Kennedy Challenge | Wandelen in Helmond

12 juli 2021

Op 3 juli is de tweede editie van de Kennedy Challenge van start gegaan. Inmiddels zijn er al veel wandelaars de uitdaging aangegaan en volop bezig met het behalen van de 80 kilometer. De teller van het totaal aantal kilometers staat inmiddels al op meer dan 4500 kilometer!

Ook deze week delen we weer enkele tips en wandelroutes, deze week de routes die je kunt vinden in Helmond! De lopers van de Kennedymars zijn het gewend: wandelen door Helmond. De stad is al jaren steevast onderdeel van de route. Ook bij de Kennedy Challenge kun je Helmond aandoen.

Rondje Helmond
Voor de echte fanatieke wandelaar is er het Rondje Helmond, een route van zo’n 50 kilometer door alle wijken van de stad. En ook stukken waar je normaal met de Kennedymars voorbij komt, zoals Rijpelberg, het kasteelpark en Brandevoort. Vind je 50 kilometer wat te veel van het goede, loop dan een deel van de route. Je kunt bij elk bordje van Rondje Helmond starten.

De Kunstroute
In Helmond kun je ook terecht voor de Kunstroute. Een ware kunstbeleving van 4 kilometer langs allerlei beelden in het centrum en kasteelpark. Of wandel tussen stad en kanaal, waar de textielstad zijn economische groei aan te danken heeft. Een route van 16 kilometer die ook langs Aarle-Rixtel voert. Het startpunt is bij de VVV aan de Watermolenwal 11.

Kom op, trek oew skoen an en laup mee!

De vlag mag weer uit!
Om de Kennedy Challenge ook op straat zichtbaar te maken willen we iedereen oproepen deze maand de Kennedymars vlag weer buiten te hangen!

Tip!
Wil je ook wandelen, maar zie je op tegen routes van grote afstanden? Begin dan gewoon met een klein rondje om je huis. Vaak merk je dat als je eenmaal bezig bent je al snel wat langer door wil lopen. Door te beginnen met korte wandelingen is de kans ook groter dat wandelen een gewoonte wordt.

Heb je geen tijd om te wandelen? Combineer je wandeling dan met bijvoorbeeld je lunch. Door even buiten te zijn verzet je je gedachten en kun je daarna weer fris verder met je dag.

Meer informatie over de routes kun je vinden bij VVV Helmond of op onze website www.kennedymars.nl

Schrijf je direct in!
Ben je benieuwd naar de routes en heb je zin om te gaan wandelen? Vergeet je dan niet gratis aan te melden voor onze challenge via kennedymars.nl/challenge

Sponsoren