Perfect wandelweer op komst!

30 juni 2017

Goed nieuws; dit jaar geen extreme hitte of 80 kilometer door de regen. De weergoden lijken ons goed gezind met de perfecte weersomstandigheden om te wandelen. Zouden de zusters van Clarissen hiervoor gezorgd hebben? Volgens traditie bezorgde het bestuur van de Kennedymars hen vorige week een worst, waarna zij zijn gaan bidden voor mooi weer tijdens het Kennedymarsweekend. Bekijk hier het item op de website van SIRIS.

Het zekere voor het onzekere

In afwachting van de (goede) voorspellingen is het toch goed om te weten hoe je je ten alle tijden kunt voorbereiden op het weer. Een bekend gezegde onder wandelaars luidt dan ook “slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding”. Maar hoe bereid je je voor op een wandeltocht als er regen of kou wordt voorspeld? Hieronder geven we een aantal tips:

  • Blijf het weerbericht in de gaten houden, bijvoorbeeld via onze app.
  • Een paraplu kan een fijne regenstopper zijn, maar houd er rekening mee dat je de paraplu de hele wandeling omhoog moet houden. Daarbij kan een paraplu vervelend zijn als het tijdens een regenbui hard waait. Regenkleding is voor veel wandelaars geschikter.
  • Goede regenkleding is regenbestendig, winddicht, ademend en heeft mogelijkheden om ventilatieopeningen te maken. Een ruime poncho kan ook handig zijn, omdat die over je rugzak heen past en snel over je andere kleding aan te trekken is. Het grote nadeel van een poncho of een ander niet-ademend pak is dat je snel er in gaat zweten.
  • Zorg ervoor dat je voeten droog blijven. Met natte sokken heb je grotere kans op blaren, daarnaast krijg je snel koude voeten. Gamaschen (onderbeenbeschermers) kunnen voorkomen dat regen en vuil van bovenaf je schoenen inloopt.
  • Een katoenen pet of muts kan ook een uitkomst bieden. Deze wordt wel nat, maar houdt je lichaamswarmte nog enigszins vast, waardoor je niet te snel afkoelt.
  • Blijf onderweg goed eten en drinken

 

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren