Someren beter bereikbaar tijdens de Kennedymars

13 juni 2018

Someren beter bereikbaar tijdens de Kennedymars
Geen inrijstickers meer nodig

Tijdens het Kennedymars-weekend op zaterdag 7 en zondag 8 juli is Someren een stuk beter bereikbaar. Voorgaande jaren werd het dorp nog grotendeels afgesloten tijdens het evenement. Vanaf dit jaar is dat niet meer het geval. Dit betekent dat bewoners en bezoekers vanaf de randwegen het dorp in kunnen rijden. Er zijn géén inrijstickers meer nodig om het centrum van Someren te kunnen bereiken. Deze worden dan ook niet meer verspreid.

Bezoekers van de Kennedymars kunnen parkeren in het dorp. De volgende parkeerplaatsen liggen op loopafstand van de start en finish en de jaarmarkt:

  • Parkeerplaats Verdonckstraat
  • Parkeerplaats Postelpark
  • Parkeerplaats zwembad De Diepsteeckel, Witvrouwenbergweg
  • Parkeerplaats Mariaschool, Laan ten Roode
  • Parkeerplaats De Ruchte, Kloosterweg

Let op, de normale verkeers- en parkeerregels (blauwe zone, parkeerverbod, aanwijzingen van verkeersregelaars, enz.) gelden ook tijdens de Kennedymars. Om parkeeroverlast voor bewoners te voorkomen, gelden in diverse straten parkeerverboden.

Bepaalde straten in het dorp zijn wél afgesloten
Aan de randwegen is Someren dus niet langer afgesloten tijdens de Kennedymars. Wel zijn er in het dorp diverse wegafsluitingen voor de doorkomst van de wandelaars, de jaarmarkt of overige activiteiten. Op www.kennedymars.nl/verkeersmaatregelen is een kaartje te vinden met de doorkomsttijden van de lopers en een overzicht van de afgesloten wegen.

Jaarmarkt
In verband met de jaarmarkt verzoekt de organisatie om vanaf zaterdag 18.00 uur niet meer te parkeren op de parkeerplaats bij de Jumbo aan de Speelheuvelstraat of de parkeervakken aan de Postelstraat. Ook wordt verzocht niet te parkeren op het parkeerterrein aan de Ter Hofstadlaan, achter Thijssen Sport.

Wandelaars parkeerplaats
Voor wandelaars is er een speciale parkeerplaats ingericht aan de Loovebaan 35. De parkeerplaats is geopend van zaterdag 16.00 uur tot zondag 18.00 uur. Lopers kunnen er gratis parkeren. Voor slechts € 1,00 word je naar de start op het Wilhelminaplein gebracht. Op zondag word je gratis teruggebracht naar de parkeerplaats. De pendelbusjes rijden alleen voor wandelaars.

Parkeerplaats voor bezoekers 60KM-post
Bij de 60 km post bij Sporthal De Postel is een Meet & Greet waar wandelaars en supporters elkaar kunnen ontmoeten. Bezoekers van de Meet & Greet kunnen parkeren op een speciaal ingericht parkeerterrein op de hoek Loovebaan / Vaarselstraat. Ook bezoekers van de jaarmarkt kunnen hier parkeren. De Meet & Greet is in verband met de doorkomst van de lopers niet met de auto bereikbaar.

Wegafsluitingen in de dorpen
Om de Kennedymars veilig te laten verlopen zijn er in het weekend diverse afsluitingen in Someren, Asten, Ommel, Vlierden, Deurne, Helmond (Brandevoort), Mierlo, Lierop, Someren-Eind en Someren-Heide. Kijk voor een overzicht op www.kennedymars.nl/verkeersmaatregelen.

Geen inrijstickers
Op zaterdag 23 en 30 juni is de voorinschrijving van de Kennedymars op het Wilhelminaplein in Someren van 10.00 tot 15.00 uur. Veel mensen kwamen voorgaande jaren naar de voorinschrijving om een inrijsticker op te halen. Dat is dit jaar dus niet meer nodig.

Sponsoren