Loper aan het woord: Dirk-Jan Nieuwenhuizen

11 april 2018

Veel wandelaars hebben zich al aangemeld voor de Kennedymars 2018. De komende tijd laten we er een aantal aan het woord. Dit keer Dirk-Jan Nieuwenhuizen (42) uit Waspik. Een bekende naam in Someren, omdat hij vanaf 2010 elk jaar als eerste wandelaar binnen is na 80 kilometer. Vaak is dit al vóór 07.00 uur in de ochtend. In 2016 kon hij zelfs het startschot geven voor het Rondje Someren. (zie foto)

“In 1997 ben ik als weddenschap mee gaan lopen met de 80 van de Langstraat in Waalwijk. Men dacht dat ik niet bij de eerste 100 deelnemers zou eindigen, maar dat lukte mij wel en ik eindigde als 18e! Toen begon het te kriebelen om een keer als eerste binnen te komen. In 2005 is mij dat gelukt” vertelt Dirk-Jan.

Hij kwam voor het eerst in Someren in 2004. “En vanaf 2010 kom ik elke Kennedymars in Someren als 1e binnen.” Hij loopt elk jaar de Kennedymars in Someren en Waalwijk. Daarnaast ook nog een 15-uurs tocht (de nacht van Loon op Zand) “Mijn favoriet is de nacht van Loon op Zand daar probeer ik zoveel mogelijk kilometers te lopen in 15 uur. Mijn record daar is 135.400 meter.”

Om deze prestaties te kunnen leveren traint Dirk-Jan veel. “Het hele jaar door train ik 2 à 3 avonden per week 1,5 uur en in het weekend loop ik 30, 40 of 50 kilometer. De Kennedymars in Someren is voor mij een training voor de 80 van de Langstraat.” Een verbeterpunt heeft hij wel voor de organisatie; “De pijlen die de route aangeven zijn niet altijd goed zichtbaar en omdat ik voorop loop ben ik weleens verkeerd gelopen. Maar het is een mooie tocht met veel mensen langs de kant, dat maakt het erg gezellig!” We zijn benieuwd of we Dirk-Jan op zondag 8 juli weer als eerste mogen begroeten op de rode loper. We wensen hem in ieder geval weer heel veel succes!

Sponsoren