57e Kennedymarsweekend wederom succesvol

07 juli 2019

1850 Wandelaars bij de 57e Kennedymars
Op zaterdag 6 en zondag 7 juli organiseerde JOEK het 57e Kennedymarsweekend. Op zaterdagavond 20.00 uur vertrokken 1.850 wandelaars aan de 80 kilometer lange route. 1.413 wandelaars voltooiden de tocht. Het uitlooppercentage is daarmee 72%. Aan de finish waren er veel complimenten te horen over de goede organisatie van de tocht.
Veel wandelaars hadden ook complimenten voor de sfeer langs de route en de gezelligheid in de nieuwe plaatsen waar de lopers door kwamen. Omwonenden en toeschouwers maakten er een groot feest van! Ook kregen de vrijwilligers veel reacties op hun toewijding en enthousiasme. De keuze die wandelaars tijdens de route konden maken werd goed ontvangen. Sommigen kozen voor de prachtige zonsopgang op de Strabrechtse Heide, anderen vervolgden het verharde pad.

2227 wandelaars nemen deel aan de 48e Mini Kennedymars
Op zaterdagmiddag om 12.00 uur vertrokken 2227 lopertjes, ouders en begeleiders voor hun tocht van 8 kilometer. Het thema van dit jaar was ‘Superhelden’. De nieuwe binnenpraters Candy & Mars ontvingen de lopertjes met hun supercapes bij de finish. Met hun enthousiasme kregen ze bij alle kinderen een trotse lach op het gezicht. Daarna kregen alle deelnemers hun welverdiende medaille. Na binnenkomst vermaakten de kinderen zich prima op het Wilhelminaplein. Met een hoge klimtoren, springkussens, een waterspel van de brandweer was het tot 16.00 uur een gezellige drukte.

1065 lopers Rondje Someren
Het startschot voor het 25e Rondje Someren klonk om 6.00 uur. De jubileumeditie werd gestart door wethouden Louis Swinkels, tevens wethouder in Someren. Louis was destijds marsleider en medeoprichter van het Rondje Someren. Maar lopers konden er ook dit jaar voor kiezen om tot 7.00 uur te starten. 1011 wandelaars volbrachten de tocht van 40 kilometer. Het uitlooppercentage is daarmee 95%. Ook voor hen was er applaus en een welverdiende medaille.

Drukte in het centrum
Door de regen die nét tijdens de start viel, was het wat later druk in het centrum. Maar toen de regen voorbij was kwam er al snel meer publiek naar Someren. Ook op zondag was het lekker druk in het centrum. Veel mensen bezochten de Meet & Greet en het Pruuvenement en vervolgden hun weg dan naar de jaarmarkt en het Wilhelminaplein. Op en rond het Wilhelminaplein werd een echt festivalgevoel gecreëerd met onder andere een Silent Disco, speciaalbierplein en foodmarket.

Aan de reacties van de lopers en het publiek te merken kunnen we terugkijken op weer een geslaagd Kennedymarsweekend. De nieuwe route en starttijden vielen duidelijk in de smaak. JOEK bedankt alle wandelaars, bezoekers, sponsoren, toeschouwers en vrijwilligers voor de positieve reacties die zij dit weekend kregen.
Volgend jaar is de 58e Kennedymars op 4 en 5 juli 2019. We hopen dan weer iedereen te mogen begroeten in Someren.

Feiten op een rij:
• 1850 deelnemers 57e Kennedymars
• 1065 deelnemers 25e Rondje Someren
• 2227 deelnemers 48e Mini Kennedymars
• 1e Wandelaar Kennedymars, Remy van den Brand finisht om 05.21 uur
• 1e wandelaar vrouw Kennedymars, Marja Dat finisht om 07.30 uur
• 1e Wandelaar Rondje Someren, Maarten vandijck finisht om 11.32 uur
• Uitlooppercentage Kennedymars 72 %
• Uitlooppercentage Rondje Someren 95%

Geniet thuis na van de Kennedymars
Bekijk alle foto’s en filmpjes van de Kennedymars via Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en op www.kennedymars.nl. De filmpjes van Kennedy TV zijn geproduceerd door Siris, Peelpioniers, Boets Media & RS IT.

Sponsoren