Kennedymars gaat zonder wijzigingen van start ondanks het warme weer

04 juli 2018

Op woensdag 4 juli is het jaarlijkse overleg geweest met de gemeente Someren, de veiligheidsdiensten en het bestuur van organisator JOEK. Het wordt warm komend weekend, maar niet extreem warm. ’s nachts misschien zelfs redelijk koud. De routes en starttijden blijven dus ongewijzigd.

In 2015 werd de Kennedymars nog ingekort vanwege het extreem warme weer. Dat is dit jaar niet het geval. “Het warme weer van voorgaande jaren is één van de redenen waarom we de starttijd vervroegd hebben. We hebben dus meteen profijt van deze wijziging. De wandelaars komen op zondag eerder binnen en lopen minder uren op het warmste moment van de dag” aldus marsleider Davy van Otterdijk.

Uiteraard houden wij als organisatie de weersverwachting nauwlettend in de gaten en zullen we adequaat maatregelen nemen, waar nodig. Zo zijn we op dit moment al op diverse manieren extra watervoorzieningen aan het regelen voor de wandelaars. Er komen ventilatoren op posten, sproeiers voor onderweg en extra water uitgifte punten. Ook willen we alle bewoners langs de route vragen om voor zoveel mogelijk verkoeling en water voor de wandelaars te zorgen. Zo maken we er met z’n allen een topweekend van! Meer informatie en tips m.b.t. het weer vind je op onze website: https://www.kennedymars.nl/maatregelen-bij-warm-weer/

We wijzen de wandelaars er op dat het ’s nachts behoorlijk kan afkoelen, tot circa 15 graden. Ons advies; neem voldoende warme kleding mee voor ’s nachts. U kunt gratis gebruik maken van het tassen transport. Wij brengen uw bagage dan vanaf de start naar de rustpost van de 40 en de 60 kilometer. U kunt zich dan omkleden om met luchtigere kleding verder te lopen.
Meer info lees je op: https://www.kennedymars.nl/tassen-transport/

Oftewel, PERFECT wandelweer! Inschrijven kan nog:

  • online op https://inschrijven.kennedymars.nl
  • op zaterdag 7 juli tot 17.00 uur bij de infostand op het Wilhelminaplein.
  • Op zaterdag 7 juli vanaf 17.00 uur bij het inschrijfbureau achter het gemeentehuis.

 

Sponsoren