Loper aan het woord: Henri Vohs

19 mei 2019

Het eerste weekend van juli komt steeds dichterbij. We zijn benieuwd naar de verhalen van onze wandelaars. Waarom doen ze mee? Hebben ze de tocht al vaker gelopen? En wat maakt de Kennedymars in Someren zo bijzonder? Henri Vohs vertelt over zijn ervaringen met de Kennedymars. Hij staat dit jaar voor de 25ste keer aan de start.

“De aanleiding om de eerste keer mee te doen, was een collega die de mars voor de tweede keer liep. Hij vroeg of ik zin had om mee te lopen,” vertelt Henri. Toen is hij besmet geraakt met het Kennedymars-virus. “En vervolgens ook met het 4-daagse-virus. In Nijmegen loop ik dit jaar voor de 21ste keer mee, 50 kilometer per dag.”

Mooie route
Henri is erg enthousiast over de Kennedymars in Someren: “Een zeer goed verzorgde tocht. De route is vaak mooi. Het eerder starten is wat mij betreft een gouden greep. Dat we dit jaar kunnen kiezen of we wel of niet over de hei lopen, vind ik een goed idee. Als ik het qua gezondheid kan, probeer ik de mars nog vaak te lopen.”

Continu regen
Eén editie van de Kennedymars staat in het geheugen van Henri gegrift: “De meest bijzondere editie was voor mij de 25ste Kennedymars in Someren. Bij het startschot om 22.00 uur begon het te regenen. Tot zondagochtend 10.00 uur heeft het bijna continu geregend, en niet zo’n beetje ook!” Vooral de Strabrechtse Heide was een beproeving voor Henri. “Daar ben ik toen ook de weg kwijtgeraakt. Uiteindelijk heb ik de weg toch weer teruggevonden. Na 12 uur wandelen was ik, zeiknat maar voldaan, weer terug in Someren.”

Tips van de expert
Henri heeft veel nuttige tips voor wandelaars die de Kennedymars voor het eerst lopen: “Begin op tijd met trainen, in alle weersomstandigheden. Bouw de afstanden rustig op, gebruik goed ingelopen schoenen en tape je voeten in (vooral je hakken en de bal van je voet).” Goed eten en drinken is volgens Henri ook erg belangrijk. “Eet op tijd. Neem bij elke post iets te eten of te drinken, maar niet te veel. Drink elk uur een paar slokken, wacht niet tot je honger of dorst krijgt. Neem ook regelmatig een Dextro of een dropje.” Een goede bodem voordat je aan de tocht begint is ook belangrijk volgens Henri. Een paar boterhammen met vlees en stroop zijn hét geheime wapen.

Voor de twijfelaars
Ook voor de mensen die nog twijfelen om deel te nemen, heeft Henri een aantal tips: “Wanneer je graag wandelt en niet zeker weet of je 40 kilometer aankunt: zet verschillende routes uit via het knooppunten-netwerk voor fietsers. Leg deze afstanden af op je eigen tempo en houd dit zo lang mogelijk vol zonder al te lang te rusten. Daarna kun je de afstanden opbouwen naar 50 en 60 kilometer. Het kost veel tijd, maar wanneer je door de natuur en de dorpen loopt, is dat prachtig. En je hebt ook geen yoga meer nodig!”

Wij wensen Henri heel veel succes met zijn 25ste Kennedymars en hopen hem nog vaak te mogen verwelkomen in Someren!

Sponsoren