Ervaringen

Deel hier je ervaringen met de Kennedymars Someren en bekijk hoe anderen de Kennedymars hebben ervaren. Waarom is meedoen aan de Kennedymars Someren zo bijzonder? Wat waren de hoogte- of dieptepunten? Kortom, alles wat je kwijt wilt kun je delen op deze pagina!

Service Overall rating: ★★★★★ 4.7 based on 40 reviews
5 1

 

Naam
E-mail
Titel
Beoordeling
Toelichting

 

verjaardagscadeau'tje

★★★★★
5 5 1
Surfent op het net zag ik daar plots 80km wandelen opduiken, snel geklikt en het was nog op mijn verjaardag ook. Niet onmiddellijk mijn ding maar het leek me nog eens een leuke uitdaging. Dus op zaterdag naar Someren afgezakt en ingeschreven, nog een paar lokale biertjes geproefd en dat beviel me wel. Met mijn"minimale uitrusting" was die gietende regen bij de start echt wel domper, maar na enkele kilometers bleek het toch geen vergissing om die regenjas niet mee te sleuren. Aangenaam verrast door de leuke sfeer onderweg waren de eerste 35km moeizaam, mijn lichaam protesteerde. Het gemis aan nachtrust woog zwaar en na goed 50km een langere pauze genomen -zag hier ook het bruidje van haar sokken gaan - . Mijn besluit stond vast : ik ga door tot de finish. Jullie zullen dit ook wel weten hé maar na zo een pauze duurt het wel effe voor de benen weer mee willen. Groot was dan ook mijn verbazing dat ik na km 60 plots - voor de eerst keer - goede benen kreeg en alles soepel ging - "mooie bal" als aanmoediging van toeschouwer, thanks- Ik hou wel van die lange rechte eenzame stukken. Doch bleken mijn voeten niet immuun voor dit beulswerk en heb me die laatste kilometers nog ettelijke blaren aan flarden gelopen -ja maar,ja- ik kon de eindstreep al ruiken, dus dat was geen probleem. Een ervaring rijker, een mooi cadeau hé

het was een beste uitdaging

★★★★★
5 5 1
Die Kennedymars stond zomaar op mijn bucketlist. Na een aantal 4-daagses gelopen te hebben zoek je naar een nieuwe uitdaging. Ik zag erg op tegen het lopen in de nacht. Maar dat onderdeel is zo meegevallen. Ik liep rond 3 uur door de bossen van Mierlo. Het werd langzaam licht en de vogels werden net wakker. Dat is echt een bijzondere ervaring. De route was niet altijd duidelijk zichtbaar. Ik ben erg kippig als het donker ik dus zorgde altijd dat er iemand voor mij uit liep en hoopte dat deze meer kon zien dan ik. Ook hier geldt: no pain, no glory. Maar opgeven was geen optie. Ik werd dit jaar 65 en ik ging voor de 80!

Eerste Kennedymars, geweldige ervaring!

★★★★★
5 5 1
Ik liep voor het eerst de Kennedymars. Voorbereiding: ik volgde lang het trainingsschema van de site, maar kwam er uiteindelijk niet aan toe om meer dan 40 km te lopen. Al met al wel meer dan 500 km getraind sinds januari. Op het plein aangekomen kreeg ik snel het startbewijs en was de sfeer prima. De regen viel wat tegen de eerste uren, gelukkig daarna droog. Ik begreep dat het in de dorpen wat minder druk was maar dat is logisch met al die regen. Ondanks dat veel support langs de route. Het tempo was hoog maar ik bleek ook vrij vooraan te lopen, rond nummer 400. Ik had veel supporters die mij wilden volgen maar ik was steeds al voorbij in Asten en Ommel. Daarna zag ik ze wel, onder andere in Brandevoort en uiteraard bij de Finish. Mijn benen begonnen na Deurne behoorlijk pijn te doen, maar ik kon wel doorlopen en het werd ook niet erger. De blaren bleven uit tot de laatste 10 kilometer, toen voelde ik er een ontstaan maar verder weinig last van gehad. De route door de natuur gekozen, echt heel mooi met de mist boven het water en de opkomende zon. Wel rond die tijd ook een behoorlijke dip gehad tussen 50 en 60 km. De verzorging bij de posten en de 3 rustplaatsen was perfect, kan niet anders zeggen. Leuk contact gehad met het publiek langs de kant en ook wat goede gesprekken met andere wandelaars, fijn aangezien ik alleen liep. De finish wat super, werd nog even geïnterviewd, ook leuk. Na de finish meteen een mooi overzicht van de tijden, weer een teken aan de wand voor deze geweldige organisatie. Zelf het wild-hek aan het eind van de natuurroute werd voor je opengehouden! Zondag en maandag was het strompelen, maar vandaag dinsdag zijn de meeste klachten alweer over. Geen idee of ik er volgend jaar weer bij ben, daar denk nog even over na. Organisatie en vrijwilligers bedankt!

Leuke ervaring!

★★★★★
5 5 1
Hoogte- en dieptepunten, maar wat een leuke ervaring! (voelt vooral zo na de finish) Echt alles top geregeld! Wat een inzet van iedereen. Het enige mini verbeterpuntje zou voor mij zijn wat zuivel in de route (optimel of karnemelk ofzo). Even wat anders dan zoet/zout. Verder het echt leuk gehad op de pijntjes na. Brabantse gezelligheid langs de route hielp enorm. Wat kunnen de toeschouwers een feestje bouwen :). Nog een keer? Dat denk ik niet, maar ik had het niet willen missen 😀

Zo gaaf!!!

★★★★★
5 5 1
Mijn eerste keer 80km gelopen. Complimenten aan de organisatie en alle vrijwilligers en verkeersregelaars die er tijdens het evenement op de been zijn om alles in goede banen te leiden! Ook het enthousiasme van de toeschouwers maakt het meelopen echt een groot feest! Dit moet je echt minimaal 1x in je leven gedaan hebben! Fantastisch evenement!!!

Super!!!

★★★★★
5 5 1
Wat een feest is het geweest om de 80 een keer mee te lopen! Goede verzorging zowel door de organisatie als door de mensen die aan de route zitten. Verschillende straten en wijken maken er een waar feestje van. Echt top! Enige kleine minpuntje was de onduidelijkheid mbt de route in Helmond, maar ook hier zijn we door hulp van omstanders en verkeersregelaars op het juiste pad kunnen blijven. Groot compliment aan alle vrijwilligers en de organisatie! Fantastisch evenement! Kan het iedereen aanraden om (in elk geval) 1x te doen! 😉

mevrouw

★★★★☆
4 5 1
Deze eerste Kennedymars overtrof alle verwachtingen. Super organisatie en service onderweg (eten, drinken, bagage), prima sfeer; hulde aan alle vrijwilligers!! Enige verbeterpunten: toiletvoorzieningen (m.n. voor de dames) zijn onvoldoende, en meer zitgelgenheid (bijv. bloemenfusten o.i.d) bij meerdere pauzeplekken zou fijn zijn. Op koud/nat gras zitten is niet verstandig. Verder vond ik het wedstrijdelement ('gefeliciteerd, je bent als zoveelste geeindigd') een beetje jammer. Ik had gedacht dat het, net als bijv. de Nijmeegse Vierdaagse, vooral een prestatietocht was en hooguit een (wed)strijd met jezelf maar niet tegen de andere deelnmers. Maar bovenal een geweldige ervaring, wellicht voor herhaling vatbaar volgend jaar, en nogmaals complimenten voor alle betrokkenen!!!

Fantastisch

★★★★★
5 5 1
Fantastisch om ook dit jaar de kennedymars weer te hebben uitgelopen. Fantastisch om te zien hoe goed alles weer georganiseerd was, hulde aan alle vrijwillers welke dit mogelijk maken. Fantastisch ook het vele publiek langs de route. De natuurroute was goed bevallen. Mooi om zo tegen de ochtend over de hei e.d te lopen. Bedankt!!

Een hele ervaring

★★★★☆
4 5 1
Na 3 keer het rondje Someren, dit jaar voor de 80 km gegaan. Een hele ervaring en heel veel blaren rijker! Qua eten en drinken en wegen was het super geregeld. Wel misten we wat wc's. Vooral vóór post Mierlo was er geen gelegenheid om naar de toilet te gaan. Bij post Mierlo aangekomen nog lang in de rij moeten wachten helaas. Het was een mooie wandeling.

indruk

★★★★★
5 5 1
voor mij was het na 35 jaar geleden de 6*keer. te eerste wil ik jullie bedanken voor de goede verzorging was geweldig. verder de verandering naar het natuur gebied was heel mooi, ook bij veel wandelaars. verder wens ik jullie al een goede 58* keer Ook dank aan de vrijwilligers zonder hen geen Kennedy Ben zelfs betrokken bij de nacht van Gulpen als baanleider en 43 keer gelopen wens jullie een goede 58* Kennedy mars Met sport groeten Jan Savelberg

Opgeven is geen optie

★★★★★
5 5 1
Het was een zware maar bijzondere tocht. We hebben gelachen, gehuild, geklaagd. Maar opgeven is geen optie! En dat hebben we bewezen en ben ik super trots op. Zeker de complimenten voor JOEK en alle vrijwilligers. Wij zijn super goed verzorgd onderweg.

Wat een beleving...

★★★★★
5 5 1
Dit jaar voor de eerste keer de Kennedymars gelopen. Wat een beleving was dat. Allereerst hulde voor JOEK en alle vrijwilligers, een TOP organisatie uitgevoerd door enthousiaste mensen. Heel veel dank en waardering hiervoor!! En natuurlijk niet te vergeten alle supporters langs de route. De hele nacht door. Wat een feestje. Ik heb genoten. Someren ben trots op dit prachtige evenement!!

