Loper aan het woord: Wilma van der Weerden

10 juni 2019

Ook in het jaar van de 57ste Kennedymars laten we enkele lopers aan het woord. Waarom lopen ze mee? Lopen ze voor de eerste keer, of hebben ze de tocht al vaker afgelegd? En wat maakt de Kennedymars in Someren zo bijzonder? Dit keer is het woord aan Wilma van der Weerden, die dit jaar voor de 25ste keer de Kennedymars loopt.

Wilma is een echte Somerense. Dat gegeven is ook haar motivatie geweest om de tocht voor het eerst te lopen: “Het is een evenement in Someren. Ik vind dat je als Somerenaar de Kennedymars toch minstens 1 keer in je leven gelopen moet hebben.” Na een aantal jaar niet meegelopen te hebben, begon het toch weer te kriebelen: “Een aantal vriendinnen van mij liepen mee. Toen is het Kennedymars-virus bij mij écht toegeslagen.”

Wandelmaten

De sfeer rondom de Kennedymars maakt het evenement wat Wilma betreft bijzonder: “Ook buiten Someren is de sfeer goed. Het is een goed verzorgd evenement met mooie routes. Onderweg is het ook erg gezellig; ik heb al verschillende jaren echte wandelmaten. We steunen elkaar, maar hebben ook veel plezier. Het streven is elk jaar weer om samen over de finish te komen.” Wilma hoopt er samen met Jet, Greet en Harrie nog flink wat jaren achteraan te kunnen plakken.

Goed getraind aan de start

Wilma heeft een gouden tip voor de wandelaars: “Het scheelt als je al veel kilometers in de benen hebt, dus verschijn goed getraind aan de start.” Ook voor de twijfelaars heeft Wilma een oplossing, want het is natuurlijk niet nodig om gelijk de grote stap te zetten naar die 80 kilometer: “Als je echt twijfelt, proef dan eerst de sfeer van het Rondje Someren.”

Wij wensen Wilma heel veel succes en plezier met haar 25ste Kennedymars en hopen haar zondags samen met haar wandelmaten te mogen begroeten aan de finish op het Wilhelminaplein!

Sponsoren