Loper aan het woord: Theo Marijnissen

24 mei 2019

In de aanloop naar de 57e Kennedymars laten we enkele lopers aan het woord. Voor de hoeveelste keer doen ze mee? Wat maakt de Kennedymars zo bijzonder? En welke tips hebben zij voor andere lopers? Dit keer is het woord aan Theo Marijnissen uit Helmond. Hij loopt de Kennedymars voor de 35e keer.

Voor Theo Marijnissen is het extra bijzonder dat hij dit aantal Kennedymarsen bereikt. Hij is dit jaar namelijk ook 35 jaar getrouwd. Van harte gefeliciteerd! Het begon allemaal toen Theo twee keer per week 10 kilometer hard liep en een collega zei “Je loopt graag, doe eens mee met de Kennedymars in Someren.” De reactie van Theo was “Oké, ik probeer het wel.” Zo gezegd, zo gedaan. Theo kwam al om 7.10 uur binnen en bereikte daarmee als zevende loper de finish.

“Door de gezelligheid onder de lopers en zeker de mensen langs de route raakte ik besmet met het Kennedymars-virus”, geeft Theo aan. “Je ziet mensen alleen dat weekend en ieder jaar weer zie je ze. Het is net of het één familie is.” Dat Theo écht besmet is met het Kennedymars-virus blijkt wel uit het feit dat hij ooit zelfs een bruiloft heeft afgezegd om de Kennedymars te kunnen lopen.

Eén keer liep Theo de Kennedymars niet. “Ik heb de eerste vijf jaar gelopen en toen een jaar niet. Ik ben langs de route gaan staan en liep steeds een stuk mee als er een bekende voorbij kwam. Ik liep weer terug naar mijn vrouw, tot er weer iemand voorbij kwam en ik weer mee liep. Zo liep ik steeds heen en weer. De mensen langs de route zeiden ‘je kan beter zelf meelopen’. Dus nu sta ik niet meer langs de route, maar loop ik op de route.”

“De Kennedymars heeft een zeer goede organisatie. De nieuwe route vind ik best wel mooi. Er mogen wel aanpassingen komen op de haven in Helmond. Dat is wat lastig met dronken mensen die de route oversteken naar de podia”, deelt Theo zijn ervaringen. Die deelt hij ook graag met andere wandelaars: “Loop je eigen tempo en natuurlijk niet vergeten goede schoenen aan te doen. En 200% positief denken.” Theo heeft ook nog wel een boodschap voor de mensen die nog twijfelen of ze meedoen met de Kennedymars: “Gewoon doen, en luisteren naar je lichaam. En natuurlijk positief blijven.”

Open voor goede doelen in een aparte outfit

De laatste 15 jaar loopt Theo Marijnissen de Kennedymars in een aparte outfit. Zo kan iedereen hem herkennen als de versierde loper uit Helmond. Theo liep de Kennedymars als Zeeuws meisje met kinderwagen, met een vliegend tapijt, als Pinokkio, een clown die onderweg lolly’s uitdeelde en Merlijn de tovenaar. Bij de 50ste Kennedymars verscheen Theo als Abraham aan de start en afgelopen jaar was hij uitgedost als Ringo van de Beattles. Theo loopt er niet voor niets zo opvallend bij. Hij doet dit voor diverse goede doelen, zoals Spieren voor Spieren, de Hartstichting, Cliniclowns en KiKa. Dit jaar loopt Theo voor Making a Memory. Deze organisatie maakt foto’s van kinderen die dood geboren worden of op jonge leeftijd sterven.

 

Sponsoren