Kennedy Challenge | Wandelen in Asten

27 juni 2021

Op 3 juli gaat de Kennedy Challenge van start, een alternatief voor de Kennedymars dat voor de tweede keer op rij wordt georganiseerd door JOEK. De komende 8 weken besteden we dan ook graag aandacht aan het delen van tips en routes uit de regio.

Wist je namelijk dat niet alleen Someren prachtige wandelroutes heeft? Ook over ’t kanaal kan er naar hartenlust worden gewandeld. Wij delen graag drie routes uit onze buurgemeente Asten.

Het spreukenpad
In het centrum van Asten is een spreukenpad in bronzen plaquettes aangelegd. Het pad begint bij het Klok & Peel Museum en voert je langs historische gebouwen, pittoreske plekjes en oude straten. Je hoeft alleen de zevenentwintig klokjes op de plaquettes te volgen, en loopt zo gemakkelijk de route van 4 kilometer. Meer informatie vind je hier.

De Witte Bergen
Op de grens van Someren en Asten vindt je het gebied De Witte Bergen. Tijdens deze 14 kilometer lange wandeling loop je onder andere langs de visvijver en door een prachtig stuk natuur. De perfecte route om even helemaal tot rust te komen. Meer over deze route lees je hier.

Museum Peel
De route Museum & Peel is een bewegwijzerde wandelroute van 15 kilometer langs het Museum Klok & Peel en de kasteelruïne in Heusden. Tijdens het wandelen van deze route wordt je via een tijdlijn meegenomen vanaf de oorsprong van het luiden van de klok tot en met het gieten en stemmen. Onderweg tref je voldoende rustplaatsen om even te genieten van een kleine pauze. Een boekje met de route is te krijgen bij VVV Asten.

Tips!
Ga je een van deze of een andere route wandelen tijdens de Kennedy Challenge? Zorg dan dat je, buiten in goede wandelschoenen, ook zeker investeert in goede wandelsokken. Vooral met zachte wollige sokken doe je je voeten een groot plezier.

Houdt ook zeker rekening met de beestjes die je onderweg tegen kunt gaan komen. Het is verstandig om huid bedekkende kleding en dichte schoenen aan te doen, vooral als je kiest voor een wandeling in de natuur

Sponsoren