars heeft een impuls nodig”, vertelde Miranda Schweren van Hotel Centraal ongeveer een jaar geleden in Het Contact. En daarom staken de kasteleins van vijf horecazaken aan het Somerense plein vorig jaar de koppen bij elkaar. En dat hebben we geweten! Want wat een geweldig feest was het tijdens de 53e Kennedymars op het Wilhelminaplein. Na het startschot van de 53e Kennedymars op namen de Samenwerkende Kasteleins het hoofdpodium op het Wilhelminaplein over. De bands Lipstick Junkie en Lijn 7 zette vervolgens het bomvolle plein op z’n kop. Ook op de zondagavond was het gezellig en werd een oude traditie in ere hersteld, het blarenbal. En daarom reiken we dit jaar de sfeerprijs uit aan de SK Wilhelminaplein! Deze vernieuwde samenwerking is een succes en ook dit jaar zorgezn ze weer voor een spetterend programma op het Wilhelminaplein. Dat verdient wel een heerlijk barbecuepakket! En dan kunnen ze meteen samen nieuwe ideeën bedenken voor de volgende editie van de Kennedymars!

Wim van de Moosdijk & Piet van de Laar (2015)

Een jaarlijkse traditie is het uitreiken van de sfeerprijs. Onze Kennedymars staat bekend als de gezelligste Kennedymars van Nederland. Deze eer hebben wij vooral te danken aan de vele vrijwilligers en toeschouwers die hier jaarlijks aan bijdragen. Wij waarderen dat zeer en laten dat graag blijken door het uitreiken van deze prijs. En dit jaar is dat een zeer bijzondere uitreiking. Een uitreiking met een grote lach op ons gezicht maar misschien ook wel een kleine traan. Tegelijk met het uitreiken van deze prijs gaan we namelijk afscheid nemen. Wij nemen afscheid van 2 personen die onlosmakelijk verbonden zijn met ons evenement, wie kent immers niet die ‘witte petten’ aan de finish. Twee heren die veel van onze wandelaars geholpen hebben met de laatste, vaak zware, meters. Twee heren die absoluut bijgedragen hebben aan de positieve sfeer rondom ons evenement. Wij hebben het over onze ‘binnenpraters’: Wim van de Moosdijk en Piet van de Laar. Wim zien we dit jaar voor de 41e keer aan de finish en Piet voor de 11de keer. Een aantal weken geleden spraken we Wim en Piet en keken we samen terug. Dat leverde voldoende verhalen op om deze hele krant te vullen. Met een grote lach op hun gezicht vertellen ze over de mooie, bijzondere en vaak ook emotionele binnenkomsten van de wandelaars. Hoe ze elkaar aanvoelden en aanvulden. Maar ook hoe ze ervaren werden in het herkennen van de lichaamstaal. Bij de vraag naar de mooiste ervaringen noemt Wim het verhaal van een dame uit Asten-Heusden. Haar man was een fanatieke deelnemer en zou dat jaar zijn 25e Kennedymars lopen. Helaas overleed hij zeer plotseling. Deze dame besloot daarop dat zij zelf ‘zijn 25e’ gaat lopen. Wim begeleidde haar tijdens haar laatste hele zware meters en vertelde het publiek ondertussen het verhaal achter deze wandelaar. En wat er dan gebeurt zegt Wim “dat is zo verschrikkelijk mooi”. Dan is het stil en dan rollen er tranen.

Wij spreken onze bewondering uit voor het enthousiasme en de grote gedrevenheid waarmee Wim en Piet jarenlang en urenlang vele duizenden wandelaars de waardering gaven die ze verdienden. Zij slaagden er in de emoties samen te brengen met humor. Ze slaagden er in om het publiek langs de kant te ontroeren en stil te krijgen. Andersom zeggen Wim en Piet bewondering te hebben voor het publiek “dat urenlang naar ons gezever staat te luisteren”. Gevraagd naar hun advies voor de opvolgers zeggen ze unaniem: “zorg er voor dat de wandelaar centraal staat. Het gaat niet om ons, het gaat om de wandelaars” Wim en Piet, ze zijn één geworden met de Kennedymars en wij met hen. Heren, dank voor jullie fantastische, enthousiaste, mooie en emotionele verhalen. Het ga jullie goed, wij gaan jullie missen! Tijdens het komende Kennedymarsweekend wordt ongetwijfeld uitgebreid stil gestaan bij het afscheid van deze sfeermakers. Vooruitlopend daarop bedanken wij hen op deze manier voor hun bijzondere, humoristische en zeer enthousiaste bijdrage aan ons evenement. Wim en Piet, zet de barbecue maar aan!

