Kennedy Challenge | Wandelen in Someren

02 juli 2021

Aanstaande zaterdag gaat de Kennedy Challenge van start, een alternatief voor de Kennedymars dat voor de tweede keer op rij wordt georganiseerd door JOEK. De komende tijd besteden we dan ook graag aandacht aan het delen van tips en routes uit de regio.

Deze week besteden we graag aandacht aan de mooie en diverse wandelroutes die je kunt lopen in Someren. Er zijn meer dan 15 routes beschikbaar die variëren van 3 tot 10 kilometer, keuze genoeg dus!

De Allemansroutes
In het centrum van Someren vind je de Allemansroutes. Deze routes starten in het centrum van Someren, door de wegbewijzering te volgen kom je langs verschillende mooie plekken die Someren te bieden heeft. Er zijn maar liefst 7 Allemansroutes beschikbaar, zo kun je zelf kiezen of je voor een korte of lange wandeling gaat. Elke route is anders maar zeker de moeite waard. De routes vind je hier.

Keelvengebied
Wandel jij liever in de natuur? Dan ben je in Someren ook op de juiste plek! Je vind hier verschillende prachtige natuur routes waarin je wandelt door een bos-, heide- en vennengebied. Wandel bijvoorbeeld de Keelven route van 7 kilometer, de Witven route van 6 kilometer of de Beuven route van 5 kilometer. De routes starten bij de parkeerplaats van Natuurpoort Vennenhorst langs de Provincialeweg Someren-Heeze.

Tips!
Vind je het fijn om jezelf een beetje af te zonderen tijdens het wandelen? Dan hebben wij een luistertip voor jou! In de podcast ‘uur in de natuur’ wordt je via een luisterverhaal meegenomen naar de Wadden, het bos of de heide. Tussendoor vertelt boswachter Hanne je alles over de natuur en neemt wandelfanaat Gerben je mee naar een bijpassend wandelpad. De podcast is te luisters op Spotify.

Wil je een keer ergens anders lopen dan in je eigen vertrouwde omgeving? Probeer eens een NS-wandeling! Dit is een wandelroute van station naar station! Je kunt kiezen voor verschillende afstanden, wandelingen door het bos, de stad, langs het strand of door de duinen.

De routes zijn te vinden op deze pagina of bij VVV Someren. Verder staan op beide locaties routeborden en zijn de routes aangegeven met duidelijke bordjes.

Schrijf je direct in!
Ben je benieuwd naar de routes en heb je zin om te gaan wandelen? Vergeet je dan niet gratis aan te melden voor onze challenge via kennedymars.nl/challenge

 

Sponsoren