Loper aan het woord: Ankie Leijten

18 februari 2018

Veel wandelaars hebben zich al aangemeld voor de Kennedymars 2018. De komende tijd laten we er een aantal aan het woord. Dit keer Ankie Leijten, die in 2017 als eerste vrouw finishte.

“Het was echt een verrassing dat ik vorig jaar als eerste vrouw binnenkwam”, vertelt Ankie (53 jaar). “Ik woon in Vlijmen en loop bijna altijd samen met mijn man Tom. We zijn in 2000 begonnen met de 80 van de Langstraat, omdat die altijd door ons dorp heen komt. Doordat ik die mensen zo zag wandelen wilde ik ook eens die uitdaging aangaan. Het is niet bij één keer gebleven, het wandelvirus heeft ons te pakken gekregen.”

Ankie en haar man Tom liepen vorig jaar voor de vijfde keer de Kennedymars in Someren. Ze doen ook mee in Waalwijk, Leerdam, Sittard, Cuijk en Hengelo. In totaal hebben ze al meer dan 30 keer een Kennedymars gelopen.

“Someren is altijd een gezellige Kennedymars. Voor de start is er muziek op het plein en dat vind ik heel gezellig. Je ziet van alles onderweg: mensen, leuke straten en af en toe muziek. En er zijn ook stukken bij waar mooie natuur is. Heerlijk genieten onder het wandelen.”

Ankie heeft ook een tip voor andere deelnemers: “Geniet van het wandelen. Het lijkt heel ver en heel lang, maar als je niet met de tijd bezig bent dan ervaar je het niet als heel lang en heel ver. Twijfel je nog om mee te doen? Dan geef ik je het advies om de uitdaging aan te gaan! Het is een mooie uitdaging om te doen bij een goed georganiseerde Kennedymars. Zorg wel altijd dat je goed getraind hebt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik ga dit jaar weer meedoen en ben dan ook heel benieuwd naar de nieuwe route. Voor iedereen heel veel wandelplezier!”

Sponsoren