Belangrijke informatie voor deelnemers

30 juni 2022

Het staat bijna te gebeuren! De Kennedymars Someren gaat eindelijk weer door en we kijken uit naar een prachtig wandelfestijn. In deze mail vind je de laatste BELANGRIJKE informatie voor aanvang van het evenement. Lees deze mail dus goed door!

Afhalen startnummer + bagage drop-off

Het afhalen van je startnummer (indien nog niet gedaan) kan op zaterdag 2 juli van 17:00 tot 20:00 uur voor zowel de Kennedymars als het Rondje Someren, en op zondag 3 juli van 5:00 tot 7:00, alleen voor het Rondje Someren. Afhalen kan nabij het Wilhelminaplein, aan de achterkant van het gemeentehuis. We raden aan om op tijd te komen! Voor alle deelnemers die zijn doorgeschoven van 2020 en 2021, zorg dat je de laatste bevestigingsmail van 9 juli 2021 meeneemt (uitgeprint of op telefoon) want alleen daarin staat het juiste startnummer! Het is eventueel ook mogelijk om je startnummer te controleren via deze pagina.

Bij het afhalen van je startnummer ontvang je ook 4 sluitspeldjes om het nummer te bevestigen aan je shirt, jas, broek of rugtas. Aan de achterkant van het startnummer zit een chip waarmee je wordt geregistreerd bij de start, de scanposten en de finish. Het is belangrijk dat je je nummer niet "verbergt" onder een jas of in een tas, zodat de chip altijd gescand kan worden. Draag het nummer dus altijd dermate, dat het goed gescand kan worden.

Nabij het afhalen van het startnummer kun je ook je bagage achterlaten als je dat wilt (alleen voor deelnemers Kennedymars). Deze bagage wordt naar de posten nabij 40 km ('t Brandpunt in Helmond) en 60 km (Soete Inval in Someren) gebracht waardoor je op die posten weer bij je spullen kunt. Uiteraard wordt alles ook weer naar de finish gebracht. Nabij de bagage drop-off vind je ook een verkoopkraam waar je mooie, leuke en handige Kennedymars artikelen kunt kopen.

Openingsceremonie

Traditiegetrouw is er een mooie openingsceremonie voor aanvang van de Kennedymars. Deze begint op zaterdag 2 juli om 18:45 op het Wilhelminaplein. De estafette lopers van atletiekvereniging 't Jasper Sport, die wederom de volledige Kennedymars gaan hardlopen in estafette-vorm, komen naar verwachting rond 19:00 het plein op gelopen met de fakkel, waarna het Kennedy-vuur op het plein wordt ontstoken. Daarna worden toespraken gehouden door de burgemeester van Someren, voorzitter van JOEK, en worden de vlaggen gehesen. Om 20:00 uur wordt het startschot gelost voor de 58e Kennedymars! Ook op zondagochtend, voor de start van het Rondje Someren, vindt er een korte ceremonie plaats, waarna om 6:00 uur het startschot wordt gelost. Voor het Rondje Someren kan tot 7:00 ook nog gestart worden.

Tijdens de mars:

Een aantal zaken zijn (zeer) belangrijk tijdens de mars:

  • Houd je altijd aan de geldende verkeersregels! Op verschillende plekken op de route staan verkeersregelaars of beveiligers om afgezette straten en wegen te bewaken, maar blijf zelf ook altijd alert. Ga er niet blind vanuit dat er bij elke oversteek een verkeersregelaar staat. Als dat niet het geval is, en het stoplicht staat op rood, dan dien je te stoppen.
  • Eet en drink onderweg regelmatig iets. Je lichaam heeft veel brandstof nodig dus blijf goed eten en drinken om je bloedsuiker op peil te houden. Denk bijvoorbeeld ook aan druivensuiker (zoals Dextro Energy) voor een directe energie boost. Meer tips vind je hier.
  • Zorg voor een eigen drinkbeker of bidon. In het kader van ons streven naar een duurzamer evenement met minder afval, delen we geen plastic flesjes meer uit. Water wordt nog steeds uitgedeeld in kartonnen bekers, maar er zijn op verschillende plekken ook water tappunten waar je zelf je fles of bidon kunt vullen. Bidons zijn ook te koop bij de verkoopkraam nabij het afhalen startbewijs voor de start.
  • Zorg voor een (hoofd)lampje. Op sommige plekken op de route kan het donker zijn. Een lampje is op die plekken geen overbodige luxe.
  • Op de routes van de Kennedymars en het Rondje Someren zijn verschillende (rust)posten ingericht. Op de helft van het aantal posten is ook EHBO aanwezig en op de grote rustposten zijn ook masseurs waar je gratis gebruik van kunt maken. Ook wordt er op enkele posten gescand via scanmatten op de grond. Openingstijden en meer informatie over deze posten vind je hier voor de Kennedymars en hier voor het Rondje Someren
  • Zorg dat je op tijd bij de verschillende posten bent om op tijd te kunnen finishen. Mocht je onverhoopt uitvallen, dan zijn er vanaf de posten bezemwagens beschikbaar om je terug naar de start- en finishplaats te brengen. De postcoördinator (herkenbaar aan het hesje) kan je daarbij helpen.
  • Bij alle afzettingen en de openingstijden van de posten houden wij rekening met een maximale wandelsnelheid van 9 km per uur. De Kennedymars Someren is geen wedstrijd.
  • De routes zijn volledig uitgepijld met gele pijlen en soms verlichte pijlen op donkere stukken. Ook zijn routeformulieren beschikbaar via de knoppen onderaan deze mail. Indien gewenst, print het formulier van de tocht die je gaat lopen zelf uit en neem het mee.
  • Dit jaar heb je wederom de keuze om te gaan voor een compleet verharde route OF een route door de mooie natuurgebieden die Someren rijk is. De paden door de natuur zijn nagenoeg overal gravel paden. Op 2 punten in de route moet je die keuze maken en het is belangrijk dat je in beide gevallen dezelfde keuze maakt (verhard of natuur) om niet te veel of te weinig kilometers te maken. De splitsingen worden aangegeven via borden en spandoeken naast en boven de route en staan duidelijk aangegeven op de routeformulieren, te downloaden via de knoppen onderaan deze mail.
  • Het is ook mogelijk om met behulp van een app te navigeren. Geschikte apps zijn Google Maps of Komoot (inclusief spraakgestuurde navigatie). De routes en eventueel GPX bestanden die benodigd zijn voor navigatie via Komoot zijn te vinden op de route pagina's van de Kennedymars en het Rondje Someren.

Na de finish:

Heb je de finish gehaald? Dan wacht daar een welverdiende medaille en eventueel een extra lustrum pin wanneer je de Kennedymars (een veelvoud van) 5 keer hebt voltooid. Ook kun je hier de stempels laten zetten in je wandelboekje. Het certificaat met al je tussentijden en finishtijd ontvang je spoedig na de finish automatisch via e-mail.

Op het Wilhelminaplein is het mogelijk om gebruik te maken van hometrainers om even "uit te fietsen". Ook wordt er sportdrank en/of bouillon uitgedeeld. Maak hier gebruik van!!

Ook is het mogelijk om je medaille te laten graveren met het jaartal, je naam en finish tijd. Heb je dit reeds besteld tijdens het inschrijven? Dan kun je direct naar de graveer stand nabij de finish om je medaille te laten graveren. Toon daarbij je startnummer. Ook als je dit bij het inschrijven nog niet had besteld, is het nog mogelijk om je medaille te laten graveren tegen een betaling van €7,50.

Verder is nog veel vermaak in Someren, zoals de Kennedy Markt (nabij Wilhelminaplein) en het zogenaamde Binnenpraatspektakel, waarbij onze binnenpraters de deelnemers net voor de finish (vaak ludiek) interviewen.

Vervoer naar en van Someren:

Someren is goed bereikbaar met de auto (gelegen aan de A67) en het openbaar vervoer. Kom je met de auto, dan raden we je aan om te parkeren op de speciaal daarvoor ingerichte wandelaars parkeerplaats. Deze is gelegen aan Loovebaan 35 in Someren. Vanaf de parkeerplaats gaan er pendelbussen naar de start voor slechts €1,- per persoon (alleen contant). Op zondag word je na de finish gratis weer terug gebracht naar de parkeerplaats.

Kom je met het openbaar vervoer? Houd er dan rekening mee dat enkele bushaltes in Someren gedurende het evenement niet bereikbaar zijn. Een overzicht van de busdienst lijn 320 tijdens het Kennedymars weekend vind je hier. Je kunt daar ook de omleidingsroutes per dag (zaterdag en zondag) bekijken en downloaden.

Let op! Op zondagochtend is het helaas niet mogelijk om met het openbaar vervoer op tijd voor de start van het Rondje Someren aanwezig te zijn.

Kennedymars App

Onze app is volledig vernieuwd. Download hem direct! En laat het ook weten aan je familie en vrienden die je willen volgen. Zij kunnen je via de app volgen op basis van de scantijden op de posten. Ook relevante updates worden via push meldingen in de app verstuurd. Download hem dus meteen!

Weersverwachting

Het lijkt erop dat we prachtig wandelweer gaan krijgen tijdens de Kennedymars, maar houd de weersverwachtingen goed in de gaten. Houd er ook rekening mee dat het 's nachts alsnog behoorlijk kan afkoelen.

We kijken uit naar wederom een mooi wandelfestijn en zien je graag op zaterdag 2 of zondag 3 juli. Alvast heel veel succes!

Sponsoren