Frits Maas loopt voor de 42e keer mee

20 mei 2018

Meer dan 1000 wandelaars hebben zich al aangemeld voor de Kennedymars 2018. De komende tijd laten we er een aantal aan het woord. Dit keer Frits Maas uit Lierop, die voor de 42ste keer mee loopt.

Het begon allemaal op zaterdag 2 juli 1977. “Die middag zouden mijn broertje Wim en ik gaan crossen op een door ons zelf in elkaar geprutst brommertje. Helaas maakte meneer agent hier een einde aan. Toen moesten we iets anders verzinnen. We besloten dan maar de Kennedymars te lopen.” Frits was pas 13 jaar en had een handtekening van zijn ouders nodig om mee te mogen lopen. Hij keerde terug naar Lierop om deze op te halen en ging vervolgens, met een handtekening op zak, samen met zijn 11-jarige broertje Wim van start. “Een paar schoenzolen armer en wat blaren rijker bereikten we zondagmiddag de finish.”

Dit jaar loopt Frits de Kennedymars dus voor de 42ste keer. “Stoppen is nog nooit in mij opgekomen”, vertelt hij resoluut. “Ik heb zelfs ooit gezegd dat ik zo lang meeloop totdat ik de Kennedymars de meeste keren heb uitgelopen, maar met een kilometervreter als Tonny van den Burg is dat onbegonnen werk.”

Frits heeft de nieuwe route al bekeken. “Ik heb al verschillende routes van de Kennedymars gelopen. Waar je loopt maakt niet uit, het blijven toch 80 kilometers. Bovendien brengen de mensen langs de route sfeer en gezelligheid. Ik ben wel benieuwd hoe het is om een paar uur eerder te starten.”

Als ervaren deelnemer heeft Frits een tip voor andere wandelaars: “Loop je eigen tempo, eet en drink op tijd en maak er iets leuks van.” Ook voor mensen die nog twijfelen om mee te doen, heeft hij een boodschap: “Niet twijfelen, gewoon doen. En voor je het weet ben je niet meer te stoppen.”

“Meestal liep ik de Kennedymars met een dorpsgenoot of bekende en de laatste tien jaar samen met een van mijn drie dochters. Hoe mooi zou het zijn om ze alle drie aan de start te krijgen! En wie weet ooit nog eens een van de kleinkinderen!”, besluit Frits. We wensen hem veel succes met het lopen van zijn 42ste Kennedymars.

Op de foto zie je Frits samen met zijn dochter Rachelle en kleinkind Vera.

Sponsoren