Update coronavirus

22 maart 2020

We hopen met dit bericht wat meer duidelijkheid te geven over de huidige situatie, zoals eerder vernoemd houden we jullie op de hoogte als we meer informatie hebben.

Zoals jullie waarschijnlijk bekend is er op dit moment een verbod op evenementen met meer dan 100 bezoekers. Deze richtlijn geldt in ieder geval tot 1 juni en mogelijk langer. We begrijpen dat dit voor jullie vragen oproept omtrent de Kennedymars van dit jaar, op 4 en 5 juli 2020.

Op dit moment is het voor ons te vroeg om een definitieve beslissing te maken over de doorgang van de Kennedymars van dit jaar, vooralsnog is er voor ons echter geen reden om aan te nemen dat de editie van dit jaar niet door kan gaan.

Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen zoals ieder jaar en houden daarnaast de ontwikkelingen in de gaten om jullie op de hoogte te kunnen houden van eventuele veranderingen. Als we nieuwe informatie hebben over dit onderwerp zullen we dit uiteraard delen op onze website en social media kanalen.

Wat als de Kennedymars niet doorgaat?

Mocht het zo zijn dat we er toch voor moeten kiezen om onze tocht niet door te laten gaan omdat het niet veilig is en/of op advies van het RIVM, dan zullen we de volgende regeling treffen.

Een ieder die zich heeft ingeschreven voor de Kennedymars of het Rondje Someren zal op het moment van annulering de keuze krijgen om zijn/haar inschrijfgeld teruggestort te krijgen of te kiezen voor een inschrijfbewijs voor 2021.

Wanneer de keuze wordt gemaakt voor het terugstorten van het inschrijfgeld zal een bedrag van €2,00 in worden gehouden in verband met reeds gemaakte kosten.

We willen hierbij echter nogmaals bedrukken dat dit voor nu nog niet het geval is, we willen echter wel duidelijkheid bieden door deze regeling nu al te communiceren.

Is wandelen nog verantwoord?

Zoals we al eerder communiceerden willen we iedereen aanraden om in beweging te blijven. Juist in deze tijd is het belangrijk dat je gezond blijft en wandelen kan daar zeker aan bijdragen.

We snappen dat jullie worstelen met de vraag of dit nog wel verantwoord is, en om duidelijkheid te creëren heeft het KWBN het RIVM gevraagd om hier advies in te geven. De volgende informatie is afkomstig uit dit advies.

 Iedereen bepaalt zelf of hij/zij het verantwoord vindt om naar buiten te gaan, maar wandelen is op dit moment gewoon toegestaan onder de volgende voorwaarden:

  • Ga niet naar buiten als jij of één van je huisgenoten ziekteverschijnselen vertoont.
  • Wandel niet in groepsverband, bij voorkeur alleen, maximaal twee personen.
  • Houd 1,5 meter afstand; onderling en van mensen die je onderweg tegenkomt.
  • Vermijd drukke locaties; zoek een rustige route op.
  • Waar je ook bent, neem de algemene hygiënemaatregelen in acht: regelmatig handen wassen, hoesten of niezen in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, schud geen handen

Alleen op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat we de besmetting beperken en dat we in juli weer gezellig kunnen genieten van een mooi Kennedymars weekend.

Sponsoren