Succesvol Kennedymarsweekend met nieuwe routes en starttijden

08 juli 2018

Op zaterdag  7 en zondag 8 juli organiseerde JOEK het 56e Kennedymarsweekend. Met prachtig wandelweer vertrokken  1.754 wandelaars op zaterdagavond om 20.00 uur aan de nieuwe route van de Kennedymars. Net geen 1.300 wandelaars voltooiden de tocht. Aan de finish waren er veel complimenten te horen over de nieuwe route en de goede organisatie van de tocht.

Veel wandelaars hadden ook complimenten voor de sfeer langs de route en de gezelligheid in de nieuwe plaatsen waar de lopers door kwamen. Omwonenden en toeschouwers maakten er een groot feest van! Ook kregen de vrijwilligers veel reacties op hun toewijding en enthousiasme.

2151 jonge wandelaars nemen deel aan 47e Mini Kennedymars
De Mini Kennedymars ging dit jaar een uur eerder van start. Op zaterdagmiddag om 12.00 uur vertrokken 2.151 lopertjes, ouders en begeleiders voor hun tocht van 8 kilometer. Het thema van dit jaar was ‘Diep in de zee’. De binnenpraters Marcel Looijmans en Ruud Meeuws ontvingen de lopertjes in zwembroek en met duikbril bij de finish. Daar kregen alle deelnemers hun welverdiende medaille. Na binnenkomst vermaakten de kinderen zich prima op het Wilhelminaplein. Met een haaien-springkussen, een beach slide springkussen en een surfsimulator was het tot 16.00 uur een gezellige drukte.

1754 lopers voor 56e Kennedymars
Voor het eerst in de geschiedenis vertrokken de lopers om 20.00 uur aan de Kennedymars. 1.754 lopers gingen van start. Na een swingende openingsceremonie, met een warming-up voor de wandelaars, een sketch van cabaretier Rob van Elst en het hijsen van de vlag door ‘Vrijwilliger van het jaar’ Peer van Kemenade, gaf burgemeester Dilia Blok het startschot. Net geen 1.300 wandelaars liepen de tocht uit. Daarmee komt het percentage wandelaars dat de Kennedymars heeft volbracht op 74%. Vlak voor 16.00 uur kwam Johan Engelen als laatste loper over de finish. Hij werd onthaald door de vrijwilligers van JOEK en burgemeester Dilia Blok. Ook Tonny van de Burgt liep zijn 56e Kennedymars in Someren succesvol uit!

1042 lopers Rondje Someren
Het startschot voor Rondje Someren klonk om 6.00 uur. Maar lopers konden er ook voor kiezen om tot 7.00 uur te starten. Na deze ‘vliegende start’ liepen ook deze wandelaars over een nieuwe route naar de finish in Someren. 957 wandelaars volbrachten de tocht van 40 kilometer. Het uitlooppercentage is daarmee 92%. Ook voor hen was er applaus en een welverdiende medaille.

Drukte in het centrum
De vervroegde start van de Kennedymars had tot gevolg dat het al vroeg op de avond gezellig druk was op en rond het Wilhelminaplein. Ook op zondag was het lekker druk in het centrum.  Veel mensen bezochten de Meet & Greet en het Pruuvenement en vervolgden hun weg dan naar de vernieuwde jaarmarkt. Op en rond het Wilhelminaplein werd een echt festivalgevoel gecreëerd met onder andere een reaggae hut, shisha lounge, speciaalbierplein en foodmarket.

Aan de reacties van de lopers en het publiek te merken kunnen we terugkijken op weer een geslaagd Kennedymarsweekend.  De nieuwe route en starttijden vielen duidelijk in de smaak. JOEK bedankt alle wandelaars, bezoekers, sponsoren, toeschouwers en vrijwilligers voor de positieve reacties die zij dit weekend kregen.

Volgend jaar is de 57e Kennedymars op 6 en 7 juli 2019. We hopen dan weer iedereen te mogen begroeten in Someren.

 

 

 

Sponsoren