Bijna 5.000 lopers tijdens 55e Kennedymarsweekend

02 juli 2017

Onder misschien wel perfecte weersomstandigheden verwelkomde JOEK afgelopen weekend bijna 5000 wandelaars op het Wilhelminaplein in Someren. Met de introductie van diverse vernieuwingen was het dit jaar niet alleen voor de lopers een grote uitdaging maar ook voor de organisatie. Een nieuwe website, een nieuwe app en een volledig geautomatiseerd scansysteem. Het verliep niet geheel vlekkeloos, we waren niet continue up to date maar zijn blij met de nieuwe weg die we ingeslagen zijn. Met de evaluaties in de komende weken brengen we de verbeterpunten in kaart.

46e Mini Kennedymars

We hielden het niet helemaal droog tijdens de 8 km tocht voor de jongste deelnemers. Toch kwamen alle ruim 2100 deelnemers op tijd en trots de welverdiende medaille ophalen. De kinderboerderij en de spellen op het Wilhelminaplein konden rekenen op vele bezoekers waardoor het ook na de finish nog gezellig druk bleef.

55e Kennedymars

Enkele uren nadat de jongste wandelaars het plein verlaten hadden liepen de eerste lopers voor de 80 km het plein op. Bij het startschot van vertrekkend burgemeester Veltman om 22.00 uur stonden daar in totaal 1602 wandelaars. Een koude nacht, een klein buitje in de ochtend maar verder perfecte weersomstandigheden zorgden er voor dat 1262 wandelaars de finish op tijd passeerden. Een uitlooppercentage van 79%. Vanaf 11.00 uur stonden de binnenpraters Robert, Grard en Koen klaar met de microfoon voor de traditionele verwelkoming.

23e Rondje Someren

Net als vorig jaar stonden er op zondagmorgen weer ruim 1100 wandelaars klaar voor de tocht van 40km. De 1136 lopers startten vol goede moed aan de 40 kilometer. 1051 lopers bereikte de finish. Een uitlooppercentage van Ruim 92,5% van hen haalde de finish. Ook voor hen was er applaus, respect en een welverdiende medaille.

Meet & Greet

De organisatie van de Benefietpicknick in Lierop kijkt terug op een zeer geslaagde editie. Inmiddels uitgegroeid tot een ‘Meet & Greet familie’ slaagden zij er in om een recordbedrag van 4.000 euro op te halen voor het Ronald McDonald Huis in Maastricht.

Kennedymarkt

Ook rondom het finishtraject was er voldoende te beleven op de zondag. Op de Kennedymarkt konden de bezoekers genieten van heerlijke etenswaren bij diverse foodtrucks terwijl ze langs de standswerkers en oude ambachten liepen. Uiteraard was er ook weer een kindermarkt op het kinderplein. Door het goede weer op zondag was het de hele dag een gezellige drukte in het centrum van Someren.

Volgend jaar is de Kennedymars op 7 & 8 juli 2018!

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren