Loper aan het woord: Jolijn Jeuken

18 maart 2018

Veel wandelaars hebben zich al aangemeld voor de Kennedymars 2018. De komende tijd laten we er een aantal aan het woord. Dit keer Jolijn Jeuken (links op de foto) uit Someren, die samen met twee vriendinnen voor de eerste keer meeloopt.

“Vanaf vroeger kom ik al bij de Kennedymars”, vertelt Jolijn. “Op zaterdag de start kijken en zondag naar de finish. De sfeer onder de lopers zag er altijd zo gezellig uit. Ik heb een tijd in de horeca in Someren gewerkt en toen kon ik geen vrij krijgen in het drukke Kennedymars-weekend. Nu ik een andere baan heb, besloot ik al snel om dit jaar mee te doen. Ik vind trouwens dat iedereen uit Someren dit een keer moet proberen.”

Jolijn loopt de Kennedymars samen met twee vriendinnen: Iris en Mirna. Alle drie lopen ze de tocht voor de eerste keer. Op de vraag wat ze ervan verwacht, antwoordt Jolijn: “Dat het zwaar wordt. Ik denk vooral na 40 km. Maar als de sfeer goed is, is dat wel een drijfveer om door te gaan!”

“Wij trainen vooraf. Ik werk in de horeca en daar loop ik al veel, maar dat is 'anders' lopen. We gaan dus wandeltochten in de omgeving lopen om ons goed voor te bereiden.” De herinnering van vroeger en de sfeer van nu maakt de Kennedymars in Someren voor Jolijn bijzonder. Ze heeft de nieuwe route al bekeken en zelfs al een stukje gefietst. “Het ziet er leuk uit, met veel variatie.”

Jolijn heeft tot slot nog een boodschap voor mensen die nog twijfelen of ze meelopen met de Kennedymars: “Gewoon doen! Wie niet waagt, wie niet wint.”

Sponsoren