Loper aan het woord: Piet van Buul

21 juni 2019

Ieder jaar rond april begint het weer te kriebelen. Je hoort dan de eerste mensen weer zeggen: “Dit jaar sta ik het eerste weekend van juli écht aan de start!” Begin jaren 80 ging dit bij Piet van Buul (65) ook zo. Samen met zijn broer en zwager besloot hij de uitdaging aan te gaan. Uiteraard ongetraind. Dat zo’n grapje flink uit de hand kan lopen, weet Piet als geen ander: hij loopt dit jaar namelijk zijn 25ste Kennedymars in Someren.

“Het begon als opnaaierij, maar we liepen de tocht wel uit. Rond 15.00 uur waren we binnen,” zo vertelt Piet. “Het was warm en ik had blaren, maar niet zo veel als mijn zwager. Die kon een week niet lopen.”

Revanche

Daarmee was het Kennedymars-virus toegeslagen bij Piet. Het jaar daarna deed hij weer mee: “Ik wilde revanche en begon echt te trainen. De tweede keer was ik dan ook om 8.15 uur binnen. Als zevende wandelaar, als ik het me goed herinner.” Het eerste wat Piet deed toen hij gefinisht was? “Een blad bier bestellen. Zo’n dorst had ik!”

Dit moet je ooit gedaan hebben

Voor de mensen die nog twijfelen of ze willen meelopen, heeft Piet maar één boodschap: “Dit moet je sowieso eens in je leven gedaan hebben. En daarna doe je het of nooit meer, of je raakt besmet met het virus.” Volgens Piet moet je vooral niet te hard van stapel lopen. “Wacht tot je 50 of 60 kilometer hebt gewandeld. Als je dan nog zin hebt: ga er dan voor! Daarnaast helpt het om van tevoren te trainen en tijdens de tocht veel water of andere drankjes te drinken. Maar zeker geen bier…”

Het blijft gezellig

Piet heeft op een gegeven moment een pauze ingelast. Het werd hem te druk. “In het begin reed mijn vrouw nog mee. Dat kon toen nog, want er waren maar een paar honderd deelnemers.” Toch bleef de gezelligheid hem lokken en is hij weer mee gaan lopen. “De hele entourage in Someren maakt het mooi. Dit jaar durf ik het weer aan: er zitten 2 weken tussen de Kennedymars en de Vierdaagse. Vorig jaar zat er maar 1 week tussen.” Piet hoopt tussen de 12 en 13 uur onderweg te zijn.

We wensen Piet veel succes en vooral ook veel plezier tijdens zijn 25ste Kennedymars!

Sponsoren