59e Kennedymars op gang geschoten

01 juli 2023

59e Kennedymars op gang geschoten

Kom op wandel mee, wees sportief, ’t gaat elke kilometer beter. Zet door neem je blaren voor lief, toon je nu ’n echte kilometervreter! Onder aanmoediging van het Kennedymarslied en applaus en succeswensen van het publiek, gingen 1990 wandelaars op zaterdagavond om 20.00 uur van start voor de 59e Kennedymars.

Stap voor stap verlieten de wandelaars het plein, voor een eerste lus door Someren-Eind, terug naar Someren. De uitdaging om 80 kilometer te lopen is nu echt begonnen!

Ceremonie

Ruim een uur voor de start begon de ceremonie. De ceremoniemeesters en DJ Draaimakers warmden de wandelaars en het publiek op.  Nadat het Kennedyvuur was ontstoken door de lopers van ’t Jasper Sport, die tevens ook vrijwilliger van 't jaar werden, en de vlaggen waren gehesen door  Joekels Bert en Stiena van Horne, nam de spanning voor de start toe. Om klokslag 20.00 uur loste Davy van Otterdijk het startschot. Het is zijn laatste jaar als Marsleider van de Kennedymars en daarom aan hem de eer om de trekker over te halen.

Feest op het plein

Nadat de laatste wandelaar het centrum van Someren had verlaten, nam het publiek al snel het Wilhelminaplein over, om te genieten van optredens van Verrückte Stunde, Bonte Carlo en Lampegastuh. Zo belooft het nog een mooie, lange avond te worden.

Sponsoren