Wandel Tegen Kanker tijdens Kennedymars of Rondje Someren

De Kennedymars in Someren is één van de eerste wandelevenementen in Nederland die een samenwerking met KWF aan gaat voor ‘Wandel tegen kanker’. Vanuit deze actie kunnen deelnemers twee uitdagingen aan gaan: de Kennedymars of het Rondje Someren lopen én zo veel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen kanker.

Schrijf je nu in voor Wandel Tegen Kanker

 

Inschrijven voor Wandel Tegen Kanker

Wandelaars kunnen zich inschrijven via de website van KWF en daar een actiepagina aanmaken. Haal je een bedrag van € 500 op? Dan regelt KWF een gratis startbewijs voor de Kennedymars of Rondje Someren voor je. Bij een opbrengst van € 500 ontvang je naast het startbewijs ook het unieke ‘Wandel tegen kanker’-shirt. Als je het streefbedrag van € 500 niet haalt, is dat geen probleem. Je kunt je dan inschrijven via de website van de Kennedymars. Je bent er hoe dan ook bij!

Deel je actie

Voor iedereen die deze uitdaging aan wil gaan, geldt: hoe meer mensen je betrekt, hoe sneller je jouw doel bereikt. Vul jouw actiepagina met jouw persoonlijke verhaal en gebruik Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en WhatsApp om jouw actie te delen. Dan verspreidt het nieuws dat jij in actie komt voor kankeronderzoek zich snel! Het zal je verbazen uit welke hoeken je hulp krijgt. Je streefbedrag behaald? Geweldig! Zin om de lat nóg hoger te leggen? Verhoog dan je streefbedrag. Samen zetten we de onmacht die kanker met zich mee brengt, om in kracht.

Informatie en inschrijven

Meer informatie over deze bijzondere actie is te vinden op www.kennedymars.nl/kwf. Daar vind je ook de link naar de website van KWF waar je je kunt inschrijven.

Vernieuwde route

Heb jij al gezien dat de route van de Kennedymars is vernieuwd? De organisatie heeft goed geluisterd naar de reacties van wandelaars en het publiek. De route start met een ronde door Someren-Eind terug naar Someren en ook in Deurne en bij Helmond zijn er aanpassingen doorgevoerd. Ontdek de vernieuwde route op www.kennedymars.nl. Daar kun je je uiteraard ook inschrijven voor de Kennedymars en Rondje Someren. Het aantal deelnemers staat al op ruim 900.

Wandelen tegen kanker tijdens de Kennedymars in Someren

De Kennedymars van Someren staat bekend als de gezelligste en best verzorgde Kennedymars van Nederland. Je begint je tocht van 80 kilometer om 20:00 uur in het centrum van Someren. Door de gezellige Brabantse dorpen Someren-Eind, Asten, Ommel en vanuit Vlierden loop je naar Deurne. Ook kom je door Helmond, Mierlo en Lierop. Eén van de vele hoogtepunten op de route is de natuurschoon van de Strabrechtse Heide. Na 60 kilometer kom je terug in Someren, om een laatste lus te maken door Someren-Heide en Someren-Eind.

Zoals hierboven aangegeven zijn we trots op de geweldige sfeer die onderweg en in ons eigen dorp te proeven is. Die sfeer creëren allereerst de bewoners langs de route. Overal zien we dat straten of buurten allerlei activiteiten organiseren voor de doorkomst van onze lopers. Daarnaast zorgen we als organisatie ook voor muziek onderweg. Gemiddeld hebben we ieder jaar zo’n dikke 20 blaaskapellen die daarvoor zorgen.

Naast het feit dat we geroemd worden om onze gezelligheid wordt ook de goede verzorging onderweg goed gewaardeerd. Op de route van de Kennedymars zijn 14 posten te vinden. Op de helft daarvan is ook medische verzorging te vinden. Dankzij een groot netwerk van sponsors en begunstigers slagen wij er jaarlijks in om een goed en gevarieerd fouragepakket samen te stellen. Lopers hoeven hierdoor zelf geen fourage mee te nemen.

Onze Kennedymars is volledig autovrij. Door de vele vrijwilligers die helpen met de beveiliging van de route kunnen onze wandelaars 80 kilometer lang ongestoord over volledig vrije wegen of paden lopen. Ook dat maakt onze Kennedymars uniek!

Is 80 kilometer je net wat te ver? We bieden ook een tocht van 40 kilometer aan, perfect voor de minder getrainde loper of ideaal als voorbereiding op bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse. Het Rondje Someren start om 7:00 uur op zondagochtend en sluit na een lus door Someren en Asten in Lierop aan bij de Kennedymars om al vroeg door de prachtige Strabrechtse Heide te wandelen.

Voor beide afstanden geldt een uiterlijke finishtijd van 16:00 uur op zondagmiddag. Tijdens het gehele weekend zijn er op het plein in Someren verschillende festiviteiten om het zo ook voor de bezoekers van onze evenement een mooi feest te maken.

Voor iedere wandelaar bieden we dus een prachtige wandeltocht die bij hem of haar past. Durf jij de uitdaging aan? Schrijf je dan nu in!

Schrijf je nu in voor Wandel Tegen Kanker

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren