Vrijwilliger aan het woord – Anne-Marie de la Cousine

01 mei 2023

Vrijwilliger aan het woord - Anne-Marie de la Cousine

De Kennedymars kan niet zonder vrijwilligers. We laten onze vrijwilligers graag aan het woord. Deze keer spreken we met Anne-Marie de la Cousine: al jarenlang betrokken als vrijwilliger en sinds 2017 coördinator van onze jubilerende Mini Kennedymars.

Anne-Marie draait stiekem toch al wat jaartjes mee bij de Kennedymars en bij JOEK. Ze is lid sinds 2008. Hierover vertelt ze: “Ik wilde graag iets binnen een vereniging gaan doen. JOEK sprak mij het meeste aan. Ik heb jaren met mijn gezin een post verzorgd in Someren-Eind en geholpen tijdens de Mini Kennedymars door te posten en te helpen op het Wilhelminaplein.”

Mini Kennedymars

Het verenigingsbloed kruipt waar het niet gaan kan en Anne-Marie geeft in 2016 aan dat ze graag meer wil betekenen voor JOEK en de Kennedymars. Jessie Veltman zwaaide af als coördinator van de Mini Kennedymars. Zodoende liep Anne-Marie een jaartje met haar mee en nam deze rol van haar over: “Sinds 2017 ben ik coördinator van ‘onze Mini’. Dit doe ik met heel veel plezier! Ik ben er trots op dat ik bij de groep mensen hoor die de 50ste Mini Kennedymars mag organiseren.”

Vermoeiend, maar o zo mooi

Tijdens het Kennedymars-weekend is Anne-Marie het hele weekend ‘onder de pannen’. Van het in orde maken van de infostand tot de laatste puntjes op de i zetten voor de Mini Kennedymars en het verrichten van allerlei hand- en spandiensten. Anne-Marie: “Het weekend is enorm vermoeiend, maar o zo mooi! Op zaterdag zijn we vroeg uit de veren voor een goede start van de Mini Kennedymars, het klaarzetten van de spellen op het plein, het opvangen van de artiesten en nog veel meer. ’s Avonds is het snel eten, de start van de Kennedymars bijwonen en tussendoor wat slaap proberen te pakken. In de nacht ben ik ingedeeld op de meldkamer. ’s Ochtends wacht ik de eerste loper op en woon ik de start van het Rondje Someren bij. De binnenkomst van de laatste loper op zondag is ieder jaar weer kippenvel!”

Andere activiteiten

Naast de Kennedymars organiseert JOEK ook andere activiteiten. Hier is Anne-Marie ook bij betrokken: “Dit jaar ga ik ook aan de slag met de bourgondische middag en met Zummer Park. Afgelopen jaar heb ik een bijdrage mogen leveren aan het feest ter ere van het 80-jarig bestaan van JOEK.”

Vrijwilligerswerk

Op de vraag wat JOEK kenmerkt als vereniging, hoeft Anne-Marie niet lang na te denken: “JOEK is een gezellige vereniging voor jong en oud. Ik ben trots op zo’n mooi, gemêleerd en actief gezelschap! Als vrijwilliger tijdens de Kennedymars mag ik ieder jaar weer zoveel saamhorigheid ervaren: geweldig! Het woord ‘samen’ krijgt een hele mooie betekenis in de kleur geel. Erg gaaf om de kinderen te zien genieten tijdens de Mini Kennedymars of de lopers van de twee andere marsen tijdens de laatste kilometers te voorzien van wat drinken of eten en een vermoeide maar dankbare glimlach te krijgen. Daar doe je het toch voor!”

Sponsoren