Loper aan het woord – Peter Versleegers

01 maart 2021

Ook dit jaar laten we weer enkele lopers aan het woord. Hoe hebben zij het afgelopen jaar zonder Kennedymars of Rondje Someren ervaren? Deze keer vertelt Peter Versleegers hoe hij het afgelopen jaar toch een beetje het Kennedymars-gevoel heeft gekregen. 

Ook al werd 2020 overhoop gehaald door Corona, dat betekent niet dat de fanatieke wandelaar bij de pakken bleef zitten! Getuige is de hype die wandelen het afgelopen jaar nog meer is geworden. Mijn wandelmaatje (Monique Geraedts) en ik hadden zoveel uitdagingen op het programma staan, maar die verdwenen één voor één door afgelasting door de alom gekende reden, die ook nu ons leven nog bepaalt! Maar natuurlijk ga je dan op zoek naar andere manieren om toch je ding te kunnen doen.

Aangezien de Kennedymars van Someren in het eerste weekeinde van juli 2020 niet doorging, hadden we het idee om deze dag niet zomaar voorbij te laten gaan. We stippelden een route uit van ongeveer 50 km, die begon in de woonplaats van Monique (Maasbracht) rond 8u15 en eindigde in het gezellige Someren om 18u50. Jammer genoeg waren de medewerkers van JOEK net vertrokken, toen wij iets later dan voorzien aankwamen op het plein, en dus konden we ook geen interview meer geven. Daarom nu in de pen gekropen! De lange tocht werd beloond met een overheerlijke pizza in de buurt van het Wilhelminaplein.

En ook voor onze kids, Amber en Lennert, viel hun deelname aan hun eerste Mini-Mars jammer genoeg in duigen. Gelukkig verzon de organisatie ook voor hen een alternatief en gingen we eind juli samen met hen op pad om ook hen de sfeer te laten proeven die rond Someren en een Kennedymars hangt. Deze Mini Challenge werd een leuke 8km lange wandeling waarin op zoek gegaan moest worden naar letters die een zin moesten vormen. Deze werd met vol enthousiasme volbracht!

Ondanks de vooruitzichten nog niet echt positief zijn, hopen we toch dat er een editie 2021 zal zijn, in welke vorm dan ook. Wij zullen in ieder geval van de partij zijn!

Peter Versleegers

Sponsoren