Waarom Meedoen?

Begonnen als een grap, opgepakt door toenmalig president John F. Kennedy en uitgegroeid tot een bijzonder evenement: De Kennedymars

Nadat in februari 1963 in Amerika een groep van 5 stafleden van president Kennedy de tocht van 50 miles (80km)  volbracht hebben is het hek van de dam. De rage slaat over naar Engeland en van daaruit naar Nederland. Op 14 juli 1963 organiseert de Somerense Jonge Middenstand de allereerste Kennedymars. Deze eerste mars kende 107 deelnemers waarvan 68 de finish behaalden. Inmiddels spreken we over een niet meer weg te denken evenement uit onze gemeente dat we dit jaar op 1 en 2 juli voor de 55e keer organiseren.

De route start op zaterdagavond om 22.00 uur en maakt eerst een lus door de kerkdorpen Someren-Heide en Someren-Eind. De deelnemers komen dan terug in Someren en gaan van daaruit door naar kerkdorp Lierop. Achtereenvolgens wandelen de lopers daarna door de gemeenten Mierlo, Mierlo-Hout, Brandevoort, Geldrop, Mierlo, Lierop en Asten, Na de laatste lus via Someren-Eind gaan ze richting finish aan het Wilhelminaplein in Someren. Komen ze daar vóór zondagavond om 18.00 uur dan ligt er een dik verdiende medaille klaar.

De hoogtepunten uit onze route zijn ongetwijfeld de doorkomsten door de diverse dorpen. Onze route staat bekend als ‘de gezelligste Kennedymars van het land’. Daar zijn we trots op en die titel willen we ook graag behouden. Daarnaast is de Strabrechtse Heide opgenomen in onze route, een bijzonder mooi stukje natuurschoon. Veel deelnemers zien daar op de vroege zondagochtend de zon opkomen wat vaak schitterende plaatjes oplevert.

Zoals hierboven aangegeven zijn we trots op de geweldige sfeer die onderweg en in ons eigen dorp te proeven is. Die sfeer creëren allereerst de bewoners langs de route. Overal zien we dat straten of buurten allerlei activiteiten organiseren voor de doorkomst van onze lopers. Daarnaast zorgen we vanuit de organisatie ook voor muziek onderweg. Gemiddeld hebben we ieder jaar zo’n dikke 20 blaaskapellen die daarvoor zorgen.

Naast het feit dat we geroemd worden om onze gezelligheid wordt ook de goede verzorging onderweg goed gewaardeerd. Op de route van de Kennedymars zijn 14 posten te vinden. Op de helft daarvan is ook medische verzorging te vinden. Dankzij een groot netwerk van sponsors en begunstigers slagen wij er jaarlijks in om een goed en gevarieerd fouragepakket samen te stellen. Lopers hoeven hierdoor zelf geen fourage mee te nemen. 

Een bijzondere rustpost is te vinden op de 60 KM post in Lierop. Daar organiseert een fanatieke club vrijwilligers dit jaar voor de 8ste keer; Meet & Greet. Een benefiet-picknick waarbij wandelaars en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Naast de fourage aangeboden vanuit de organisatie is hier een extra aanbod van bv. huisgemaakte soep, vers belegde broodjes, koffie met vlaai etc. De opbrengst van deze picknick wordt jaarlijks gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Onze Kennedymars is volledig autovrij. Door de vele vrijwilligers die helpen met de beveiliging van de route kunnen onze wandelaars 80 kilometer lang ongestoord over volledig vrije wegen of paden lopen. Ook dat maakt onze Kennedymars uniek!

Ons Kennedymarsweekend bestaat naast deze 80km tocht ook nog uit een tocht van 8km en 40km. De mini-Kennedymars organiseren we in 2918 voor de 47e keer, het Rondje Someren (40km) voor de 24e keer.

Inschrijven

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren