Tips

Een goede voorbereiding is van cruciaal belang om 80 kilometer te wandelen. Het is dan ook niet aan te raden de Kennedymars ongetraind te lopen dus begin tijdig met trainen. Op die manier kun je gelijkmatig de afstand verhogen. Kies tijdens je training mooie gevarieerde routes om het leuk te houden en loop ook eens met iemand samen. Dat is niet alleen gezelliger, maar het motiveert ook weer. Loop ook eens in het donker, de Kennedymars loop je immers grotendeels ’s nachts. Ben je goed op weg met je training, wissel dan eens van tempo. Dit zal je tempo verhogen en je conditie verbeteren.

Kledingtips

Tijdens de Kennedymars is het belangrijk voor u als wandelaar dat u kleding draagt die lekker zit en bovendien goed past bij de weersomstandigheden tijdens de wandeltocht. Daarom vindt u hieronder een aantal tips waar u rekening mee kunt houden bij uw kledingkeuze.

  • Zorg dat u makkelijk zittende kleding draagt, die nergens knelt of schuurt. Knellende kleding belemmert een goede bloedsomloop.
  • Zorg dat de kleding niet langs de huid schuurt, deze raakt dan ge├»rriteerd.
  • Zorg dat de kleding vocht op kan nemen, kan uitwasemen en toch waterafstotend is. Ga naar een erkende sportzaak voor goed advies hierover.
  • Wij adviseren u een hemd te dragen; bij warm weer kan het vocht dan opgenomen worden. Een hemd met ruime, lange mouwen heeft de voorkeur.
  • Houd de weersomstandigheden in de gaten en pas uw kleding hierop aan.
  • Draag bij regen een lichte regenjas (jack) of regenpak dat kan uitwasemen. Bij weinig wind biedt een opvouwbare paraplu vaak uitkomst.
  • Draag bij zonneschijn een niet knellend hoofddeksel. Een pet gemaakt van een poreus materiaal voorzien van een flinke klep, voldoet goed. Dit geldt voor iedereen, maar speciaal voor mensen met rood haar en een lichte huid.
  • Draag bij koud weer een gemakkelijk zittend trainingspak van katoen gecombineerd met een kunstvezel. Om de oren warm te houden gebruikt u een muts. Wanneer de handen koud worden kunt u wanten aantrekken. Handschoenen zijn niet altijd geschikt, omdat ze gaan knellen als de vingers dik worden.
  • In de omgeving van Someren komt de eikenprocessierups voor. Omdat de haren van deze rups veel jeuk kunnen veroorzaken, adviseren wij u om kleding te dragen met lange mouwen en een lange broek.

Kom ons helpen

Vele handen maken licht werk. Dit geldt natuurlijk ook voor de organisatie van de Kennedymars. Vandaar dat we graag een beroep doen op eenieder die hun steentje wil bijdragen. Check de mogelijkheden en deel mee in het gevoel van trots dat wij als vrijwilliger graag met jullie delen!

Meer informatie:

JOEK Lid Vrijwilliger

Sponsoren