Kennedymars afgelast

21 april 2020

Op dinsdag 21 april maakte het kabinet bekend dat het verbod op evenementen, dat gold tot 1 juni, is verlengd tot 1 september. Dit heeft tot gevolg dat de Kennedymars van dit jaar, die zou plaatsvinden in het weekend van 4 en 5 juli, niet doorgaat.

Robert Hurkmans, voorzitter van JOEK, de organisatie van de Kennedymars: “Het is de eerste keer in onze geschiedenis dat de Kennedymars niet door kan gaan. Onze vrijwilligers, wandelaars en ook veel inwoners van Someren en de omliggende gemeenten kijken het hele jaar uit naar de Kennedymars. Dit is voor ons dan ook een moeilijk besluit. Maar het is ook een logisch besluit. Vanwege het coronavirus is het niet verstandig om een groot evenement als de Kennedymars door te laten gaan. De veiligheid van onze deelnemers, vrijwilligers en bezoekers staat uiteraard voorop.”

Naast de Kennedymars, gaan ook het Rondje Someren en de Mini Kennedymars niet door. Dit geldt ook voor de andere activiteiten die rond de Kennedymars worden georganiseerd, zoals de jaarmarkt en het JFK-festival.

Zoals eerder gecommuniceerd, kan iedereen die zich heeft ingeschreven voor de Kennedymars of het Rondje Someren kiezen voor een inschrijfbewijs voor 2021 of zijn/haar inschrijfgeld teruggestort krijgen met inhouding van €2,- voor reeds gemaakte kosten. Ingeschreven lopers ontvangen komende week een mail met instructies over deze afhandeling en hoe ze hun keuze door kunnen geven.

Volgend jaar is het Kennedymarsweekend op 3 en 4 juli 2021. De organisatie hoopt iedereen dan weer in goede gezondheid te mogen verwelkomen in Someren voor alsnog de 58e Kennedymars, het 26e Rondje Someren en de 49e Mini Kennedymars.

Sponsoren