Jaarvergadering JOEK met de nodige verrassingen

21 februari 2018

JOEKEL uitgereikt en jubilarissen gehuldigd

Louis van den Bosch benoemd tot Erelid van JOEK/Kennedymars

De bekende Somerenaar Louis van den Bosch is op dinsdag 20 februari benoemd tot Erelid van JOEK/Kennedymars. Louis van den Bosch is al sinds 1 januari 1970 lid van JOEK en heeft zich in al die jaren bezig gehouden met vele activiteiten van de vereniging en de Kennedymars. Als blijk van waardering voor zijn inzet kreeg hij tijdens de jaarvergadering op dinsdagavond 20 februari de titel Erelid.

Louis van den Bosch werd in 1969 bestuurslid van JOEK. Op 1 januari 1970 werd hij officieel lid. Hij liep zelf vijf keer de Kennedymars: in 1965, 1966, 1968, 1970 en 1971. Een jaar later zat hij in de feestcommissie van het 10-jarig bestaan van de Kennedymars. Als bestuurslid stond hij aan de wieg van de Kennedymarkt, het straattheater, de mini-mars en het Rondje Someren (40 kilometer).

Louis van den Bosch was ook de initiator van de Kennedymars-vlag in 1977 en het logo van JOEK/Kennedymars. En hij was de bewaker van de “tietjes” in het logo. Samen met Engelien van den Boomen en later met Arabella Ganzeman heeft hij vele jaren de gele krant van de Kennedymars verzorgd. In die jaren waren er nog geen computers, dus moest alles met knip- en plakwerk samengesteld worden. Louis van den Bosch was jarenlang de ceremoniemeester tijdens het Kennedymars-weekend, hij zat in de redactie van de jubileumuitgave “50 jaar Kennedymars 1963-2012” en hij lanceerde het idee om de lopertjes van de mini-mars door woonzorgcentrum Sonnehove te laten lopen. Tot slot heeft hij jarenlang gepost op de posten in Heusden en Someren-Eind. Nu is Louis van den Bosch nog actief op de post in Sonnehove tijdens de mini-mars.

JOEKEL uitgereikt
Tijdens de jaarvergadering van JOEK/Kennedymars werd voor het eerst sinds jaren ook weer een ‘JOEKEL’ uitgereikt. Dit is een blijk van waardering voor een lid dat zich al jaren inzet voor JOEK/Kennedymars. De JOEKEL werd uitgereikt aan Ilona Timmermans. Zij is lid sinds 1987 en heeft zich meer dan 30 jaar ingezet binnen het blok Mini, de ‘afdeling binnen JOEK dat de Mini Kennedymars organiseert.

Drie jubilarissen gehuldigd
Bij de jaarvergadering werden ook nog drie jubilarissen in het zonnetje gezet: de bekende horecaondernemers Hans en Miranda Schweren en Piet Engelen. Zij hebben Joek jarenlang geholpen door te zorgen voor gezelligheid en een feestelijk programma op en rond het Wilhelminaplein tijdens het Kennedymars-weekend. JOEK werkt altijd nauw samen met de Stichting Kasteleins Wilhelminaplein. Helaas waren zij allen verhinderd op deze avond.

Tijdens de jaarvergadering van JOEK werd er terug geblikt op de activiteiten van het afgelopen jaar en alle geplande vernieuwingen voor 2018 werden besproken. De avond stond vooral in het teken van nieuwe ontwikkelingen binnen de vereniging.

Inschrijvingen
In november is de nieuwe route van de 56ste Kennedymars gepresenteerd. Sinds die tijd zijn de inschrijvingen geopend. Inmiddels hebben veel wandelaars zich al aangemeld voor de 80 kilometer en voor het Rondje Someren (40 kilometer). Schrijf je ook in!

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren