JOEK huldigt 4 jubilarissen tijdens jaarvergadering

23 februari 2017

Op woensdag 22 februari vond de jaarvergadering van JOEK plaats. De avond stond vooral in het teken van nieuwe ontwikkelingen binnen de vereniging. De activiteiten die JOEK naast de Kennedymars organiseert zijn laagdrempelig en gemaakt voor de diverse doelgroepen binnen de vereniging, waarbij er ook altijd ruimte is voor introducés. Zo werden nieuwe activiteit voor Someren op de agenda gezet: Zummer Park op zondag 10 september. Een openbaar, gratis festival voor Someren met muziek, food & drinks en allerlei activiteiten.

Ook voor de 55e Kennedymars zijn diverse innovaties gepresenteerd. Zo werd de website volledig vernieuwd waardoor onder andere het inschrijven inclusief betalen volledig online afgehandeld kan worden. Ook wordt er gewerkt aan een nieuw scansysteem en een nieuwe infostand voor op het Wilhelminaplein. Ook kan men dit jaar wandelaars ‘real-time’ gaan volgen op de vernieuwde app. Goede ontwikkelingen volgens Trudo Kuijpers, een van de oprichters van de Kennedymars: “Het is geweldig om te zien dat iets wat wij 55 jaar geleden bedacht hebben nog zoveel mensen bezig houdt. Het evenement is vertaald naar de dag van morgen.”

Jubilarissen

Pastoor Cees Rombauts werd 50 jaar geleden lid van JOEK.  Omdat Joek van oorsprong een katholieke organisatie is, diende je in die tijd een geestelijk adviseur aan te stellen. Kapelaan Rombauts heeft die functie destijds vervuld. Begin jaren 70 werd hij pastoor in Erp. Hij heeft nog steeds een band met Someren getuige de leden van zijn generatie die op de ledenvergadering present waren. Hij is een fervent fietser, d.w.z. hij komt regelmatig per fiets, bij goed weer, naar Someren. Knappe prestatie van deze sportieve pastoor die zichtbaar heeft genoten van deze prettige algemene ledenvergadering.

Angela Pape is al 25 jaar lid van JOEK. Op diverse vlakken heeft zij haar steentje bijgedragen. Jarenlang was zij te vinden op de post Ooievaarsrijt tijdens de Mini Kennedymars en hielp ze daarna op het plein met de spellen. Ze organiseerde diverse activiteiten van JOEK en ging mee op promotieweekenden naar Dietkirchen om daar de Kennedymars te promoten. Vanuit een natuurlijk enthousiasme betrok ze ook haar kinderen bij voorbereidingen van de Kennedymars. Oftewel, altijd bereidt om te helpen waar nodig. Iemand die op veel vlakken al veel betekent heeft voor JOEK!

Ook Ferry Pape werd 25 jaar geleden lid van JOEK. Waar het begon met medische ondersteuning en daarna helpen bij parkeren en afzettingen, werd zijn hart gestolen door de beveiliging. Ferry is leergierig en heeft de Mars uitgebouwd tot een bijna 100% autovrije Mars. Dankzij hem hebben we hier veel bekendheid mee gekregen. Jarenlang was hij de rechterhand van de marsleider. In hiërarchie is de Marsleider nr. 1.  maar alle 3 de marsleiders waarmee hij heeft gewerkt zetten Ferry op nr.1 . Chapeau!

Wendy Swinkels (niet op de foto) is 25 jaar lid. 12 jaar lang was zij verantwoordelijk voor de foerage en route bij de Mini Kennedymars. Daarna regelde ze 5 jaar de Kennedymarkt en de oude Ambachten. En reed ze 8 jaar mee met de foerage voor de Kennedymars. Ze organiseerde diverse JOEK-activiteiten van het ‘Gooise Vrouwen feest’ tot activiteit in het bos bij de imkers. 4 jaar lang zat zij in de werkgroep postenverdeling, die de bezetting van alle posten tijdens de Kennedymars regelt. Ook dit rijtje laat zien dat zij zich op allerlei vlakken binnen JOEK heeft ingezet waarvoor wij haar erg dankbaar zijn!

Vier jubilarissen waar wij trots op zijn en hopelijk nog lang van mogen genieten. Mede door hun inzet en enthousiasme is JOEK geworden wat we nu zijn en gaan wij over enkele maanden van start met onze 55e Kennedymars.

Sponsoren