Kennedy Challenge | Wandelen in Lierop

15 juli 2021

Deze maand staat in het teken van de tweede editie van de Kennedy Challenge. Inmiddels staat de teller van het aantal kilometers al op bijna 15000! Deze week vertellen we je graag meer over drie diverse routes in Lierop. Waaronder de vier verschillende Geluksroutes die afgelopen jaar in het leven zijn geroepen.

Geluksroutes
In coronatijd bedachten Dorpscoöperatie Lierop Leeft en de inwoners van Lierop een mooi initiatief. Ze stelden vier geluksroutes samen, één voor elk blad van een klavertje 4. Alle routes zijn inmiddels beschikbaar. Het start- en eindpunt is steeds bij de koepelkerk. De eerste Geluksroute (8 km) loopt door de Oetert en de Vloeten, de tweede (9,5 km) gaat over de Lieropse Heide en geluksroute drie (10,3 km) en vier (7,6 km) doen de Herselse bossen aan. Download de routes op lieropleeft.nl. Loop je alle vier de routes? Dan heb je al bijna de helft van de Kennedy Challenge voltooid!

Onderduikersroute
In Lierop kun je ook terecht voor de Onderduikersroute. Vanaf de koepelkerk wandel je langs het Frank Doucette-monument naar het onderduikerskamp Dennenlust. Volg de bordjes Onderduikersroute. De totale lengte van deze route is 8,5 kilometer. Bekijk de route hier.

Vlerkenroute
En heb je de Vlerkenroute al eens gelopen? Deze start vanaf de parkeerplaats De Vloeten halverwege de weg van Someren naar Lierop. Volg de bordjes Vlerkenroute en ontdek de groene natuur bij de Kleine Aa. De route is 7 kilometer lang. Bekijk de route hier.

Tips!
Maak duidelijke afspraken met jezelf over wanneer je gaat wandelen. Wil jij de 80km echt halen deze maand? Houd het dan niet te vrijblijvend. Zorg dat je een wandelmaatje hebt, of spreek met jezelf vaste dagen af. Zo zorg je dat je voldoende motivatie hebt om je doel te bereiken.

Het wisselende weer de afgelopen tijd zorgt er voor dat het soms lastig is om de juiste wandelkleding te kiezen. Kijk voor je gaat wandelen zeker even wat het weer doet zodat je je hierop kunt voorbereiden. Te warme kleding is niet fijn, maar het is wel prettig om jezelf te beschermen tegen de regen als dat nodig is.

Schrijf je direct in!
Ben je benieuwd naar de routes en heb je zin om te gaan wandelen? Je kunt nog steeds deelnemen aan de Kennedy Challenge! Meld je gratis aan voor onze challenge via kennedymars.nl/challenge

Sponsoren