De Groeningen (2014)

Ieder jaar weer is het voor ons als organisatie van de Kennedymars zeer bijzonder om te zien hoe de Kennedymars beleefd wordt in Someren en omgeving. Onze wandelaars benoemen altijd weer de ‘goede sfeer en de gezelligheid’. Dat dit niet alleen geldt voor de Kennedymars en het Rondje Someren bewijst de foto hiernaast. Wij kozen er dit jaar voor om onze Straatprijs uit te reiken aan een aantal bewoners van De Groeningen. Zij zitten al vanaf het moment dat de route van de Mini Kennedymars door De Groeningen gaat in grote getalen aan de route om onze kleine lopertjes aan te moedigen. Daarbij is de straat zeer sfeervol aangekleed met spandoeken en vlaggetjes. Mooi om te zien dat ook aan onze kleine lopers wordt gedacht. Wij bezoeken binnenkort de familie Donkers en Van Stratum om een lekker barbequepakket te overhandigen. Dank jullie wel voor jullie enthousiasme en inzet, mede namens alle lopertjes van de Mini Kennedymars!

Sonnehove (2013)

De Kennedymars in Someren staat onder andere bekend om de gezelligheid. Niet alleen in ons eigen dorp maar ook in de dorpen langs de route wordt veel georganiseerd om het de wandelaar zo aangenaam mogelijk te maken. Om deze gezelligheid langs de route te stimuleren roept de organisatie van de Kennedymars jaarlijks een winnaar uit van de ‘thuisblijverswedstrijd’. Aanmelding hiervoor is niet nodig; een deskundige jury is tijdens het weekend actief om mogelijke winnaars te spotten. Dit jaar is gekozen voor een zeer bijzonder initiatief. Een initiatief dat los staat van de ‘grote’ mars. De winnaar vonden we namelijk langs de route van de Mini Kennedymars. Een aantal jaren geleden besloot de organisatie de route van de Mini Kennedymars aan te passen. Eén van de vernieuwingen was dat de route dwars door Sonnehove heen gelegd werd. Vooraf waren er wat struikelblokken die overwonnen moesten worden hiervoor maar het lukte. En hoe. Al direct vanaf het eerste jaar slaagden bewoners, personeel en andere belangstellenden er in om Sonnehove om te toveren tot een zeer feestelijke passage. Het was bijzonder om te zien hoe jong en oud elkaar ontmoeten en aanmoedigen. De sfeer was er uitstekend. Wij als organisatie, en met ons onze jongste wandelaars, voelden ons hier zeer welkom. Kosten noch moeite werden gespaard; de locatie werd feestelijk aangekleed, er was muziek en vele bewoners zaten naast de route. Afgelopen vrijdag bezochten een aantal bestuursleden van JOEK Sonnehove. Om personeel en bewoners te bedanken voor hun gastvrijheid en enthousiasme werden een aantal Kennedymarsvlaaien overhandigd en een fotolijst met foto’s van vorig jaar. De plannen voor dit jaar zijn inmiddels gereed. De lopertjes mogen weer rekenen op een warm welkom in Sonnehove!

Familie Jacobs (2012)

Tijdens de Kennedymars is er onderweg een hoop gezelligheid te vinden. Het publiek langs de route komt met leuke initiatieven, om het voor de wandelaars tot een geweldig feest te maken. Om dit te stimuleren reikt de organisatie van de Kennedymars jaarlijks een thuisblijverswedstrijd uit. Aanmelden voor deelname is niet nodig: een deskundige jury beoordeelt langs de gehele route. Dit jaar gaat de prijs naar de familie Jacobs uit de Keizerstraat in Someren. Al ruim 8 jaar vieren zij de Kennedyzondag met hun zonen, vrienden en familie. Het is ieder jaar een groot feest. Ook al wonen beide zonen inmiddels niet meer thuis, de traditie wordt voortgezet. Drie jaar geleden hebben zij een comité opgericht bestaande uit 6 personen. Enkele weken voor de Kennedymars vergaderen zij over de aanpak, met als doel ieder jaar grootser uit te pakken. Afgelopen jaar legden zij de rode loper uit op straat: “de Applausroute”. Lopers werden onder het genot van gezellige muziek uitgenodigd om over de rode loper te lopen, om zo applaus te krijgen voor hun prestatie. Dit sloeg goed aan! De lopers, buurtgenoten en de bezoekers vonden het fantastisch en hebben genoten van elkaar. Leuk detail is dat een Belgische loper, Jos, al 6 jaar een pilsje komt drinken bij de familie Jacobs. Hij besteld daarna meteen een pilsje voor volgend jaar! Vanwege het jubileumjaar wordt het dit jaar verder uitgebreid met onder andere muzikale optredens. Op vrijdag 6 juli a.s. ontvangt de familie Jacobs een luxe vleespakket voor op de barbecue. Hiermee zal hun Kennedyzondag ongetwijfeld nóg gezelliger verlopen!

Familie Peeters (2010)

De winnaars van de Kennedymars thuisblijverswedstrijd 2010 is de familie Peters uit heusden. Jaren geleden begonnen zij met het uitdelen van water aan de vermoeide wandelaars. Inmiddels komen vrienden en leden van Jong Nederland met velen naar ‘t Behelp om wandelaars voor de laatste 10 km aan te moedigen. Sinds twee jaar wordt er groots uitgepakt. Naast een barbecue en live muziek worden lopers uitgedaagd een hindernisparcours af te leggen. Uiteraard vrijblijvend, maar voor de vele wandelaars een aangename hilarische activiteit die de vermoeidheid even doet vergeten. Op 1 juli rijkt de organisatie van de Kennedymars een luxe barbecuepakket uit aan deze winnende thuisblijvers.

Familie Noot (2010)

De familie Noot uit Brandevoort is dit jaar de gelukkige winnaar van deze leuke prijs. Deze familie heeft toevallig jaren in Someren gewoond. Het is dus zowel voor hen, als voor de jury een grote verassing dat juist zij deze prijs in ontvangst mogen nemen. ‘Doordat we zelf uit Someren komen en dus al bekend waren met de kennedymars, leek het ons leuk om de buurt ook eens kennis te laten maken met dit leuk evenement. We hadden een grote boog op straat geplaatst waar de wandelaars doorheen moesten lopen’, aldus de familie Noot. ‘Door wat mensen uit de buurt uit te nodigen, hebben we er met z’n alleen een reuze gezellige nacht van gemaakt!’. Op 2 juli schenkt de organisatie een luxe vleespakket voor op de barbecue aan deze gezellige buurt. Hun kennedymarsfeest in 2010 zal hiermee ongetwijfeld weer erg gezellig worden!

De Kanaalstraat (2009)

De prijs is in ontvangst genomen door Nancy Pape, één van de kartrekkers van de activiteiten in de Kanaalstraat. Afgelopen Kennedymars werd de Kanaalstraat, voor het Kennedymarsweekend tijdelijk omgedoopt tot Kennedylaan, door de buurtbewoners geheel in stijl gebracht met gele voetjes op de ramen, grote voeten langs de straat waar het aantal meters voor de finish aangegeven stond en bij ieder huis een Kennedymarsvlag. De lopers werden vanaf 7 uur ’s ochtends stuk voor stuk op enthousiaste wijze door de laatste honderd meter voor de finish geloodst. Op 3 juli ontvangen de bewoners van de Kanaalstraat een luxe vleespakket voor op de barbecue. Hun Kennedymarsfeest in 2009 zal hiermee ongetwijfeld nóg gezelliger verlopen.

De Dwersklepels (2008)

Sinds 2003 zijn leden van de Dwersklepels tijdens het Kennedymarsweekend actief op ’t Voordeldonk in Asten. Onder aanvoering van Jos Meulendijks en Amon Olivier vieren zij deze Kennedymars hun Lustrum. De Dwersklepels bestaat uit 15 enthousiaste muzikanten in de leeftijd van 20 tot 60 jaar. De typisch Astense groep kenmerkt zich vooral door veel gezelligheid en saamhorigheid en kan herkend worden aan hun groene tenue. Amon Olivier beschrijft de Dwersklepels als “eige wijs van dwers”. “We zijn een echte familie en iedereen is gelijk” aldus Jos Meulendijks. Elk Kennedymarsweekend starten de Dwersklepels op zondagochtend met een gezamenlijk ontbijt. Als de eerste lopers Voordeldonk passeren, pakken zij hun instrumenten ter hand en wordt er volop ingezet om de lopers aan te moedigen. Geen moeite is te veel om de wandelaars, waarvan verschillende het op dat punt zwaar hebben, een stukje vooruit te helpen. Vrijwel non stop wordt er tot in de middag volop opwekkende en vrolijke muziek gemaakt waardoor menig loper dit stukje van Asten lachend en dansend doorgaat. Op 4 juli ontvangen de Dwersklepels uit handen van de voorzitter van de Kennedymars een luxe barbecuepakket. De Kennedymars 2008 zal voor de Dwersklepels hiermee ongetwijfeld nog gezelliger verlopen.

Gèr Gedoa (2007)

Al vele jaren is de gelegenheidsgroep Gèr Gedoa, bestaande uit René en Leen Michiels, Nellie van Meel, Rob en Mia Knapen, Mia van Dam, Maria Linders en pastoor Driek Somers tijdens de Kennedymars te vinden op het plein voor de kerk in Someren-Eind. Op zaterdagmiddag wordt de tent opgebouwd en gezellig ingericht met vlaggen, spandoeken en een forse geluidsinstallatie. Op zaterdagavond begint het feest van het aanmoedigen van de lopers, die deze locatie tweemaal passeren. Op zondagmorgen is iedereen vanaf 6.30 uur weer present om het feest te hervatten. Alleen tijdens de mis van 10.00 uur wordt het volume even gedempt, om daarna weer voluit ingezet te worden bij het aanmoedigen van de lopers. Al jarenlang verleent Gèr Gedoa in hun tent gastvrijheid aan een 10 tot 12 tal bewoners van het voormalige verzorgingstehuis Peeljuweel. Al met al één brok gezelligheid voor lopers, bewoners van de Peeljuweel en de leden van Gèr Gedoa zelf. Op vrijdag 6 juli ontvangt Gèr Gedoa uit handen van Kennedymarsvoorzitter Peter Hendrikx een luxe vleepakket voor op de barbecue. De inmiddels naar het verzorgingstehuis Sonnehove verhuisde oudere feestvierders krijgen een lekkere vlaai. Hun Kennedymarsfeest in 2007 zal hiermee ongetwijfeld nóg gezelliger verlopen!

John & Nancy van Ganzenwinkel (2006)

Samen met een tiental autocrossmaatjes hebben John en Nancy de vermoeide, dorstige en bezwete lopers aanvankelijk voorzien van bekertjes water. De bekertjes waren niet aan te slepen, dus werd zelfs een complete douche gemonteerd, inclusief shampoo. Menig loper kon dit zeer waarderen en heeft zicht dan ook in het zicht van de finish nog even lekker kunnen opfrissen. Op vrijdag 30 juni ontvangen John en Nancy uit handen voor Kennedymars voorzitter Peter Hendrikx een luxe vleespakket voor op de barbecue. Hun Kennedymarsfeest in 2006, waarvoor de voorbereidingen in volle gang zijn, zal hiermee ongetwijfeld nóg gezelliger verlopen. Van harte gefeliciteerd!

Cor & Gerry Mennen (2005)

Gezeten onder het door Cor gebouwde en aangeklede afdak speelt Gerry van ’s morgens vroeg tot in de namiddag samen met haar 22-koppige band “Ger van hois” uit de Walsberg (Deurne) vrijwel non-stop opwekkende, vrolijke en stimulerende muziek. Menig vermoeid loper legt dit stukje van Asten lachend en dansend af. Op 1 juli ontvangt de familie Mennen een luxe vleespakket voor op de barbecue. Hun Kennedymarsfeest zal hiermee ongetwijfeld nóg gezelliger verlopen. Van harte gefeliciteerd!

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren