27e Rondje Someren gestart

02 juli 2023

27e Rondje Someren gestart

Zondagochtend om 7.00 uur zijn ook de lopers van het Rondje Someren vertrokken voor hun wandeltocht. Nadat eerder 2387 lopers de jubileumeditie van de Mini Kennedymars liepen en 1990 wandelaars van start gingen bij de Kennedymars, was het nu de beurt aan 1189 wandelaars voor de 40 kilometer van het Rondje Someren.

Al vroeg in de ochtend verzamelden de eerste wandelaars zich op het Wilhelminaplein. Na een kort woordje door Joek-voorzitter Robert Hurkmans, werden zij op gang geschoten. Ongeveer halverwege de route voegen deze wandelaars zich samen met de lopers van de Kennedymars en lopen ze samen de laatste ruim 20 kilometer naar de finish in Someren.

Activiteiten op het plein

Het centrum van Someren staat de rest van de dag bol van de activiteiten. Om 9.00 uur begint de Kennedymarkt  en een half uur later starten de binnenpraters Grard Wijnen, Koen Wijnen en Moniek Raijmakers. Zij zorgen samen met de toeschouwers voor een mooie ontlading voor de wandelaars die hun 40 of 80 kilometer hebben volbracht. Kom jij de wandelaars mee onthalen met een warm applaus?

Om 15.00 uur is op het Wilhelminaplein live de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk te zien. Een uur later wordt de 59e Kennedymars afgesloten met het onthalen van de laatste wandelaar, onder begeleiding van Sambaband De Brandeleros.

En ook daarna is het Kennedymars-weekend nog niet voorbij. Nadat de laatste loper feestelijk is binnengehaald, neemt DJ Kin het plein over en zal hij het aanwezige publiek aan het dansen krijgen. De band Emptyfield sluit het weekend af.

Sponsoren