Vrijwilligers van JOEK aan het woord: Lieke Wijnen

06 juni 2018

De komende tijd laten we een aantal vrijwilligers bij JOEK aan het woord. Deze keer: Lieke Wijnen.

“Ik ben destijds gevraagd door Wendy Swinkels. Ik ken haar via de Meerpoel waar ik 'prinses' ben geweest en zij vroeg of ik haar taak over wilde nemen” vertelt Lieke. Inmiddels zit ze bij het blok Markt & Evenementen: “Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de Kindermarkt, het Kinderplein, het Straattheater en voorheen altijd de ambachtenmarkt. Daarnaast help ik bij het organiseren van de Markt.”

“Het is het mooiste evenement van Someren en dan is het heel leuk om dit samen met een grote groep vrijwilligers te organiseren.” vertelt Lieke. “Dat alles, waar je het hele jaar over hebt vergaderd, samenkomt tijdens dit weekend.” is vooral haar motivatie. “Voornamelijk als het is afgelopen en we terug kunnen kijken op een geslaagd weekend ben ik tevreden.”
Tijdens het Kennedymars weekend is ze vooral op zondag erg druk: “Dan zijn er veel werkzaamheden omdat het markt is. Ik ontvang de marktkooplui en kinderen die op de kindermarkt staan. Daarnaast coördineer ik, samen met anderen, de plekken voor de marktkooplui zodat deze op de juiste plek op de markt staan.“

Waarom mensen zich in moeten schrijven als JOEK-lid volgens Lieke: “Omdat het een hele leuke club is met veel jonge mensen. Je doet iets voor de samenleving van Someren en je bent actief tijdens het evenement. Zonder leden kunnen we het niet draaien. “
Ook heeft ze de Kennedymars zelf eens gelopen, de 50e editie: “Dat jaar was het heel slecht weer dus het was een vrij barre tocht maar heel gaaf om mee te maken.” Haar boodschap aan de wandelaars van dit jaar: “Geniet van de vernieuwde route en zet je beste beentje voor, en voor de bezoekers: kom onze vernieuwde markt bezoeken en beleef het festival-gevoel tijdens de Kennedymars in Someren.”

Sponsoren