Kennedy Challenge | Wandelen in Deurne en Vlierden

30 juli 2021


Deze maand staat in het teken van de tweede editie van de Kennedy Challenge. Onze deelnemers hebben er samen al bijna 40.000 kilometer opzitten. De einddatum van de challenge is in zicht, daarom delen wij voor de laatste keer nog een aantal leuke routes die je kunt lopen in Deurne en Vlierden.

Het is niet voor niks dat de Kennedymars sinds enkele jaren weer door Vlierden en Deurne voert. De prachtige natuur en historie zorgen ervoor dat je er heerlijk kunt wandelen. In de gemeente Deurne zijn verschillende mooie wandelroutes te vinden.

Het Mussenkeetpad
Dit pad voert je door het ruige Peelgebied langs velden en kanalen. De route is 5,5 kilometer lang en brengt veel historie met zich mee. De route start je bij Natuurpoort de Peel in Deurne.

Jeneverbesroute
Er is een speciale Jeneverbesroute van 8,1 kilometer, op basis van knooppunten in de Vlierdense bossen. Op deze route kom je diverse beschermde jeneverbesstruiken tegen. Je kunt de wandeling starten in de Pastoriestraat in Vlierden.

Woudloperspad
Wandel je graag langs de Astense Aa? Dan is het Woudloperspad een prachtige route van 8,5 kilometer. Tijdens deze wandeling langs het water kom je vele soorten vogels en insecten tegen. De route begint op de parkeerweide bij de Hazeldonkseweg.

Wandelroute Deurne Palet van de Peel
Voor de getrainde wandelaar is er een route van 21,5 kilometer, de wandelroute ‘Deurne Palet van de Peel’. Deze gaat langs verschillende plekken gerelateerd aan verschillende Deurnese kunstenaars en schrijvers waaronder onder andere langs ‘het tuinpad van mijn vader’.

Tot volgend jaar!
Wij willen iedereen bedanken voor het deelnemen aan de tweede editie van de Kennedy Challenge. Door jullie was ook dit jaar weer geslaagd!

Ondanks dat we erg veel leuke reacties hebben gekregen hopen we natuurlijk dat we iedereen volgend jaar weer tijdens het Kennedymars weekend kunnen zien.

Voor nu, heel veel succes met het lopen van de laatste kilometers en een fijne vakantie!

Sponsoren