59e Kennedymars weer een groot succes

02 juli 2023

59e Kennedymars weer een groot succes

De iets lagere temperatuur, na enkele tropische weekenden in juni, was voor de wandelaars een prettige bijkomstigheid. Met de sfeer bij de start en finish en zeker ook langs de route, en de inzet van vele vrijwilligers erbij, werd het 59e Kennedymars weekend weer een groot succes.

Mini Kennedymars

Op zaterdag werd het weekend afgetrapt met de 50e editie van de Mini Kennedymars. Het thema van dit jaar was Feest! en dat was goed te merken. Al vroeg op de ochtend kwamen de eerste kinderen naar het Wilhelminaplein om zich op te warmen voor hun tocht van 8 kilometer. Om 12.00 uur vertrokken 2.387 lopers, ouders en begeleiders voor hun ‘gouden’ Mini Kennedymars. Onder luide aanmoediging van veel mensen werd het ook langs de route een groot feest. En dat gold ook voor het centrum van Someren, waar de lopertjes na binnenkomt volop spellen konden spelen en het met optredens van BENR en de Gebroeders Ko nog lang gezellig bleef.

Kennedymars

Zaterdagavond om klokslag 20.00 uur vertrokken 1.990 lopers voor hun 80 kilometer van de Kennedymars, door Someren, Asten, Deurne, Helmond en Mierlo, terug naar Someren. Op de route kwamen de wandelaars weer niets tekort dankzij de inzet van vele vrijwilligers. En langs de route maakten de bewoners en andere toeschouwers er weer een feestje van voor de wandelaars. Het enthousiasme en de vele aanmoedigingen werden door de wandelaars enorm gewaardeerd.

Rondje Someren

Zondagochtend om 7.00 uur gingen 1.189 wandelaars van start voor het 27e Rondje Someren. Zij beleefden een mooi begin van een stralende dag. In Lierop sloten de wandelaars zich aan bij de lopers van de Kennedymars, om samen de ruim 20 kilometer tot de finish af te leggen.

Drukte in het centrum

Na de start van de Kennedymars nam het publiek het plein over om te genieten van optredens van Verrückte Stunde, Bonte Carlo en Lampegastuh. Het bleef tot in de late uurtjes gezellig in het centrum van Someren. De jaarmarkt op zondag werd ook dit jaar weer goed bezocht, mede dankzij nieuwe impulsen door de aanwezigheid van lokale ondernemers en een kleedjesmarkt, waar inwoners zelf hun spulletjes konden verkopen. Na de binnenkomst van de laatste loper, vlak voor 16.00 uur, bleef het nog lang gezellig op het plein, met optredens van DJ Kin en Emptyfield.

De wandelaars waren erg enthousiast over de ambiance langs de route dit jaar. Er heerste een uitgelaten sfeer en alle lopers liepen met een grote lach op hun gezicht. De organisatie bedankt alle wandelaars, bezoekers, sponsoren, toeschouwers en vrijwilligers voor de positieve reacties die zij dit weekend kreeg.

Volgend jaar is de 60e Kennedymars op 6 en 7 juli 2024. We hopen dan weer iedereen te mogen begroeten in Someren en er net zo’n succes van te maken als dit jaar!

Feiten op een rij:

  • 1.990 deelnemers 59e Kennedymars
  • 1.189 deelnemers 27e Rondje Someren
  • 2.387 deelnemers 50e Mini Kennedymars
  • 1e wandelaar Kennedymars, Dirk-Jan Nieuwenhuizen finisht om 05:25
  • 1e vrouwelijke wandelaar Kennedymars, Nikki van Doornen
  • 1e Wandelaar Rondje Someren, Lars Wassink
  • 1e vrouwelijke wandelaar Rondje Someren, Rinie Terhaard
  • Laatste loper, Rahul Thorat

Nagenieten van de Kennedymars

Bekijk alle foto’s en filmpjes van de Kennedymars op Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en op www.kennedymars.nl. De filmpjes zijn geproduceerd door Boets Media.

Sponsoren