Nieuwe route en starttijd Kennedymars 2018

29 november 2017

JOEK, organisator van de Kennedymars in Someren, maakt bekend dat de Kennedymars in Someren vanaf 2018 een nieuwe route heeft. Ook start de Kennedymars op 7 juli 2018 om 20:00 uur, twee uur eerder dan voorgaande jaren.

De huidige route van de Kennedymars is inmiddels negen jaar oud. Onze wandelaars gaven in meerdere enquêtes aan graag een nieuwe route te willen lopen.  Ook staan we als organisatie open voor een nieuwe uitdaging. De ontwikkeling heeft niet stil gestaan in Someren en in de afgelopen jaren is het recreatiegebied De Heihorsten ontstaan. Een prachtig gebied waar de wandelaar nu van kan gaan genieten.

De starttijd van de Kennedymars op zaterdag 7 juli 2018 wordt aangepast naar 20:00 uur. Het Rondje Someren op zondag 8 juli 2018 krijgt een vliegende start tussen 6:00 en 7:00 uur. De vroege vogels kunnen om 6:00 uur starten, mensen die liever wat later starten hebben tot 7:00 uur de tijd om te starten. Wandelaars dienen echter wel om uiterlijk 16.00 uur binnen te zijn. Dus als men om 7:00 uur start heeft men een uur minder om 40 km te wandelen dan de afgelopen jaren.

Er zijn diverse redenen waarom we besloten hebben de starttijd te vervroegen. Het merendeel van onze wandelaars heeft in enquêtes aangegeven graag eerder te willen starten. Ook speelt mee dat we steeds vaker te maken krijgen met extreme hitte. Door eerder te starten lopen wandelaars minder lang op het heetste moment van de dag, want we finishen om uiterlijk 16:00 uur op zondag 8 juli 2018. Doordat de laatste loper al om 16.00 uur binnen is, zijn er dan nog allerlei festiviteiten in het centrum van Someren. Daarnaast verwachten we nóg meer gezelligheid langs de route, omdat we langer lopen tijdens de openingstijden van de horeca.

We lopen door een aantal ‘nieuwe’ dorpen/gemeenten t.o.v. de route van voorgaande jaren; Ommel, Vlierden, Deurne en Helmond. In Deurne en Helmond lopen we in beide gevallen door het centrum, waar we, net als op de rest van de route, veel gezelligheid verwachten voor de wandelaars én toeschouwers. Op zondag komen de wandelaars, alvorens zij de finish bereiken, nogmaals terug in het centrum van Someren. De 60km post is namelijk ter hoogte van Postelplein/Sporthal De Postel. Dit wordt een ontmoetingsplek voor wandelaars en publiek, zoals dit voorgaande jaren ook het geval was op de 60 kilometer post bij de Meet & Greet in Lierop.

Het is vanaf nu al mogelijk om je in te schrijven voor de Kennedymars. Het inschrijfgeld bedraagt t/m 30 april € 20,00 per persoon. Voor het Rondje Someren is dit € 12,50 t/m april. Na 30 april betaal je voor de Kennedymars € 22,50 per persoon en voor het Rondje Someren € 15,-.

 

Sponsoren