Lopers uit vijf landen aan het woord!

04 juni 2018

Duizend wandelaars hebben zich al ingeschreven voor de 56e Kennedymars. Een aantal van hen vertelde al hun verhaal. Dit keer komt er niet één loper aan het woord, maar zes. Ze komen uit verschillende landen in Europa, leerden elkaar kennen via een app en ze komen speciaal voor de Kennedymars naar Nederland. Lees hier hun bijzondere verhaal.

Rachel uit Engeland, Anita uit Hongarije, Sandra uit Spanje, Aurora uit Albanië (ze woont sinds kort in Nederland) en Rina en Naomi uit Nederland leerden elkaar kennen via de app Argus. De meesten van hen dachten dat dit een app was om stappen te tellen, maar het bleek veel meer dan dat te zijn. Het is een internationale hechte ‘community’ die elkaar motiveert bij het sporten en elkaar steunt bij het maken van gezonde voedingskeuzes. In de app ontmoetten de zes dames elkaar voor het eerst. In levenden lijve hebben alleen Rina, Sandra en Naomi elkaar gezien. De rest ontmoet elkaar pas in het echt tijdens de Kennedymars in Someren.

De zes dames vormen een diverse groep, met niet alleen verschillende nationaliteiten, maar ook verschillende leeftijden: van 27 tot 66 jaar. Via de app doen ze mee met challenges, waarbij ze zo groot mogelijke afstanden moeten afleggen. Naomi en Sandra hebben de Kennedymars in Sittard al gelopen, voor de andere dames is de Kennedymars in Someren het eerste offline wandelevenement.

Rachel, Anita en Sandra komen speciaal voor de Kennedymars naar Nederland. Samen met de drie andere vrouwen hebben ze een hotel in Eindhoven gereserveerd. Ze blijven nog wat dagen extra om bij elkaar te kunnen zijn.

Wat zijn jullie verwachtingen van de Kennedymars?
Rina: “Een bijzondere ‘overnachting’ met elkaar lopen. Ik kijk er met een open blik naar uit. Ik hoop op Brabantse gezelligheid, die van de website afstraalt.”
Anita: “Go through with it, without dying ;)”
Rachel: “A tough shared challenge in good company with lots of new and enjoyable experiences.”
Aurora: “Just to have fun.”
Sandra: “That we can make great memories with this group of ladies.”
Naomi: “Een mooie tocht met een omgeving om van te genieten samen met vrienden en ik hoop op supporters langs de weg. Wat wil je nog meer?”

Zien jullie op tegen de afstand van 80 kilometer?
“Het doorzettingsvermogen zal weer getest worden, maar eenmaal aan de finish voel je je onoverwinnelijk. Niemand is echt bang voor de 80 kilometer en met vrienden is alles gemakkelijker. Rina heeft nog nooit 80 km gewandeld, dus zij is een beetje bezorgd. Wel heeft ze 50 km gewandeld, wat haar erg goed afging”, laat Naomi ons weten.

Gaan jullie nog trainen de komende weken?
Naomi vertelt ons: “We zullen allemaal extra wandelen in de aanloop naar de Kennedymars, maar de meesten onder ons zijn over het algemeen al erg actief. We proberen in ieder geval een keer 20, 30, 40 en 50 km te wandelen voor de mars.”

Willen jullie ons verder nog iets vertellen over de Kennedymars of jullie vriendschap?
Anita: “I am just so excited to take part in this event with all these special ladies, who I will meet in real life for the first time. This will be such a great experience and we all will do it together!!!!”
Aurora: “I am happy to be able to meet some of my virtual friends and to be able to finish 80 km for the first time.”
Rina: “Het bijzondere van deze groep vrouwen is dat onze leeftijden nogal uiteenlopen, maar ik weet nu al bijna zeker dat wij het erg gezellig gaan hebben met elkaar.”
Naomi: “Een Kennedymars is al een onvergetelijke ervaring, maar om dit samen te doen met de dames waar ik nu een aantal jaren fitness lief en leed mee deel, is een buitenkansje.”

Sponsoren