80 km

★★★★★
5 5 1
Ik wou mezelf testen omdat ik zeker wist dat ik mentaal mezelf er fysiek doorheen kon slepen. Zaterdagmorgen ben ik om 5.15 opgestaan en die dag heel de dag gaan werken. Na mijn werk heb ik snel gegeten en gedoucht thuis en toen ben ik ongetraind aan de 80 begonnen. Werkelijk nooit van men leven getraind of gesport dus eigenlijk een onmogelijke opgave. Samen met mijn collega stonden we daar in Someren en begon het ook nog eens urenlang keihard te regenen. In men shirt zeiknat zei ik in ommel, als dit nog ff doorgaat stop ik ermee dit is gewoon niet fijn. In deurne aangekomen trof ik men eerste blaren al aan en men achterban moedigde me aan maar ik zei het is niks het wordt niks op deze manier... ik zie wel, ik loop nog ff door. Ff zeiden ze je moet nog 65... zonder na te denken doorgelopen en het bleef een beetje gelijk met de pijn. In Mierlo haakte men wandelmaat af en stond ik er nog 41 km alleen voor. Ik zei: ik moet de zonsopgang halen misschien krijg ik dan weer adrialine. Zou gauw ik de natuurroute pakte genoot ik ervan. Wat was dat mooi!! En verre van zwaar. Serieus het verlichte zelfs de pijn want ik heb nog nooit zoiets moois gezien in de morgen. Toen wist ik: ik ga verder ik zit nu op 55. En om de 10 km heb ik pijnstillers erin gegooid. Bij de 58 is men zus mee gaan lopen en ik heb niet meer gestopt. Ik zei : zitten wordt te zwaar en continu zijn we doorgelopen. Wat was ik blij dat ik het gehaald had! Dat was ook men doel want ik was bewust dat het beter was om die dag vrij te nemen en te trainen maar mijn doel was om zonder te trainen en gewoon overdag te werken hem toch uit te lopen door de mentale kracht die ik bezit. En daarmee wil en heb ik bewezen dat als het in je hoofd goed zit je veel meer kan als je denkt!

Mevr

★★★★★
5 5 1
Het was weer geweldig. Ondanks het weer aan het begin was de sfeer onder de lopers, langs de kant en bij de diverse posts echt fantastisch. WC voor dames blijft een beetje een probleem onderweg en bij hoge nood is het frustrerend om diverse mannen een boompje te zien opzoeken. Maar ik was daar dit jaar al beter op voorbereid gelukkig 😉 Het stuk tussen de Weijer en Lierop is wel echt donker en eenzaam maar een zaklamp maakte hier gelukkig al een heel groot verschil. De keuze tussen natuur en verhard is een prima aanvulling alhoewel ik de natuurroute vorig jaar al fantastisch vond en hier ook dit jaar weer heb genoten van een prachtige zonsopkomst. De verzorging langs de route was zoals gewoonlijk prima geregeld. En ook alle andere vrijwilligers zoals bij de oversteekplaatsen en aan de finish hebben er weer een geweldige ervaring van gemaakt. Persoonlijk was ik zo blij met een verbetering van mijn snelste tijd met nog eens 52 minuten. Binnenkomen na 15 uur en 14 minuten, nog voor lopers van rondje Someren, was een nieuwe en geweldige ervaring voor mij. Dis al met al kan ik alleen maar gelukkig, trots en voldaan terug kijken op afgelopen weekend. Bedankt

Kei skon!!

★★★★★
5 5 1
Eerste rondje Someren gelopen. Wat is alles toch goed geregeld en via contacten met andere lopers onderweg merk je dat jullie trots mogen zijn op jullie evenement. Ga zo door en Zummere mag nog steeds hul trots zijn op de kennedymars met hun vrijwilligers.

Kei skon!!

★★★★★
5 5 1
Eerste rondje Someren gelopen. Wat is alles toch goed geregeld en via contacten met andere lopers onderweg merk je dat jullie trots mogen zijn op jullie evenement. Ga zo door en Zummere mag nog steeds hul trots zijn op de kennedymars met hun vrijwilligers.

Super

★★★★★
5 5 1
Wat was het weer super strak georganiseerd. Groot compliment aan Joek en alle vrijwilligers. Wandelen op de heide viel reuze mee en was heel mooi met de laaghangende dauw.

Geweldig

★★★★★
5 5 1
Vorig jaar heb ik samen met mijn wandelmaatje rondje Someren gelopen. Dit jaar gaan we voor de 80 kilometer. We kijken er enorm naar uit. Alles is hier keurig verzorgd. Als loper kom je niks te kort.

Dit jaar de 80

★★★★★
5 5 1
Na vorig jaar met veel plezier de 40 te hebben gelopen samen met mijn zoon en een vriend hebben we besloten om te 80 te gaan lopen. Het zal afzien zijn maar de mensen langs de kant trekken ons er wel door heen

Super avontuur

★★★★★
5 5 1
Zie me in de aftermovie met mijn armen omhoog juigen en de omstaanders nog wat op zwepen. Heerlijk toch. Ook een zeer mooie tocht. Geen woorden. Gewoon top

Bijna verslavend

★★★★★
5 5 1
Mijn eerste kennedymars heb ik gelopen toen ik 13 was en daarna heb ik elk jaar meegedaan (op een jaar na toen ik in Canada was). Ik loop altijd samen met mijn vader, we slepen elkaar er doorheen. Elk jaar is het weer een hel en elk jaar staan we weer aan de start. Het is een top prestatie!!

Kort verslag je

★★★★★
5 5 1
Beste, Mijn verslag kan je terug vinden via https://ownb.be/someren-nl-56ste-kennedymars/

Wandelaar. 80 km.

★★★★☆
4 5 1
Een mooie tocht . Toen ik in het bos was,was het nog donker. Ik had veel twijfels in het bos waar ik heen moest. Een paar herinnering pijlen plaatsen zou leuk zijn. Gr. Wim

Voortreffelijk

★★★★★
5 5 1
Als ik zeg dat ik dit een fenomenale tocht vind met alles erop en eraan , dan hoef ik niets meer te zeggen. O,ja ..... De verandering is buitengewoon. Toppie. Gefeliciteerd , ook al die fantastische vrijwilligers. Wat een kanjers. Jullie verdienen een prachtige medaille. Groetjes uit Dordrecht , van Piet Wierks.

Kennedymars Someren

★★★★★
5 5 1
Kennedymars Someren.... juli 09, 2018 Als ik wakker word om negen uur ben ik meteen klaarwakker! Vandaag is het zaterdag zeven juli en stap ik mee in de Kennedymars in Someren in Nederland. Het is een wandeltochtje van 80km en ik stap hem samen met mijn wandelmaatje. Na mijn ontbijt haal ik nog een dweil door mijn appartement en kook ik voor 2 dagen spaghetti, als ik terug kom van de tocht wil ik proper thuiskomen en binnen de vijf minuten kunnen eten, ik rij nog even langs decathlon voor nieuwe wandelschoenen en weer thuis maak ik mijne rugzak klaar, ik neem enkel mee wat ik echt denk nodig te hebben, de rest laat ik thuis want dat is zinloos extra gewicht. Binnen de kortste keren is het vier uur, nog te vroeg om te vertrekken maar ik ben liever te vroeg op mijn afspraak met mijn wandelmaatje dan te laat. Op de afspraakplaats aangekomen kijk ik in het rond, zie nergens de wagen van mijn maatje, stuur een sms dat ik er ben en ben dan druk met mijne gsm bezig, nog wat op fb en mijn mails nakijken....dan hoor ik een diepe mannenstem door mijn open raam goeiedag zeggen en vlieg ik een meter hoog van't verschieten. Een schaterlach van mijn wandelmaatje volgt en dan is het tijd om te vertrekken naar Someren. Wanneer we aankomen is het daar een gezellige sfeer en als alles rond is met de inschrijving hebben we nog tijd voor een terraske, als mijn maatje telefoon krijgt en wegwandelt komen er gelijk twee Nederlanders aan mijn tafeltje zitten en beginnen honderduit te babbelen over de Kennedymars. Ik laat ze en geniet van hunne babbel. Mijn maatje komt weer terug en maant me aan om mee te gaan naar vrienden van hem die de tocht ook wandelen. Drie toffe mensen waar ik me gelijk thuis bij voel alsof ik ze al jaren ken. Ze zijn vrolijk en als ik ze vraag of zij de tocht al eerder gemaakt hebben blijkt één van hen hem al 14 keer gestapt te hebben...ook de anderen stapten hem al meerdere keren...chapeau ! Ik wil hem maar één keer stappen en hoop stilletjes dat het ons gaat lukken. Stoer vertel ik de vrienden : opgeven is geen optie...wij zijn geen watjes ! Ze lachen respectvol en we genieten ten volle van de gezellige drukte op het plein dat steeds voller komt te staan. De Amerikaanse vlag word gehesen, dan de Nederlandse elk onder hun eigen volkslied, er word een olympische vlam aangestoken en dan word er afgeteld naar klokslag 20u, tien,negen,....twee,één en start !De groep komt op gang onder luid gejuich van de toeschouwers die massaal aanwezig zijn, we worden vereert als helden en gaan het hier maken. De vrienden stappen veel sneller dan wij en zijn al snel niet meer te zien maar het deert ons niet, ieder op zijn eigen tempo en dat van ons ligt nu eenmaal veel lager dan dat van hen. Als we een tijdje aan het wandelen zijn spot ik een fb-vriendinnetje, we kunnen het IRL goed vinden met elkaar en babbelen druk over van alles en nog wat tot we aan de volgende controlepost komen. Daar nemen we afscheid en wacht zij op de zus die ook mee stapt, we zeggen tot straks misschien maar zullen elkaar niet meer zien tijdens de tocht. Nederlanders zijn feestvarkens en we worden steeds weer vrolijk toegejuicht door de mensen die het zich gemakkelijk hebben gemaakt langs de kant van de weg met een hapje en een drankje, naarmate de avond vordert houden ze het meer en meer bij een drankje maar het blijft plezant !Rond half vier smorgens zien we de laatste toeschouwers hun spulletjes binnen slepen om zich klaar te maken voor de nacht. In de cafés die we passeren blijft het gelag nog even voortduren. De kilometers gaan vlotjes vooruit en ik verbaas me er over als we 40km achter de rug hebben ik bijlange na niet zo moe ben als vorige week, het gaat erg goed en ook mijn wandelmaatje doet het goed. Rond de 50km krijg ik het moeilijk mijn dijen doen pijn en mijn voeten hebben blaren maar ik zet door, nog 30 te gaan.. Op 60 ben ik kapot en vlak na de controlepost roept mijn wandelmaatje iemand aan de zijkant toe dan kijkt hij me aan en zegt kom, ik zeg nee, blijf verstart staan want ik zet koppig gene stap méér dan nodig en dan zie ik ze zitten ! de vrienden van mijn wandelmaatje ! Ik stap op ze toe, ze zitten gezellig aan een tafeltje te eten, eten dat hen is gebracht door één van hun partners, ze zitten er alle drie even fris bij, doch de meest ervaren wandelaar van hun groepje stopt daar omdat het hem niet meezit. Ze vragen belangstellend hoe het met me gaat en op die moment is dat niet goed...dan klinkt uit één van hen hare mond: opgeven is geen optie...ik antwoord: wij zijn geen watjes !Dat was wat ik nodig had ! Die woorden zullen me de rest van de tocht door mijn hoofd spoken en me op de been houden. Als we terug verder stappen oppert mijn maatje dat ik gerust mag stoppen als ik wil, ik word bijna kwaad, opgeven is geen optie...ik ben geen watje !en moedig sleep ik me voort in een sterk verlaagd tempo, km na km... Ik tel de kms af, kms die steeds langer lijken te worden... Op 68km worden we terug voorbij gestoken door de vrienden die nu nog met twee zijn, vrolijk roepen ze ons toe en afgunstig denk ik : hoe doen ze het? die lopen er bij alsof ze nog maar honderd meter gestapt hebben ipv 68km...troostend zegt de ene : seffens moet je nog maar tien dan kan je aftellen, het lukt je wel !Ik vertel tegen mijn maatje dat snel stappen me niet meer zo goed lukt en dat hij gerust mag verder stappen als hij wil en me achterlaten ik kom dan wel achterna. Hij weigert...we zijn er samen aan begonnen en zullen samen over de finish gaan ! We worden steeds stiller maar nukkig stappen we door vast besloten om het uit te stappen. De laatste 3km denk ik meermaals ik moet gaan zitten, seffens ga ik gewoon door mijn benen, ik voel me geradbraakt maar koppig als ik ben aanvaard ik de pijn, opgeven is geen optie...ik ben geen watje! De mensen langs de kant van de weg juichen ons toe en klappen in hun handen, we worden geëerd als helden...Troostend roepen ze :je bent er bijna ! volhouden nu ! Dan komt de laatste km, die lijkt er vijf te zijn maar uiteindelijk ligt de rode loper naar de finish voor ons, als we die betreden komt er een man met een micro naar ons toe, uitgelaten begroet hij ons en vraagt hoe we ons voelen, ik antwoord dat ik kapot ben, mijn maatje voelt zich redelijk dan zeg ik we zijn als de rode duivels ! wij zijn winnaars !Hij laat ons los en gaat naar de volgende en wij doen onze laatste 2 meters... Er staat een man die me proficiat wenst en een medaille rond mijn nek hangt en op die moment word het me allemaal te veel, ik voel de tranen van vermoeidheid opkomen en over mijn wangen lopen, ik ben diep gegaan en te moe om me trots te voelen, verwezen neem ik de papieren aan die in mijn handen worden gedrukt, ik wil nu alleen maar zitten...ik kijk in het rond maar zie nergens een lege stoel, gelaten volg ik mijn maatje terwijl ik mijn tranen droog. Hij leid me naar het busje dat ons naar de parking voert, nog enkele meters stappen en dan kan ik gaan zitten ! In de auto dommel ik meteen in, schiet ik weer wakker maar hoe hard ik ook vecht om wakker te blijven het lukt me niet.... Thuisgekomen laat ik dadelijk mijn bad vollopen en in mijn bad val ik gelijk in slaap, wanneer ik wakker schiet heb ik genoeg geweekt, laat ik mijne spaghetti voor wat hij is en kruip ik om 17u in mijn bed, nog voor mijn hoofd op mijn kussen ligt ben ik al in dromenland, een watje? nee dat ben ik niet !

Top organisatie!

★★★★★
5 5 1
Top organisatie alweer! Overal meer dan genoeg eten en de dorpen hadden allemaal mooie feestjes georganiseerd (vooral Deurne was amazing! Ik vond de eerste post bij het spoor geen goede locatie. Het was hier erg druk en smal en in combinatie met de invallende duisternis was het even stressen hier. Verder kwam ik één gevaarlijk oversteekpunt tegen waar volgens mij de afzetting mis was gegaan. Het was tussen de 30 en 40 km midden in een dorp, dus ik denk Mierlo. We kwamen uit een smalle weg, moesten een hoofdweg oversteken, en vervolgens een smal steegje in gaan. Ik zag even later een bestuurslid lopen met afzet lint dus ik verwachtte dat het al opgelost was. Mijn zwaarste kilometers waren tussen de 40 en 50km toen ik in het donker door de bossen liep. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is een interessantere route te vinden daar, dus dat was even doorbijten. Bedankt voor weer een mooi jaar!

Top organisatie!

★★★★★
5 5 1
Top organisatie alweer! Overal meer dan genoeg eten en de dorpen hadden allemaal mooie feestjes georganiseerd (vooral Deurne was amazing! Ik vond de eerste post bij het spoor geen goede locatie. Het was hier erg druk en smal en in combinatie met de invallende duisternis was het even stressen hier. Verder kwam ik één gevaarlijk oversteekpunt tegen waar volgens mij de afzetting mis was gegaan. Het was tussen de 30 en 40 km midden in een dorp, dus ik denk Mierlo. We kwamen uit een smalle weg, moesten een hoofdweg oversteken, en vervolgens een smal steegje in gaan. Ik zag even later een bestuurslid lopen met afzet lint dus ik verwachtte dat het al opgelost was. Mijn zwaarste kilometers waren tussen de 40 en 50km toen ik in het donker door de bossen liep. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is een interessantere route te vinden daar, dus dat was even doorbijten. Bedankt voor weer een mooi jaar!

Vervelende route

★★★☆☆
3 5 1
De nieuwe route op zich was erg goed maar heb hem erg vervelend ervaren. Had hem veel liever andersom gezien met als eerste 30 km de lange 'saaie' stukken tussen dend, de hei & lierop en dan te eindigen met de bevolkte wegen door vlierden, ommel, asten en dan mooi als afsluiter de brug over naar someren. Denk zelf dat dit ook veel beter is voor de motivatie van de langzamere lopers gezien bij de laatste kilometers lange rechte stukken deprimerender zijn dan stukken door dorpen. Ook viel de hoeveelheid cassis me erg tegen, had hier graag meer variatie in gezien. Voor de rest was alles echt super geregeld net zoals elk jaar en ontbrak de loper helemaal niets.

Top evenement!

★★★★★
5 5 1
Een en al top! Super organisatie , erg leuke route , het medeleven en support van de mensen !! Afzien maar zeker de moeite waard !

hele mooie tocht

★★★★★
5 5 1
hallo, ik heb hem ook weer gelopen, en ja ik vond het super. eerder vertrekken dat is geweldig, de route is ook fijn. plus puntje voor deurne wat hebben die er werk van gemaakt echt geweldig. harold Verhofstadt heeft een paar min puntjes aan gehaald en ja daar ben ik het wel mee eens. de eerste post in deurne ligt niet zo fijn, en weinig wc's. op sommige plaatsen was het ook moeilijk lopen omdat de groep mensen dicht bij elkaar bleef in het begin. en helmond beetje jammer, ik kom zelf uit helmond maar vond het niet zo fijn om daar te lopen door het centrum. iedereen loopt door elkaar heen, niet echt een afzetting of zo. maar waar ik mij het meesten aan heb gestoord zijn de fietsers, elke keer werd er gebeld dan moeten wij aan de kant en heel erg fijn is dat niet als je in een ritme zit. maar al met al wil ik jullie heel erg bedanken voor al jullie moeite, het was weer een hele fijne mars. en alle vrijwilligers super dat jullie het elk jaar weer doen. tot volgend jaar ik doe weer mee.

bedankt

★★★★★
5 5 1
hallo, ik heb hem ook weer gelopen, en ja ik vond het super. eerder vertrekken dat is geweldig, de route is ook fijn. plus puntje voor deurne wat hebben die er werk van gemaakt echt geweldig. harold Verhofstadt heeft een paar min puntjes aan gehaald en ja daar ben ik het wel mee eens. de eerste post in deurne ligt niet zo fijn, en weinig wc's. op sommige plaatsen was het ook moeilijk lopen omdat de groep mensen dicht bij elkaar bleef in het begin. en helmond beetje jammer, ik kom zelf uit helmond maar vond het niet zo fijn om daar te lopen door het centrum. iedereen loopt door elkaar heen, niet echt een afzetting of zo. maar waar ik mij het meesten aan heb gestoord zijn de fietsers, elke keer werd er gebeld dan moeten wij aan de kant en heel erg fijn is dat niet als je in een ritme zit. maar al met al wil ik jullie heel erg bedanken voor al jullie moeite, het was weer een hele fijne mars. en alle vrijwilligers super dat jullie het elk jaar weer doen. tot volgend jaar ik doe weer mee.

Super tocht met enkele verbeteringen

★★★★☆
4 5 1
Ten eerste complimenten aan de organisatie en vrijwilligers! T.o.v. de vorige route zijn dit mijn ervaringen: - tot aan de 30 km zijn er te weinig toiletgelegenheden langs de kant, terwijl de wandelaars nog dichtbij elkaar lopen en er zo grote rijen ontstaan - er waren veel onverharde wegen; de weg naast het spoor in Deurne was niet prettig, maar met name de route langs de vennen vond ik persoonlijk wat lang en daarna kwam er onverwacht nog een stuk over een kiezelpad - super sfeer langs de weg en er waren naar mijn idee ook veel meer supporters! In centrum Helmond moesten we echter de dronken mensen aan de kant duwen om zelf op de route te kunnen blijven lopen. - We genoten van het uitzicht en landschap bij de vennen, maar er liepen Schotse hooglanders met hun jonkies. Nadat een wandelaar 10m voor ons het pad wilde volgen en daardoor tussen een Schotse hooglander en haar jong door moest, werd hij achtervolgd enkele meters en moesten we met een groepje rennen voor onze veiligheid. Er was op dat punt geen mogelijkheid om af te wijken van de route, dus moesten we enkele minuten wachten tot de Schotse hooglander weg liep. - Er werd voldoende eten en drinken aangeboden, maar toen het eenmaal echt warm was op het moment dat we in Someren-heide en Someren-eind waren, waren we wel blij dat de mensen langs de kant voor extra drinken hadden gezorgd. Onze eigen voorraad was op en er waren tussen de 60 en 73km nog vrij veel lange wegen zonder supporters. Verder was alles top, echt waar!

Zwaar, maar de moeite waard!

★★★★☆
4 5 1
Om te beginnen, overall heb ik er super van genoten. Inderdaad had in de eerste 14 km een drinkpost mogen zitten. De stukken in Deurne en Helmond waren geweldig, alleen bij Helmond was de muziek veel te hard! Ik was blij met het publiek en de eet- en drinkwaren die zij aanreikten, ik vond die bij de posten wat weinig en teveel van hetzelfde. Ik zit op zo'n tocht niet te wachten op snoeptomaatjes en komkommer en nog meer drop, maar meer op stevig voedsel met koolhydraten en zout, dus bijvoorbeeld koeken en chips, pinda's etc. Het publiek was enthousiast, de vrijwilligers waren geweldig. Ik had de indruk dat ze getraind waren om te kijken hoe het met je ging. Ik kreeg bij de eerste grote post een "bemoeizuchtige" ehbo-er achter me aan, die dacht dat het niet goed met me ging. Het voelde goed dat je welzijn zo in de gaten werd gehouden. Het stuk over de heide en door het bos vond ik heel mooi, de zon kwam net op en de vogeltjes kwetterden, geweldig! Ook de finish in Someren was geweldig, overal werd je gefeliciteerd door het publiek en de ontvangst op de rode loper was ook superleuk!

een zware beproeving

★★★★☆
4 5 1
Ik heb hem nu voor de tweede keer gelopen (eerste keer was in 2016) en weer viel het me vies tegen. De wandeling is heel mooi en de sfeer tot de 40km zat er goed in! Daarna werd het echter zwaar en miste ik wat aanmoediging aan de zijkant. Ook het wandelen tot de 14 km met nauwelijks water over was pittig. Volgens mij is er 1 of 2 keer water aangeboden langs de kant op dit stuk, maar dit was veel te weinig, ik had hier beter op in moeten spelen door zelf 2 flesjes mee te nemen ipv 1. Desondanks toch goed door kunnen lopen en kunnen genieten van de sfeer en de omgeving. Echt top al die mensen aan de kant die iedereen aanmoedigen en iets van drinken of eten aanbieden, zonder hen is het haast onmogelijk om zo'n wandeltocht te volbrengen. Ook de vrijwilligers wil ik graag bedanken, wat een inzet. Goede organisatie ook! Ik miste alleen op het laatste stuk, de laatste 10 kilometer aanmoediging aan de zijkant, naar mijn gevoel was dit twee jaar geleden veel meer en waren de mensen veel bewuster bezig met klappen en het toespreken van de wandelaars. Ik keek hier best wel naar uit want ik zat er zwaar door heen, maar helaas viel dit dus een beetje tegen. De laatste 100 meter maakte dit ruimschoots goed, hier werd je van alle kanten toegejuicht en gefeliciteerd :).

Mijn eerste keer

★★★★★
5 5 1
Het was een hele mooie 80km tocht. Alles in de puntjes geregeld. Maar 2 kleine min puntjes zijn, dat er bijna tot geen zitplaatsen zijn bij een post en weinig dixies.

56ste mooi en zwaar

★★★★☆
4 5 1
Hoi gisteren heb ik de kennedymars gelopen. Wat een super organisatie maar veel te veel onverharde paden. En stukje helmond voor de kroegen was gewoon klote met die zatte mensen die de lopers in de weg liepen! Voor de rest was het echt super! Dank je wel aan alle vrijwilligers en supporters langs de weg

475218436

★★★★★
5 5 1
Hallo, Ik heb gisteren de 56ste kennedymars gelopen, mede omdat ik benieuwd was naar de nieuwe route. Laat ik voorop staan dat het in het totaal een perfecte verandering is zowel de starttijd als de nieuwe route. metname de opbouw van een hele gezellige route door Asten, Ommel, Vlierden, Deurne en Helmond en daarna door hele mooie natuur (na Mierlo tot aan 60km) is perfect! Het is overigens wel jammer dat Mierlo nu te laat wordt aangedaan, maar ja, ik denk dat de keuze Deurne, Helmond beter is! Omdat het de eerste keer is wil ik een paar kleine puntjes toch wel even aan stippen. Dit geld overigens tot 60 km , omdat ik er voor gekozen heb de 80 niet vol te maken. - ik vond de posten in het begin (als de groepen nog groot zijn) niet even logisch liggen, vooral de post voor het spoor in Deurne en op de rijpelberg lagen op hele krappe punten waardoor het erg chaotisch was - Het aantal wc's op deze punten was minimaal, 2 dixies op 20 km, met zoveel vrouwen aan start is echt te weinig! - de post in helmond bij de fanfare was te krap als rustpunt en veel te warm binnen!, miste nu toch wel de ruimte van brandevoort - Helmond en Deurne was echt heel gezellig, echter wat opviel is dat in Deurne alles was afgezet waardoor bezoekers de lopers niet blokkeerde, terwijl in Helmond, dat op sommige punten niet was(midden door het centrum en het stuk van havenweg naar Kasteel) en ongetwijfeld de alcohol ook mee speelde, maar het blijft niet prettig als bezoekers plots voor je springen als je al 30 km hebt gelopen, extra afzettingen zou daar niet slecht zijn! nogmaals dit zijn evt verbeterpunten verder alle lof, voor de organisatie, want met namen begeleiding, weg afzettingen, eten/drinken, vriendelijkheid en behulpzaamheid op posten en de moeite die in dorpen ensteden zijn genomen om er een feest van te maken is geweldig, hopelijk tot volgend jaar Groet Harold

Zeer tevreden!

★★★★★
5 5 1
Van de start tot na de finisch is deze mars ieder jaar weer perfect georganiseerd. Voor de wandelaars ontbreekt het aan werkelijk niets, qua fourage hoef je in principe helemaal niets mee te nemen omdat de organisatie hier volledig in voorziet. De gehele route is nagenoeg auto vrij en daar waar je een weg over moet steken staan verkeersregelaars het verkeer tegen te houden omdat de wandelaars voorrang hebben. Als ik 1 kleine tip mag geven ( of noem het anders een wens mijnerzijds ) voor het scannen van de kaart moet ik nu soms wachten of even stil staan, wellicht zou daar in de toekomst hetzelfde systeem als bij het hardlopen voor in de plaats kunnen komen, met een chip tussen je schoenveters en dan over matten lopen die die chip detecteren. Bij de rustposten zou het fijn zijn als bij het binnen lopen en het buiten lopen gescand wordt zodat je een bruto en een netto snelheid en tijd hebt. Voor mij gaat 2017 de 21ste keer worden dan ik someren uit kan lopen ( ook enkele keren uitgevallen ), dat zegt iets over het feit dat ik tevreden ben over de organisatie...

geweldig mooi en gezellig

★★★★★
5 5 1
ik loop hem nu al dit jaar voor de 10e keer mee en nog steeds vind ik de route van de kennedymars schitterend ook de mensen die je aanmoedigen langs de kant niet alleen in someren zelf maar ook in andere dorpen waardoor de kennedymars gaat is geweldig mensen zo die je ook gewoon zo water aanbieden en nog veel meer en ook de sfeer die er dan is mensen langs de kant die speciaal hier voor lang opblijven de verzorging op de posten geweldig wat je verder bij de posten allemaal krijgt is gezond en geeft allemaal energie om verder te gaan om te zorgen dat je de eindstreep haalt echt ontzettend leuk om te doen

Geweldig

★★★★★
5 5 1
Geweldige ervaring! Raad iedereen aan om minimaal een keer mee te doen aan deze bijzondere tocht. Veel gezelligheid langs de route in de dorpen maar ook mooie natuur op de Strabrechtse Heide. Ontzettende ontlading bij binnenkomst in Someren waar duizenden mensen staan om je aan te moedigen voor de laatste meters. De volledige route is autovrij en er is meer dan genoeg eten en drinken op alle posten. Mocht het nodig zijn, dan staan de mensen van EHBO en het massageteam klaar om blaren te prikken of een goede massage te geven. Alles tot in de puntjes geregeld!

 

 

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren